Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (159)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones je pořád machr a díky mu za tenhle počin. The Homesman je neakční western ze staré školy a současným postmoderním flákům nemůže a naštěstí ani nechce konkurovat. Skromný, s velkým citem pro postavy a pomalým tempem, ale zároveň vás schopný v pravou chvíli chytit za koule a nemilosrdně zmáčknout. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Visí, visí, Visatec... odřízla ho Zubatec. Visec přefik Zubatou, hrob jí kope lopatou." Ha! Takže nejen kluci, ale ani farmářky nepláčou? A ženy jsou v zoufalých životních situacích daleko tvrdší a statečnější než srabi chlapi? Zapomeňte, milé dámy, držte se u plotny a v posteli coby matrace, to vám vzkazuje macho par excellence Tomy Lee Jones, svým podivně zabitým antifeministickým westernem "Slabost života". Výsledek setkání jednoho neprovdatelného, panovačného "prázdného vědra" s jedním desertérem, vrahem a zlodějem okrádajícím mrtvoly, je tristní. Pod tíhou ran osudu třem ženám definitivně (byť uvěřitelně) hráblo a Mary se zničehonic oběsila (aniž po šuku počkala na zpětnou vazbu od Briggse), navíc aniž splnila misi. WTF? Zatímco slabí chlapi, ti přežili všichni! Nakonec se Briggs ožral a radostně si zazpíval a zatrsal. Blbé, nesmyslné, rozčilující.  A to říkám coby chlap. ()

Reklama

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Hilary je skvělá všude, ale musím říct, že tenhle rok byla mnohem lepší v You're Not You. Tady vlastně neměla příliš co hrát. Ona a Tommy jsou výborně vybraní hlavní herci, ale bohužel byl film na mě příliš dlouhý a nezajímavý. Moji pozornost si opět našel ke konci, kdy se bohužel na příliš krátkou dobu objevily Meryl Streep a Hailee Steinfeld. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Surovosť je slovo, ktoré naozaj vystihuje podstatu filmu. Všetko je tu tak bezútešné, že sám z toho mám depku. Najhoršie je, že čím ďalej na Západ, tým sa tá drsnosť zvyšuje, takže žiadne nálety ponad nekonečné prérie tu nie su a aj všetky scény zaberajú čo najmenej priestoru okolo zámerne, aby tú bezútešnosť ešte podčiarkli. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Hilary Swanková putuje prérií, táhne za sebou tři bláznivé ženské a furt se u toho mračí. Do toho jí sekunduje Tommy Lee Jones, který občas někoho zastřelí a taky se mračí. A celé se to odehrává ve světě, kde se stačí na někoho blbě zamračit a už fasujete kulku do hlavy. Tomuhle říkám parádní western. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Tennessee, Nebrasce, Novém Mexiku a na různých místech Kansasu. Filmovat se začalo v květnu 2013 ve Westville Museum ve městě Lumpkin ve státě Georgia. (jezurka42)
  • Film se inspiroval stejnojmenným románem od Glendona Swarthouta z roku 1988. Práva na jeho zfilmování držel jistý čas Paul Newman, který chtěl adaptaci sám zrežírovat, kvůli častému přepisování scénáře ale nakonec od projektu upustil. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama