Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Patrick_VI.

Černý korzár a ta jeho bloncka na konci přece odpluli z ostrova když viděli, že se tam objevil Morgan s Bleskem =) A neodpluli na voru, ale na člunu s plachtou, špatně jsem to tenkrát před sedmi lety napsal (plus ta pravopisná hrubka tam o.O) . Na voru pluli už předtím po bitvě v Maracaibu a dopluli s ním právě na ten ostrov s Van Goldovou dcerou ;) Ale to je jedno, byl to prostě romantický konec, i když s mrtvolami se vážně nešetřilo :D

na příspěvěk reagoval Patrick_VI.

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Je to "klasika", je to vlastně "máyovka" na moři, tj. pohádka (pokud jako u "máyovek" pomineme hromady mrtvol), kde přes všechny útrapy pravda a láska zvítězí :-)

Hlavně se Angelisovic bráchové neskutečně trefili do hudby. Nepotřebuji vidět celý film, stačí mi pustit si pár "stěžejních pasáží" s nosnými motivy a hned se mi veseleji kouká na svět (poté, co setřu mokré oči, páč konec na voru mě bere pořád - ten indiánský motiv).

No a Kája s rozpuštěnými vlasy ... - o té se mi zdálo už tolikrát ... :-) :-)

V Sandokanovi mě nějak nezaujala, Kábir to tam taky flákal (scénáristi neskutečně), v Bílém tesákovi jsem ji ani nezaregistroval. Tady to možná Mrkvička s Kotrbovou občas přehnali s patosem v dabingu, ale jak říkám, hrdý nadhled á la Vinetou a Old Shatterhand k nim sedí.

na příspěvěk reagoval Braveheart

skinny

skinny (hodnocení, recenze)

Sanyn

já jsem ročník ´90 a takové filmy mě baví pořád :) vyrostla jsem na nich, ač to může být sebevětší klišé, je to taková ta klasická "pirátská romanťárna" a to mi nikdo nevezme :)

Uživatel skinny smazal svůj příspěvek.

KIT.HL

KIT.HL (hodnocení, recenze)

V českém znění: Ladislav Mrkvička - Kabir Bedi (Emilio de Ventimiglia „Černý korzár“), Jiří Holý - Mel Ferrer (vévoda Van Gould), Jorga Kotrbová - Carole André (vévodkyně Honoráta Van Gould), Gabriela Osvaldová - Sonja Jeannine (Yara), Ladislav Frej - Sal Borgese (Carnaux), Zdeněk Ornest - Franco Fantasia (Van Stiller), Milan Mach - Edoardo Faieta (L'Olonnais), Oldřich Vlach - Jackie Basehart (Amédeo de Ventimiglia „Červený korzár“), Ladislav Županič - Nicolò Piccolomini (Enrico de Ventimiglia „Zelený korzár“), Michal Pavlata - Tony Renis (José), Jan Pohan - Angelo Infanti (Morgan), Vladimír Hrubý (doktor), Eva Jiroušková (komorná vévodkyně Honoráty Van Gould), Bedřich Šetena - Carlo Reali (šlechtic se "zkaženou krví"), Alena Procházková - Dagmar Lassander (Marchesa di Bermejo), Jiří Němeček - Guido Alberti (guvernér Don Ribeira), Ladislav Trojan, Miroslav Rous, Zdeněk Jelínek, Jiří Zavřel, Miroslav Saic (pirátský velitel, bývalý kněz) a další. Zvuk: Ing. Jaromír Svoboda Střih: Zdena Antonyová Vedoucí výroby: Věra Greifová Zvukové efekty: Jitka Machová České dialogy: Bohumíra Peychlová Režie českého znění: Zdenek Sirový Vyrobilo: Filmové studio Barrandov dabing 1979 http://dabingforum.cz

Sanyn

Sanyn (hodnocení, recenze)

Je škoda, že je tento film hodnocen až dnes. Doba pokročila. Mladí jsou zvyklí na jinší efekty, na složitější příběhy. Kdybychom hodnotili tento film v jeho době, mělby výrazně vyšší hodnocení. Myslím, že je nás hodně, kdo na tomto filmu nechali duši. Jako vyvážení těm co dávají málo bodů, protože hodnotí dnešníma očima dávám plnou nálož 100%.

na příspěvěk reagoval skinny

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Kult, kult, kult .... miluju ten film a miluju Kabira Bediho. Viděl jsem to 1000X a vždy mě to bavilo. Je to přesně ten typ pirátského filmu, který se mi líbí - je drsný a temný, s realistickými kostými a prostředím, prostě paráda. Jen ten konec mě naštval - proč proboha odpluli na voru někam do p.....? Raději nebudu moc spoilerovat.Ale jinak super.

na příspěvěk reagoval skinny, Patrick_VI.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

V dětství jsem ten film miloval, a do kina si na něj zašel několikrát. A to je zvláštní, protože Sandokana jsem nenáviděl, a Kabir Bedi mi je od dob toho seriálu k smíchu.
Teď sháním DVD, abych se přesvědčil, jak to s tím Černým korzárem vlastně doopravdy je. (Možná je řešení problému v tom, že korzára jsem viděl asi ve dvanácti, kdežto Sandokana ve čtrnácti, a to už byly mé nároky přece jen větší. Ale všiml jsem si, že lidi obvykle hodnotí tenhle film o stupínek výš než Sandokana, takže kdo ví...)

Reklama

Reklama