Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Recenze (517)

Lilloos 

všechny recenze uživatele

O poznání lepší než předchozí díl, super zábava čerpá z krásně necivilizovaného prostředí a především pak z malého génia. Ale za nějakou výjimečnou legendu to nepovažuji, možná plně docením časem, až budu starší...Klokan přiletí v březnu! ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tuhle klasiku mám moc rád, jen kdyby to opakovali méně často... Kouzelný Tomáš, výborní Němec, Preissová a Karlík a hasičský vůz Máňa. A taky - bylo to točeno v našem kraji, u Věžáku, v Krčkovicích, ve Skaláku... Příběh o tom, jak by to mělo v rodinných vztazích vypadat. Nikdo nemůže dítěti nahradit mámu ani tátu. A dva táty si taky nedovedu představit. A dvě mámy by bylo utrpení. Víc netřeba. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Tento komentář se od toho u Jak vytrhnout velrybě stoličku moc lišit nebude ... I když má Jak dostat tatínka do polepšovny vyšší hodnocení, pro mě je tento film o malilinko slabší než ten první. Nemyslím ani tak vtipem, jako spíš příběhem ... Každopádně ale tak jako "Velryba" patří mezi mé nejoblíbenější české filmy. Už jako malá jsem tuto rodinnou komedii milovala a ani po tolika letech a tolika shlédnutích se to vůbec nezměnilo. Vašek s Lubošem mě prostě dokážou vždycky rozesmát. A i když se ve filmu řeší ta romantika, kterou já tak nemám ráda, v tomto filmu mě absolutně vůbec nevadí, právě naopak! A pak samozřejmě výkon Tomáše Holého, který prostě byl nejlepším dětským hercem a bavičem, kterého jsme mohli na filmovém plátně vidět! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Můj kultovní a srdeční film...Znám ho od dětství a pořád mě baví...Jestli to není tím, že je geniální a naprosto nadčasový...Za mě 100% ()

Herman 

všechny recenze uživatele

Společně s Kmotrem je pro mě Polepšovna důkaz toho, že filmové pokračování dokáže trumfnout i dokonalý první díl. ()

Candida 

všechny recenze uživatele

Málokdy se "pokračovacímu" dílku podaří dosáhnout úrovně filmu, na který navazuje. Toto je příklad, kdy se to tvůrcům podařilo! ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kdy "dvojka" trumfnula díl první. Hodně za to může dokonalý herecký projev Tomáše Holého, který své herecké nadání dostal do vínku přímo od boha. Věřím, že pokud bych byl "na place" s tímto hochem, že i můj herecký projev by stoupnul o 200 procent. Tím nechci říci, že ostaní herci byli špatní, ale bohužel pouze sekundovali Tomášovu herectví. Film jako celek působí jednolitě, harmonicky a myslím, že je to jeden z výborných pozůstatků po bývalém režimu. Jediné co mě v tomto filmu vadilo, bylo účinkování L.Soboty, kterého prostě nemusím. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

České komedie 80. let mi vůbec nic neříkají. Hysterka, neposedný manžel a ještě víc neposedné dítě. Nic co bychom neznali a nevím, proč bych se na to měl koukat 85 minut. 3* jen jako smeknutí k herectví Tomáše Holého a v úctě ke klasice. Ale už nikdy více žádných filmů paní Poledňákové... ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný po pádu do rybníka : Vodník a říká mi FANDO ! To byly časy, kdy se ještě točily skvělé komedie pro celou rodinu. Hudba : Václav Zahradník ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

80% — Ještě o něco lepší pokračování i tak skvělého filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku. A tak to mělo taky navždy zůstat. ()

Richie24 

všechny recenze uživatele

Na tohle se vždycky podívám zatraceně rád, a to hned ze dvou důvodů. Za prvé pro tu letní atmosféričnost, bezstarostnost, radostnost, opravdovou, rafinovanou romantičnost a místy až erotický náboj a za druhé pro s tím související neskutečnej sex-appeal tehdy třicetileté Jany Preissové. Nezbývá než se řečnicky ptát - jaký film dokázala natočit paní Poledňáková tenkrát a jaké točí dnes??? 4 **** pro Tomáše Holého, tatínka a hlavně maminku. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tak jako první díl JAK DOSTAT TATÍNKA DO POLEPŠOVNY je i toto pokračování moc pěkné, krásně natočené a inteligentně napsané se spoustou humorných hlášek. Tyto dva filmy režisérky Poledňákové patří k vrcholným dílům rodinného žánru nejen co se týče československé tvorby a role Vaška je podle mě tou nejlepší rolí Tomáše Holého, kterou natočil. [30735. hodnocení, 466. komentář, 87%] ()

Kochanski 

všechny recenze uživatele

Stejně milé i po tolika letech. Dětský film ztratil s T. Holým opravdu hodně... A scéna s vodníkem je prostě k popukání ()

-Marc- 

všechny recenze uživatele

Pokračování již tak skvělého filmu, jako minule se nám objeví rodinná trojka a však přibude i dědeček (Josef Karlík který je úžasný a přesně zapadá do role dědečka a vodníka). Velká škoda jenom je, že pokračování tohoto pokračování nevyšlo ano myslím tím hrůzu Jak se krotí krokodýli. ()

herech 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodový snímeček. Ještě lepší než předchozí díl. Fajn děda a hlavně jeho metody jak si ověřit, zda-li má za vnuka pravého chlapa. No a samozřejmě Tom Holý, který je tu ve své roli naprosto správně... ()

Fawkes 

všechny recenze uživatele

Nejprve musím říct, že Tomáše Holého mám jako herce strašně rád, a považuju ho za nejlepšího herce dětských rolí. Viděl jsem asi 7 filmů, ve kterých hrál, ale nejvíc jsem si oblíbil právě tento. Samotný letní příběh dokresluje nádherná krajina a hory a všechny herecké výkony považuju za bezchybné. Film je podle mě jeden z nejpovedenějších snímků české kinematografie. (Nejlepší scéna: Petr Nárožný jako pošťák :) (94%) ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama