Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Asi paradoxně nebudu plácat o tom, jak hrozný film je, ale spíš jak by mohl být super kdyby : 1. vypnuli tu otřesnou "zvukovou kulisu", kterou vyPRASOval leda kandidát na soundtrack pro Návštěvníky, ale vyhodili ho 2. lidi a stroje začali píchat 3. mladej Jorah Mormont nebyl jebák a postavil se k tomu jako pořádnej chlup 4. Caity vlastnila achievement "Lotz of cozy" ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ta iluze A.I. byla dokonalá. Moc krásný efekty a skvělý soundtrack. Ani nevím proč se to tu tolik podceňuje. Visuálně to je umělecké dílo, které si zaslouží rozhodně víc než pitomý 2' Jasně příběh není kdo ví jak co, ale o tom to ani není. Nepostrádá to žádnou důležitou myšlenku a mě se to prostě líbilo byť to není na víc jak 3 hvědy ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povedené drama zasazené do nedaleké (a až děsivě reálné) budoucnosti. Chvílemi dlouhý klip od Björk (All is Full of Love), chvílemi Univerzální voják a Borgové ze StarTreku. Po většinu času ale příběh o snaze zachránit, co se očividně zachránit nedá. Nechybí mentorování na téma lepšího lidstva a evoluce... Namodralý šerosvit s kovovým nádechem a hudba připomínající Vangelise (Blade Runner) dodávají patřičně tísnivou atmosféru. A samozřejmě vojenská mašinerie jak vystřižená z amerických protiválečných filmů. Co všechno je člověk schopen obětovat pro lásku ke své dceři? Všechno... Celkově jsem spokojen. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Už viackrát som mal možnosť vidieť nízkorozpočtový film (v rozličných žánroch), z ktorého režisér dokázal vyžmýkať pomaly "áčkovú" pecku. Túto geniálnu schopnosť však Caradog W. James nanešťastie nemá. Z tohto minimalistického sífička totiž lacnota srší všetkými smermi - čo by ale nemuselo byť nevyhnutne jeho náhrobným kameňom. Vlastne, ak by ste mali niekomu povedať obsah v jednej alebo dvoch vetách, tak sa nejedná o zlý nápad/premisu. Ale ako som tu už v niektorom komentári čítal, tento flik je veľmi nezaujímavo vyrozprávaný/zrežírovaný. Stále som od toho odskakoval na net, do kuchyne a neviem kde všade, pretože ma to nedokázalo chytiť ani niečím zaujať. Neopozerané tváre? Súhlasím. Herecké výkony? Len priemer. Hudba? Ani dobrá ani zlá. Scenár? Aj by ušiel ale zasa... barličky. Stroje medzi sebou rozprávajú akousi hatlaninou a divák, ani režisér, ani scenárista, ani nikto nevie o čom do tyče. Načo, že? Ééj, skôr 2 ako 3 ale možno sa neskôr tohto nápadu chytí a prerobí to na niečo lepšie niekto iný. Tak za 3 nech nechlascem. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Slušný námět, koktavě odvyprávěn, skvělé efekty, ale zatraceně se jimi šetří. Bohužel se čisté robotické ohrožení střídá s citovkou - takže vědec se dá do služeb armády, aby vyvinul vojenského robota-zabijáka, ale experimentuje na veteránech s těžkými zraněními, odměnou mu bude vyléčení jeho dcery s nějakou neurochorobou, možná, když se mu podaří ji snad proměnit na robota, asistentky mu mřou jak mouchy, nejnovější objev mu taky dlouho nevydrží, vyrobí si z ní robotku ... zmateně se to vine dál ve stejném duchu, najednou je tu zlotřilý snad generál nebo co, střídá se akce s romantikou a logika už dávno emigrovala do nepřátelské Číny. Ani se jí nedivím. Nejrušivější na celém filmu jsou oni veteráni-kyborgové, kteří často hovoří "jazykem budoucnosti", což je takové bzzzum bzzzum bez titulků. Těžko říci, co sdělují a komu, rozhodně nic divákovi. A protože každý film stojí a padá divákem, tento bohužel padá. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama