Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

VOD (1)

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (159)

castor 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones za kamerou? Nemám s tím problém, zvykám si. I na to, že tíhne k westernu. A i jako scénárista má proklatě velký cit pro postavy. Hilary Swank táhne celou farmu sama. Když přijde dotaz na to, kdo se vydá na dalekou cestu s duševně nemocnými ženami, neváhá. Svérázný Jones se jí připlete do cesty a stává se jejím pomocníkem. Toť vše – žádné přestřelky dvacet chlapů proti dvěma, žádná explodující lokomotiva. Jednoduchý děj, postavy. Nic, na čem by si producenti chtěli namastit kapsy. Některé humorné chvíle mají nečekaně mrazivý dovětek, Tommy Lee Jones za kamerou občas překvapí (setkání s indiány, výtečná scéna zapáleného domu, flashbacky se šílenými ženami). Dojem zanechal, i když výsledek zdaleka nesedne každému. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dříve western znamenal přestřelky, indiány, bandity, honičky na koních a zaprášené putiky a městečka, které hlídá drsný šerif. Dneska se pod pojmem western schová jakýkoliv příběh z prérie 19. století a občas dokonce i z 20. Tommy Lee Jones zvolil hodně nevšední příběh o ženě, která si vybrala náročnější úkol než který byla schopna zvládnout. K ruce si vzala svérázného George Biggse. Společně tvoří hodně nesourodou dvojičku a diváka čeká spousta překvapení. Režisér Jones řeší spoustu scén zvláštně. 60% ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones si na staré kolená natočil nekompromisný western v štýle McCarthyho knižných adaptácii, ktorý však westernom vlastne ani nie je, len sa odohráva v tomto období. Na Homesman sa dá pochváliť hocičo, od tradične výborných hercov (výber Hilary Swank do hlavnej úlohy ani sklamať nemohol a Tommy Lee Jones je osvedčená záruka a sám sa obsadil do úlohy jej partnera), po slušnú kameru, výpravu, hudbu, až po celkom silnú režisérsku ruku Tommyo Lee Jonesa, u ktorého badať, že to má celé pod kontrolou a presne vie čo chce natočiť. Ale to by ten film nemohol byť tak zúfale nezáživný a príbeh vyznieť úplne dostratena. Nedokázalo ma to ani na sekundu vtiahnuť, upútať a to psychotické správanie postáv od polovice vyššie ma nesedelo už vôbec, navyše tomu nedopomohla ani objemná dĺžka cca dvoch hodín, po ktorých som mal pocit, že sa v nich za celý čas nič nestalo. Záver so zbytočnými cameo úlohami (vedie Maryl Streep v najnepodstatnejšej roli za celú kariéru) ma utvrdil, že v tomto prípade som šliapol vedľa. Chápem čo sa komu môže na tom filme páčiť, ale toto nebol, ako sa hovorí, môj šálok kávy. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Neotřelá zápletka (žádná pomsta, žádný boj s chamtivými rančery, či honba za pokladem), pomalé tempo, velice komorní pojetí (kvůli akčním scénám na to v žádném případě nekoukejte) a místy nehorázně drsné a syrové scény (na dvě z nich jen tak nezapomenu). Totální antiwestern, v němž prim hrají realistická atmosféra, psychologie postav a výborné herecké obsazení. Pro každého to ale rozhodně není (vsadil bych se, že v nějakých 13-14 letech by se mi to moc nelíbilo). 70 % ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí western, od začátku neskrývající svou inspiraci coenovskou Opravdovou kuráží, stvrzenou nakonec i účastí Hailee Steinfeld. Bezchybný, téměř artový vizuál, jen některé scény už příliš bijí do očí svou nakašírovaností. Každopádně od Tommyho Lee Jonese velmi slušný režisérský i herecký počin a nebýt scénáristicky nelogického zvratu v poslední třetině filmu (jakkoliv v knižní předloze mohl být i logický), mohlo to vydat na plnou palbu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Tennessee, Nebrasce, Novém Mexiku a na různých místech Kansasu. Filmovat se začalo v květnu 2013 ve Westville Museum ve městě Lumpkin ve státě Georgia. (jezurka42)

Reklama

Reklama