Reklama

Reklama

Date a Live

(seriál)
  • Japonsko デート・ア・ライブ (více)
Trailer 5
Japonsko, (2013–2024), 23 h 46 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Kóši Tačibana (kniha)

Hudba:

Gó Sakabe

Hrají:

Nobunaga Šimazaki, Misuzu Togaši, Marina Inoue, Iori Nomizu, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu, Ajana Taketacu, Aja Endó, Anri Kacu, Satomi Akesaka (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(58)

Před lety došlo na hranici Číny s Mongolskem k obrovskému výbuchu, který zabil sto padesát miliónů lidí. Následovaly další, a vzhledem k tomu, že nikdo nezjistil, co je vyvolává, byly kvalifikovány jako otřesy prostoru. Mladík Itsuka Shido žije se svou mladší sestou Kotori v japonském městě Tenguu. Ve škole je během vyučování hlášen další otřes. Všichni běží do krytu, ale on se kvůli slibu, který dal své sestře, musí dostat k blízké restauraci, kde by měla jeho sestra být. Otřes ho zastihne na cestě. Jaké je jeho překvapení, když se v místě, kde by očekával kráter, nachází dívka s obřím mečem, na kterou útočí pětice bojovnic s robotickými přístroji. Jedna z nich je jeho sestra. Kotori tedy není tak naivní a dětská, jak si původně myslel. Velí totiž jednotce, která má najít a zničit stvoření, která otřesy způsobují. Jak ale bude reagovat, když se dozví, že i on má zachraňovat svět, a to svým šarmem? Musí totiž pro dobro lidstva tu holku s obřím mečem svést. (Tsukikage)

(více)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (4)

Date a Live (2013) 

Teď s postupem času si říkám, že to nemělo špatný koncept, ale nějak to zpracování v něčem pokulhává. Možná je to tím, že se autoři snažili převést dating sim do anime, kdy tu máme nějaké ty možnosti a místo bojů se snaží prosazovat lásku (už to zní trochu hipízácky). Na druhou stranu tu máme ale dvě různý skupiny, které bojují proti "Duším", ale každá má protikladný přístup. Co se týká vtipu a ecchi prvku, tak tu sice jsou, ale v celkem přijatelné umírněné verzi. Animace je velice dobrá (designy se jim celkem povedly) a hudba je tak nějak půl na půl zajímavá. Na druhou stranu jsou celkem nelogický vždycky ty chvíle, kdy mluví s tím týmem na sluchátku, kdy nějakým opravdu záhadným způsobem si osoba před ním toho nevšimne atp. Po příběhové stránce je to slabší, kdy se pořádně ani nic nevysvětlí (organizace, ani co jsou ony "Duše", historie atp.). To samý tu "Duši" s andělem času taky pořádně nějak neuzavřeli. Svým způsobem tím, že "Duše" neznají klasickou společnost, tak se tu nedočkáme klasických reakcí u holčin, které používají neustále násilí, svou nesnesitelnou logiku a typická klišé. Ovšem klišovitých situací se bohužel člověk nevyhne, protože přece jenom mluvíme o Japoncích. Ale přesto si člověk odpočine od toho nejhoršího. Člověk se u toho i dobře zasměje (obzvláště OVA fakt bylo speciální). ()

Season 2 (2014) (S02) 

Tak tahle druhá série mě bavila už více, než ta první, protože konečně jsem se dočkal nějakého toho hlubšího příběhu a spousty různých zvratů. Tentokrát všechno už nešlo tak hladce jak předtím a onen prvek dating sim tu byl spíše už vedlejší, než v popředí. Ovšem zase toho člověk moc nedozvěděl o těch "Duších", ale snad bude ještě nějaké to pokračování, když je stejnak ten konec neskutečně nakouslej. Samozřejmě se musí rozšířit i jeho harém, aby možná mohl překonat i Yuuki Rita za Love-ru :D. Animace se možná trochu polepšila v designu, což je jen plus a hudba též trochu prošla proměnou, kdy sem přidali respektive zase nějaký ten idol, který trochu vylepšil repertoár. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Třetí série se tak nějak drží nějak v duchu jedničky a dvojky dohromady, kdy tu máme onen dating sim + trochu nějaké té vážnější zápletky. Nejlepší lákadlem je tu především tentokrát příběh Origami, pak ještě zjevení "Neznámého" a v menší míře i nový "duch" v podobě Natsumi. Sem tam si člověk užívá mírnějšího napětí, ale nic dechberoucího. Největším zklamáním je pro mě zakončení, které vlastně řeklo jenom to, že Itsuka má v blízkém harému u sebe pouze další holčiny, kdy to vyvrcholilo posledním dílem, který by se spíše hodil na OVA, než na důležité zakončení série. Animace a hudba se drží na svém. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Tak Shido Itsuka se zase vrací aby ukázal těm "Duším" jak se vlastně randí a že by měli milovat než ničit. Shido se tu setká se dvěma novými duchy, kdy alespoň jeden ten vesmírný má celkem zajímavou dějovou linku a ten druhý ohledně mangy se více zaměřuje na klasické přihlouplé generické OVA události nebo respektive se to vrací na úplný začátek, kdy byl Shido randící začátečník. Dále se tu odhalí něco ohledně dvou bojujících korporací, kdy tu zase začne jistý šéfík jedné z nich dělat celkem podstatné problémy. Ovšem konec otočí a začnou konečně zajímavé události, kdy se tu zase objeví Kurumi, u které se člověk konečně dozví její pohnutky a zajímavou historii. Dále je tu jedno veliké překvapení v úplném konci, kdy osobně si myslím, že jsem měl o jisté postavě určité pochybnosti, ale tohle jsem opravdu nečekal. Po animační stránce se to drží svého a po hudební je to tenkrát o něco slabší. Každopádně jsem zvědav co ukážou v již oznámené páté sérii. ()

Reklama

Reklama