Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři bratři, kteří si říkají Černý korzár (Kabir Bedi), Zelený korzár a Červený korzár, žijí touhou po pomstě vraždy svého otce. Cílem jejich pomsty je muž jménem Van Gould. Zelený a Červený korzár nevydrží čekat na příjezd bratra, vydají se za Van Gouldem sami, ale Van Gould a jeho muži je nečestným způsobem přemůžou a zavraždí. Nenávist a odhodlání Černého korzára zabít vraha svého otce a bratrů je obrovské. Když zjistí, že žena, do které se bezhlavě zamiloval, je dcerou Van Goulda, musí se rozhodnout, co je pro něj důležitější, pomsta nebo láska… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

wosho 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoc,ale když jsem po letech vyděl Sandokana-zklamal mě na celé čáře,ale Černý korzár ne!!!Jen ta scéna,kdy sám s jedním dělem drží celou posádku pevnosti je dechberoucí:-) a závěr plný humanity o tom,že pomsta je špatná je poučný,že i kdyby jej vyděl Tarantino dopadl by Kill Bill ůplně jinak ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robiť! V kine som na toto dostal lístok len na státie a to som bol šťastný, že som sa tam vôbec dostal. Po skoro tridsiatich rokoch už to nie je celkom to pravé orechové, ale spoľahlivo sa mi objavili spomienky na mladosť, ktoré určili aj moje hodnotenie. Kabir a Carole ani nemuseli hrať, aj tak by očarili.. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Vidiš i černý korzár pláče. Tento kousek je asi starší jak já, ale na rozdíl ode mě ho zub času už hodně ohlodal. Hudba? No děs. Noční přepadení lodi v studiu? No děs. Některé bojové scény jsou opravdu jak z dětského filmu. Dvouhodinová podívaná o pomstě, kterou jsem jako děcko viděl několikrát a teď tak po 20i letech už ani nevím, o čem že to vlastně bylo? Zrzavá Dagmar Lassander a blonďatá Carole André, Kabir Bedi si zahrál ještě ve stejném roce Sandokana a toho jsem nosil na tričku, ale černého korzára vážně ne. Drobnou roli tu má i Angelo Infanti známý z Kmorta a první řady Chobotnice. Ale nechám z nostalgie aspoň 50% ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Spomienka na na roky mladosti, dokonca až detstva. Ani po rokoch nie som z úrovne filmu sklamaný, lepšie ako iné pirátske filmy tých čias. Kabir Bedi vo svojej klasickej filmovej úlohe, ako napr. v Sandokanovi. Dobrá hudba v podaní bratov De Angelis. A nakoniec celkom sympatický záver, motív lásky zvíťazil. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Když slyším hudbu z Černého korzára, mám slzu v oku a cítím euforii zároveň. Je nadpozemská. Celý film je dobrodružný a správně trendy 70. léta. Žádný trapný a vyumělkovaný Hollywood, nýbrž nadčasová poetika, kterou přináší úchvatný Kabir Bedi. Někdo nad tímto hercem a jeho filmy ohrnuje nos, ale on své životní poslání ve filmu odvedl do puntíku a s noblesou pravého šlechtice. Renesance a la Viva sedmdesátá léta dvacátého století. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • François l'Olonnais (Edoardo Faieta) a Henry Morgan (Angelo Infanti) skutečně žili a opravdu se účastnili útoku na přístav Maracaibo. (Nick321)
  • Křestní jméno Černého korzára Emilio je personifikací spisovatele Emilia Salgariho, autora románové předlohy. (GilEstel)
  • Had, se kterým se hrdinové setkávají v džungli, je hroznýš královský (Boa constrictor). Tento škrtič dorůstá v zajetí 2,5-3 m, a i když dokáže bolestivě kousnout, dospělému člověku není nebezpečný. Ve filmu ovšem vidíme opak. (Prochy38)

Reklama

Reklama