Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (397)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete v totálně úmorných dvou hodinách plných naprosto dementních dialogů, kokotsky jednajících, nesympatických postav a ultimativně idiotského „děje“, co se táhne víc než léčba herpesu, vyčerpávajícím způsobem dozvědět úplně vše o tom, jak pečovat o štěně pitbula, nebo pokud se prostě jen tak z dlouhé chvíle rádi pálíte cigaretami na genitáliích a nemůžete se toho nabažit, neváhejte. Pokud ne, raději si ze špajzu vytáhněte nějaký škaredý brambor a upřeně pozorujte, jak mu strhujícím tempem rostou hlízy. Garantuju vám, že proti téhle uspávačce hadů s ohyzdnou Rampičou a gumovým Hárdym to bude naprosto adrenalinová jízda. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, pri ktorom vám tuhne krv v žilách a mrazí vás už len z jeho atmosféry. A pritom sa ani nemusí toho veľa diať. Stačí jednoduchý námet, ktorý toho ale ukrýva omnoho viac, než sa na prvý pohľad zdá, k tomu oldschoolové filtre a pomalé tempo temnej kriminálky vás dostane. Nekompromisne trefné a ulicou nasiaknuté charaktery, ktoré perfektne zahrali všetci - na čele s Hardym, ktorý rozhodí váš odhad, či mu prilepiť nálepku nekompromisný zabiják, alebo dobrosrdečný barman. Treba sa teda zamerať na osobu bratranca-barmana Boba, pretože toto je príbeh o ňom, nie o bare, ktorý perie špinavé peniaze celého Brooklynu. Celá táto skladačka by šla v inom prípade ku dnu už behom 30minút, tu vás naopak po polhodine vtiahne do deja a budete si krochkať blahom nad precízne vykonštruovanom príbehom až tak, že vám ku koncu nebude vadiť ani ten plytký záver. Ak si viete ale ešte stále predstaviť poriadne temnú a poctivú gangsterku aj bez automobilových naháňačiek, nanúteného humoru, či bezdôvodných posteľných scén, tak mám pre vás tip. 80%. ()

Reklama

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

|0%| Málo kdy, když to přeženu slovy „odjebávám film odpady“, ale tohle prostě nešlo. Zaprvé, je to strašně nezáživné, není zde žádná scéna, která by mě zaujala nebo překvapila. A ta druhá a ještě horší věc je, že ze sebe Hardy udělal totálního debila. Nezlobte se na mě, já chápu, že občas má určitý herec odlišnou roli, než na kterou je zvyklý, ale tohle se prostě nedalo. Stačilo mi, jak byl na začátku totálně bezradnej z toho psa. Víc k tomu asi nebudu dodávat. Nejzbytečnější a nejnudnější film. K tomu Hardy jako utáplej debil. Fakt, nemám slov. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pomalé tempo a kostrbatý dej sprevádza napínavá hudba, znejúca ako prísľub niečoho poriadne drsného. A čo sľúbi aj splní. Možno nie dokonale, no záver som si vychutnal ako ten Čečenec írsku whisky v newyorskom bare. Možno preto, že stále mám určitú slabosť pre gangsterky. A táto sa navyše snaží byť aj psychologická, čo viem oceniť nemenej. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek byl dost nudný a nezajímavý, bylo mi divné, že tak obyčejní lidé si v klidu nechají předávat mafiánské peníze ve svém baru, až se pomalu začalo objasňovat, že všechno je trochu jinak a že pozadí toho všeho je dost komplikované. Hardyho postava byla rozhodně nejzajímavější, protože byla nejvíc neočekávaná. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)
  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama