Reklama

Reklama

Date a Live

(seriál)
  • Japonsko デート・ア・ライブ (více)
Trailer 2
Japonsko, (2013–2024), 23 h 46 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Kóši Tačibana (kniha)

Hudba:

Gó Sakabe

Hrají:

Nobunaga Šimazaki, Misuzu Togaši, Marina Inoue, Iori Nomizu, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu, Ajana Taketacu, Aja Endó, Anri Kacu, Satomi Akesaka (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(58)

Před lety došlo na hranici Číny s Mongolskem k obrovskému výbuchu, který zabil sto padesát miliónů lidí. Následovaly další, a vzhledem k tomu, že nikdo nezjistil, co je vyvolává, byly kvalifikovány jako otřesy prostoru. Mladík Itsuka Shido žije se svou mladší sestou Kotori v japonském městě Tenguu. Ve škole je během vyučování hlášen další otřes. Všichni běží do krytu, ale on se kvůli slibu, který dal své sestře, musí dostat k blízké restauraci, kde by měla jeho sestra být. Otřes ho zastihne na cestě. Jaké je jeho překvapení, když se v místě, kde by očekával kráter, nachází dívka s obřím mečem, na kterou útočí pětice bojovnic s robotickými přístroji. Jedna z nich je jeho sestra. Kotori tedy není tak naivní a dětská, jak si původně myslel. Velí totiž jednotce, která má najít a zničit stvoření, která otřesy způsobují. Jak ale bude reagovat, když se dozví, že i on má zachraňovat svět, a to svým šarmem? Musí totiž pro dobro lidstva tu holku s obřím mečem svést. (Tsukikage)

(více)

Videa (36)

Trailer 2

Recenze (15)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[1. série] Nic nového pod sluncem. Bylo to řečeno všema ostatníma, řeknu to i já: Je to blbost a to velikánská. Je to jak plakát od Mekáče: Na obrázku spousta, v realitě houska plná vzduchu. Vyčpělá a laciná romantika, bídná akce, scénář se snaží co nejvíce popřít existenci inteligence. I to ecchi tu není v tak velkém množství (ty polonahé zbrojnošky ani nevypadaly dobře), tak čeho tu máme dosti? Áno, klišéčka nejklišoidního, hlavně co se týče skladby nudných postav (a ne, ani crazy Kurumi to nezachraňuje) a děje předvídavějšího jak zpoždení ČD. Vtípky mě bavily jen první 2 díly, kdy seznamka skrz přítele na telefonu a zvláštně pojmenovaný generální štáb měly nádech svěžího nápadu, ale rychle omrzel. Utrpeníčko. ()

Koonix 

všechny recenze uživatele

[] Opening-Ending [] Je mi jasné, že toto dielko veľa originality asi nepobralo, ale tým, že sa anime ešte nevenujem príliš dlho, mi tá hromada klišé a schematických charakterov nad ktorými sa tu rozčuľujú skúsenejší užívatelia, vôbec nevadila. A aj keď viem že za pár mesiacov/rokov už podobných seriálov budem presýtený, nezabránilo mi to v tom aby som si Date a Live vcelku slušne užil. Veľkým šťastím je, že sa seriál neberie až tak vážne (čo by snáď ani nešlo, príkladom je hlavne epizóda 6), a vhodne zvolená dĺžka, predsa len 12 epizód, to je taká jednohubka na jedno popoludnie :)O čo tu (hlavne) ide mi veľmi presne vysvetlila už prvá scénka, kto videl, vie o čom hovorím :) Ako píše Larky, ak si nenájdete medzi postavami svojho favorita, vďaka ktorému vydržíte s týmto anime do konca, budete sa veľmi nudiť. U mňa to bola hlavne Kotori (áno, odkedy sledujem anime môj vkus čo sa týka nežnejšieho pohlavia, sa otočil o 180 stupňov (počkať to znie ako keby sa zo mňa stal buzerant:)) ale aj Tohka. Zlý duch, Kurumi, o ktorej som ako jedinej počul predtým než som sa rozhodol si toto pozrieť, mi neprišla ani zďaleka tak skvelá, ako som sa dočítal vo viacerých názoroch, neviem asi som divný :) Čo sa týka ecchi, to funguje vynikajúco, u mňa o niekoľko tried lepšie ako napríklad tu. Na svoje si tu musí prísť každý, výber je vcelku široký :) Bojové scény sú len priemerné (možno až podpriemerné), a je jasné, že slúžia len na to aby ste si všetky, či už vyvinuté alebo nevyvinuté slečny mohli pozrieť vo všakovakých pózach, kombinézach či šatočkách. K openingu a endingu len krátko, op priemer, ničím neohúri ale ani neurazí, s ed je to už o poznanie horšie, skladby sú síce zvolené vhodne, ale animácia (alebo obrázky) sa snáď už viac odfláknuť nedali. Ale celkovo som spokojný, podľa reakcií som veľa nečakal, a dostal som slušnú zábavu ktorá ani chvíľu nenudila, silné 3*. ()

Reklama

Larky 

všechny recenze uživatele

Již po prvním díle je každému trochu ostřílenějšímu příslušníkovi hrdě se hlásícímu k řadám (českých) otaku praděpodobně jasné, že Date a Live nemá na nějaké vysoké známky (či v tomhle případě hvězdičky) ani omylem nárok. Prostým důvodem je tu totiž fakt, že seriál obsahuje snad všechna klišé, které se v Anime obvykle, nikoliv však pohromadě, nosí . -------- Nechybí tu kawaii loli sestřička, která ráno budí svého onii-chana v rozkleklé poloze na něm. Nepřekvapivě vždy když to jen jde, sjede kamera na její proužkované kalhotky, div, že se imaginární kreslená čočka nezaboří přímo do kundič...ehm...jak to napsat, ať zas nejsem za prase ?...No prostě se chce zabořit tam, kde se má angažovat chlapský nástroj (wtf Larky?) až ve 13 (ty prase), pardon v 15 letech. Nechybí ani nakvartýrování holčiny do domu hl. hrdiny, nejdebilnější kliše - záchrana světa, hl. hrdina omylem vcházející do koupelny, kde zrovna stojí nahá hlavní hrdinka a tak podobně. -------- V zásadě prakticky odpadový dojem tu ale z mého pohledu, alespoň částečně, bortí fakt, že seriál se nebere občas příliš vážně. Třeba scéna, kdy se jednotka holčin, které jinak jsou v podstatě vraždící stroje, snaží probít městem, za účelem dostání se k horkému pramenu a u toho všemožně hláškují, je toho jasným důkazem. Vtipy jsou samozřejmě často docela mimo a působí nuceně, ale je to vítané zpestření jinak zcela pitomého scénáře ------ Druhým faktem proč Date a Live není v očích mích naprostým odpadem je hlavní hrdinka, konkrétně slečna Tohka Yatogami. Jsem totiž zvyklý, že v takovémto typu seriálů, první co mě nasere je právě hl. nositelka ženského jména. Nicméně v případě tohohle Anime to sice je holčina nevybočující z obyčejných archetypů, ale přesto díky snaživé (a dobře vybrané) seiyuu a taky hezkému vizuálu a nevtíravé roztomilosti, jsem si ji celkem oblíbil. ------- Date a Live teď po nějakých 6 dílech, tedy polovině celé stopáže, už celkem s klidem můžu prohlásit za Anime, které je bez nějakých zažívacích problému koukatelné, leč zábavné je jen občas. Je už na každém jednotlivci, jestli si pod slupkou příšerného klišoidního scénáře dokáže najít něco, co ho u Date a Live udrží. Mně se to celkem dařilo :). ()

PseudonymNR 

všechny recenze uživatele

Nemá rád shounen ani school anime, a ani nevím co mě dohnalo k dívání tohoto seriálu no protože jsem do toho šel s nulovými očekáváními můžu prohlásit, že dopozeranie 1. serie je úspěchem. Příběh má pomalí rozjezd (este v 3.epizode jsem netušil o co vlastně jde) ale po neotesaném vstupu do děje si seriál polepšil a stal se koukatelný. Akce bylo málo no když už tak se bylo na co dívat. Jistě tvůrci si mohli odpustit přehnaně mnoho scén které zdravému člověku bijí do očí jako např. jéé ty jsi spadla rty rovnou na mé, nebo hmmm ve sprše se svítí tak tam jistě nebude nahá slečna. Prostě toto klišé je moc i mě. No aspon animace se jim fakt povedla. Celkově hodnotím: Akce 2/5 Humor 4/5 Příběh 3/5 Napětí NE (Klišé 4/5) = 50% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkový dojem: (môže obsahovať menšie spoilery) Nadpriemerne mecha a fantasy anime s miernou ecchi tématikou. Príbeh je trochu nezvyčajný, avšak diky sympatickým postavam a výbornej animácii som si zvykol a aj napriek tomu, že seriál obsahuje niekoľko chýb alebo nezmyselných scén či momentov, som nad mieru spokojný. Čo mi však veľmi nesadlo bol japonský humor, ktorý sa tvorcovia snažili spraviť vtipným, avšak navonok pôsobi trapne. Taktiež aj dialógy, klišé či chovanie postav mi prišlo niekedy moc tupé a nereálne, a to hlavne nerozhodnosť hlavného hrdinu, Shida ( Už niekoľko krát sa postavil nebezpečenstvu a hlúpo obraňoval dievčatá, ktoré ho pritom mohli kľudne zabiť - jasným príkladom je desiata epizóda, kedy obraňuje ducha ktorý má v pláne ohroziť životy niekoľko ľudí. To isté sa opakovalo aj v poslednej epizóde, kedy sa Origami kvôli pomste snaží zabiť Shidovu milovanú sestru Kotori, ale miesto toho aby sa jej Shido snažil pomôcť len 5-krát za sebou kričí ,,Kotori! Kotori! Kotori! Kotori! Kotori!" alebo ,,Origami! Origami! Origami! Origami! Origami!" a keď sa už niektorá dievčina z vymenovaných snaží vykonať nejaký čin, bude obe obraňovať bez toho, aby vedel či niekto náhodou nemá v plane vymazať život aj jemu..) Nie že by som s tým mal nejaký veľký problém, pretože nie len u anime, ale aj v hraných filmoch býva táto nelogika zvykom, avšak práve tomuto inak veľmi nadpriemernemu anime trochu uberá. Na druhu stranu som ale nemal s dopozeraním problém a zaujalo ma to dostatočne na to, aby som si celú sériu pozrel naraz. Postavy mi prišli viac-menej sympatické a problémy som nemal s nikým, ale myslím že sa tvorcovia mohli viac venovať postave Kurumi, pretože tá postava je vcelku zaujímavá a k tomuto anime som prišiel práve kvôli nej (No na druhu stranu aj dúfam, že to tvorcovia v druhej sérii nepokazia, pretože som sa stretol už s veľa prípadmi toho, že v nejakej epizóde bude opísaná nejaká zlá minulosť temnej postavy, z čoho bude mať nejaké ,,motto" na zabijanie a dobre, aby sa z toho diváci nepokakali). Celkovo som nadmieru spokojný , bavil som sa pri každom dieli a aj napriek niekoľkým nedostatkom dávam tomuto anime seriálu 4 hviezdy. Moje hodnotenie: 80% edit (15.10.2018): OK. Budem si protirečiť, ale keď som si priebehom času pozrel jeden špeciálny dej a pár útržkov zo seriálu, konečne mi presvitlo, že toto anime je prinajlepšom priemerné. Vtipy nefungujú, nuda strieda nudu, príbeh je príšerný, skrátka sa jedná o o zlú záležitosť. Panebože, prečo som tomu dal štyri hviezdy? :D ()

Galerie (1 644)

Zajímavosti (21)

  • Postava Reine se měla původně jmenovat Tomoka. (Raichu.Cz)
  • Natsuminino jméno v japonštině Goroawase vyjadřuje číslo 723 (Na = 7, Tsu = 2, Mi = 3). Pokud je první číslo použito pro měsíc a poslední dvě čísla pro den, odpovídá to datumu jejího narození, a to 23. 7. (Raichu.Cz)
  • Kotori Itsuka měla mít původně obrněné astrální šaty a vzhled anděla ve tvaru oštěpu s vlajkou. Nakonec byl tento koncept upraven, aby se odlišila od postavy Tohky Yatogami, která již měla obrněné astrální šaty a vzhled anděla byl upraven na Halapartna. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama