Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slovník a výrazivo. To je vše, co zůstalo ze starých dobrých Návštěvníků. Plácání se v době VFR je zklamáním, příběh postrádá směr, možná pro samotné Francouze je tato doba pikantnější, mohou v tom zažít něco z vlastenčení, co rodák z českých luhů nezná. Nedostává se vtipů, humor se omezil na zápach bratrance Ybéra a jeho sluhy. Český dabing chválíme, až na Bohdana Tůmu, jehož hlasem mluví polovina vedlejších postav. Vtípek s rudým praporem se líbí a může být jediným důvodem pro natočení ještě jednoho dílu. Kutná Hora se na pozadí míhala, ale na pořádné zhodnocení to chce dvd a stopovat. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inu, zajištění na stáří vypadá všelijak. Někdo investuje do zlata, jiný si platí penzijko a někdo chce ještě vydojit námět, který kdysi slavil svým přímočarým hrubozrnným humorem nečekaný úspěch. Už v prvních Návštěvnících byli hlavní představitelé ve zralém středním věku, Jeanovi Reno bylo, když hledal svou nastávající, 45 a pokračování, které má přímo navazovat na jejich někdejší eskapády, dělí 23 let. Věk ale není rozhodující, i když únava materiálu se nedá zapřít. Pokračování chybí jiskra, nápady a originalita. Jean-Marie Poiré už byl v hlubokém útlumu a komediální hvězda Clavier si nevybral svůj den, když psal scénář. Jean Reno nemá potřebný prostor a komické vstupy Claviera spočívají v primitivním a místy až trapném tělesném "humoru". Spousta postav, včetně těch z reálné historie, které mají neskutečný potenciál, zůstává trestuhodně nevyužitá. Nelze nevzpomenout na Manžele z roku 2 nebo Noc ve Varennes, které dokázaly z atraktivní epochy francouzské revoluce dostat maximum. Jestli něco drží snímek nad vodou, je to přítomnost řady známých francouzských herců - mimo ústřední dvojky je to např. Sylvie Testud v roli Robespierrovy sestry. Ale jinak bída nad bídu. Celkový dojem: 30 %. ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tohle je zkrátka průser. Návštěvníci jsou moje srdcovka, zasměji se u jedničky i dvojky. Trojka byla sice tupý americký remake, ale některé recyklované vtipy tam i po čase fungovaly. Abych se u Návštěvníků 3 za celý film uchechtnul 3 - 4x je prostě málo. Celá ta rodina aristokratů byla zoufale zbytečná a nikam děj neposouvala. Sami hlavní dva protagonisté mají až překvapivě málo prostoru se předvést. Zklamání je, že tento film měl být natočen tak před deseti lety, kdy ještě většina postav z původních filmů žila. Zoufalé změny ve scénáři jsou patrné a některé vtipy už přestaly fungovat. Dvě hvězdičky dávám jen z nostalgie a za skvělou hudbu (která mimochodem vykrádá Zimmerovu skladbu "Jack Sparrow", ale to je jedno). I přesto doufám, že se Godefroy ještě jednou vrátí a konečně nalezne cestu domů. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se na tento film těšil, tak jsem ho stěží dokoukával a chtěl jsem ho i předčasně vypnout. Celé to ztratilo kouzlo prvních dvou filmů a i když je na začátku vše vysvětleno, příběh jede v tak nějak uřvaném patosu a nudném vyprávění. Pár scén je vtipných, konec celkem povedený (i když opět otevřený), stejně jsem se víc nudil než bavil. A pozor aby náhodou ve filmu neurazili nějakou etnickou skupinu, to se před ní div nebudou plazit. Ani dabing není tak peprný jako dříve a chybí mi zde dobové nářečí, jako u předchozích filmů. Za mě 15% a doufám, že už další díl nebude. Zklamání roku. :( ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Chaotická, nesouměrná hovadina, která kompletně postrádala na smyslu. Že se tam pořád něco dělo a všem se vydala huba na nekonečný špacír nezachránilo absolutně nic. Ani vtipné to nebylo, tedy, pár situací možná, ale jinak trapnost na trapnosti. A zasazení do Francie alias Praha bylo jako pěst na oko. No, v půlce filmu jsem myslel, že to do konce nevydržím, ale nedalo se nic dělat a přetrpěl jsem to. Takový děs jsem ale nečekal. 17% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama