Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (817)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Než jsem si to pustil, už jsem si v hlavě maloval komentář, jak vskutku vtipně zakomponuji název, jakože mě měli raději chránit od zlého filmu, hihihi, nakonec jsem ale byl mile překvapen. Natočené to bylo vskutku skvěle. Až mě to úplně naladilo na poctivý syrový trihel o policajtech i veteránech, kterým prostě jeblo. Bohužel však se to stočilo k exotismu, hihi, tedy exorcismu, které mi přijde fakt směšný. Zvlášť když takhle vyhání zlého ducha ze sprostého podezřelého v zadržovací cele. Jako kdyby slepili dva různé filmy. Celkově jsem si to ale užil a dvakrát se lekl tak, až se mi zatáhlo prostěradlo do prdele. Lepší čtyři hvězdy. ()

juta 

všechny recenze uživatele

V mém hororovém týdnu patřil tento horor k tomu nejlépe zpracovanému, jinak příběhově mohl být, stejně jako v ostatních případech lepší. Atmosféra tu není úplně nervy drásající, ale určitou hladinu má. Trh je přesycen v poslední době démony a ďábly, proto už nemůže ani tento překvapit něčím převratným. Horší čtyři. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Typický príklad toho ako dokáže hollywood pretočiť a zhovadiť predlohu. Už titulky "inšpirované skutočnými udalosťami" dávajú tušiť, že tvorcovia mali voľnejšiu ruku a so skutočnou predlohou a udalosťami, ktoré policajt zažil sa zahrali tak, že jej neuverí nikto. Môže za solídnym a reálne pôsobiacim filmom stáť J. Bruckheimer? No, raz mu to celkom vyšlo - film Veronica Guerin s C. Blanchet... Film vo výsledku pôsobí nielen ako kombinácia filmov Sedem či Vymietač diabla, ale aj kombinácia všemožných podobných filmov a možno aj preto na mňa film pôsobil ako zlepenec všetkého, čo tu už bolo. Dá sa to sledovať, je tu pár dobrých momentov, Bana hraje dobre, no výsledok ma veľmi neprekvapil ani nezaujal. A to som dostal tip najmenej od 3 známych. "Toto si pozri, je to bomba!" Ja si filmovú bombu predstavujem úplne inak. 60%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bezdebaty film k posraniu. Dickerson naozaj vie ako nahnať strach, dlhoročné skúsenosti zúročil naozaj umne a skombinoval divákovi naozaj zaujímavý príbehový mix, ktorý sa nebojí experimentovať. Stret žánrov vidím (na rozdiel od početnej skupiny kolegov) ako veľké pozitívum, nakoľko sa konečne po dlhej dobe nejedná o príbehovo sterilnú vymietačskú drámu s pár "posteľnými" scénami, ktoré majú byť vrcholom každého horroru o posadnutosti. Týmto žánrovým koktejlom sa tvorcovia snažia vymiesť nielen satanského protivníka, ale aj pavučinu v tejto žánrovej bubline. A podľa mňa to funguje, príbeh je fajn, nesmie chýbať kňaz, zopár poriedne gore scén, Dickerson sa nebojí nechať niekoho zomrieť, no proste paráda. 85%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech výborně rozjetý snímek, který ovšem počínaje svou druhou polovinou přestává dávat smysl. Lekačky a atmosféra nejsou vůbec špatné a tady je jednoznačně cítit že spolu s Jamesem Wanem je Derrickson král současného hororu. To by si ovšem nesměl hrát rovněž na Davida Finchera. Z tohodle druhé Sedm určitě nebude. Nedaří se vše dokonale skloubit, Ralphovo očištění a znovuzrození proběhne vlastně zcela náhodou. A vůbec na tohle já koukat nechtěl, nezajímalo mě další vymítání, nezajímalo mě napravování hříšníků a dávání rozhřešení. Já chtěl koukat na vodoo horor. 60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Joel McHale strávil mesiace tréningom s nožmi a bojovými umeniami, aby mohol vo filme robiť vlastné kúsky s nožom. Tréning, ako aj väčšinu nakrúcania zvládol bez jediného zranenia. Počas jedného z posledných dní natáčania bol však jeho syn na pľaci na návšteve a McHale mu pomocou noža odrezal kúsok bielej čokolády. Až vtedy si porezal ruku a silno krvácal. (Arsenal83)
  • Vo filme sa nachádza pár odkazov na skupinu The Doors. Posadnutá Jane (Olivia Horton) spieva refrén skladby "Break on through (on the other side)", ktorá tiež zaznie aj pri záverečných titulkoch. Skladba "Riders on the storm" hraje v pozadí v bare pri rozhovore Ralpha Sarchieho (Eric Bana) a Joea Mendoza (Edgar Ramirez). A je tiež spomenutá aj skladba "People are strange". (matowp)
  • Aplikácia make-upu na Seana Harrisa trvala viac ako 7 hodín a mal na sebe viac ako 150 protetík. (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama