Reklama

Reklama

Armády lovců čarodějnic, bojovníci „Sekery a kříže", vedou svou válku proti hrozivému nepříteli po celá staletí a bojují s čarodějnicemi na všech místech Země. Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnou čarodějnickou Královnu a ta ho s posledním dechem prokleje k věčnému životu. Navždy odtržen od své rodiny pak Kaulder tráví stovky let tím, co umí nejlépe – loví a zabíjí čarodějnice. Dnes je posledním svého druhu a prořídly i řady nadpřirozených nepřátel. Jeho příběh ani boj ale nemají konec, zlé čarodějnické síly tu stále jsou, ukryty našim zrakům. Navíc se jim konečně povedlo přivést zpět k životu svou Královnu a ta žije jedinou myšlenkou. Rozpoutat na Zemi peklo, ukončit Kaulderovu nesmrtelnost a postavit lidstvo tváří tvář zkáze. Posledního lovce čarodějnic čeká v knize jeho života epická a bojem naplněná kapitola. Bude poslední? (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (510)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Poslední lovec talentu se po zprznění třetího Riddicka rozhodl produkovat a zabrousit do středověkých vod, kde se svými černošskými kořeny zahrál rytíře potlačujícího konkurenci katolické církve. Ano, ten kdo si svým osobitým výkladem bible a neexistujícího dědka na obloze dovolil přetlačovat ovečky Vatikánu, ten byl nemilosrdně zmasakrován jako uctívač ďábla nějakou tou fajnovou papežovou křížovou výpravou, případně inkvizicí. Chraňme křesťanské hodnoty Evropy, chraňme křes... Film bohužel tak zajímavý jako historie není, takže místo aby afroamerický rytíř prostě chcípl spolu se zlem, které přišel vymýtit v úvodu filmu a najely závěrečné titulky, ta zlá CGI čarodějnice těsně před smrtí proklela diváka tím, že Vinovi darovala nesmrtelnost a já kvůli tomu musel další hodinu a půl napjatě čekat jak to celé asi dopadne. Střih nás tedy pohodlně přemístil do dnešní fantasy verze New Yorku, kde už Vin zapadl i bez maskovacího plnovousu, no a přesně tady to začalo být nudné jako prase (cca 15. minuta filmu). Ačkoliv se Natural 95 snažil být charismatický, cool a pravděpodobně sexy, byl pouze jen trapně starý a ještě k tomu nebyl schopen uvěřitelně zahrát ani vážně myšlený smích, takže sledovat ten hodinový romantický a konverzační taneček s o dvacet let mladší zrzavou skotskou Růží bylo přímo ubíjející. No a vzhledem k tomu, že Wood byl snad ještě trapnější, bonmoty Caina nadzvedávaly pouze obočí, nikoliv bránici a celý ten čarodějnický svět mi byl úplně u prdele, bylo jasné, že celý ten film je perfektním suchým hajzlem, do kterého se naházelo 90 mega a nemohlo se to zamaskovat ani pořádným spláchnutím. 40% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Člověk si říká, že by to mohlo být vcelku solidní akční fantasy říznuté ponurou až lehce líznutou hororovou atmosférou. No to jsem si mohl myslet asi jenom já a proto také odcházím dost zklamán. S hororem si potykal leda tak začátek, který se docela povedl, ale potom už to zabředlo do průměrného akčního bijáku s místy dobrými speciálními efekty – všechny ty barvičky a kouzla, ale příběhově to stálo celkem za hovno. Solomon Kane křížený s Bladeam ovšem jejich dosti chudý příbuzný, okořeněný o zestárlého Froda, autíčko z Rychle a zběsile, docela pěknou snovou čarodějku, kupou nudy a já jen doufám, že se tohle nikdy pokračování nedočká. Podprůměrná podívaná, které nakonec tu třetí hvězdu dám se zavřenýma očima jen kvůli Rose Leslie. 40-50% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ono to není úplně špatné. Je to takové komornější fantasy se sympaťákem Dieselem a dalšími, které odněkaď určitě znáte. Celkově je to téma ovšem stokrát provařené, sterilní, nenápadité. Breck Eisner lovci čarodějnic zkrátka nedodal onu pověstnou jiskru, která by jeho dítko oddělovala od řádky jiných. Sice jsem ještě neviděl nejnovějšího Frankensteina, ale troufám si tvrdit, že tam se pojede na totéž a bude to taky jen průměr. Zkrátka a dobře jsem z trailerů nic moc nečekal, nic extra nedostal, snad jen kupu cgi efektů naplácaných tak nějak aby se neřeklo a vedle Vina jsem si vduchu víc představoval Paula Walkera, než Michaela Cainea. Nic proti němu, chraň pánbůh nebo radši chraň bojovník Sekery a kříže, ovšem ten má své místo u Nolana a nerad bych, aby zastával podobnou mentorskou funkci jako už pěknou řádku let Morgan Freeman v každém druhém filmu...50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka tupejsia a horsie prevedena variacia Constantina, ale stale dostatocne zabavna, aby to stalo za jedno pozretie. Dost ma bavila cela ta mytologia, ktoru si vymysleli. Horsie to je uz s jej spracovanim. Pribeh je teda v poriadku, sem tam to ma aj slusnu atmosferu, ale Vin Diesel je absolutne nevhodne obsadeny. Do tej ulohy by sa hodil nejaky herec s trpitelskym vyrazom a nie namakany svalovec s kamenym xichtom. Dost to zachranuju vedlajsie postavy. V kazdej polohe uveritelny Caine a hlavne neskutocne sexy a zaujimava Rose Leslie. Elijah Wood ma bohuzial prilis maly priestor na to, aby poriadne rozohral svoju postavu a zaporaci sa ohanaju skôr digitalnymi trikmi ako hereckymi vykonmi. Samotna akcia je taky sucasny PG-13 digihumus. Ma sice kvalitne triky, ale akcia pôsobi dost fadne a nezaujimavo. Necudujem sa, ze trailery, ktore sa snazili predat film cez akciu vyzerali tak mizerne. Skratit rozpocet kludne o polovicu, pridat temnu a spinavu atmosferu, vhodnejsie obsadit hlavneho hrdinu a mohla z toho byt mala zanrova kultovka typu Solomon Kane. V tomto prevedeni to je zamenitelny detsky digibordel so solidnym nametom. Skoda premarnenej prilezitosti. Ale po mizernych traileroch som nakoniec celkom spokojny. Cakal som väcsiu sracku. Spin-off s Rose Leslie by som bral hned. 5/10. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jako líbilo se mi to, Vin Diesel byl také celkem fajn, ale přišlo mi, že to je spíše takové béčko. Příběh takovej tradiční o této tématice, nic nového, ale bavil mě. Akce nebylo moc, ale ani málo, takový střed. Ale za 90 mega bych čekal ty akční scény lepší. Každopádně film nenudí, dá se v pohodě zhlédnout, zaujme, takže dávám 3,5*. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (10)

  • Škrábanec na obličeji Kauldra (Vin Diesel) ve finálním souboji v některých scénách mizí - především během jeho závěrečného setkání s rodinou je možné si této chyby všimnout. (dickens)
  • Vin Diesel (Kaulder) si film vysnil a přispěl k jeho vzniku. Vin Diesel je totiž velký fanoušek  hry "Dungeons a Dragons" (v ČR pod názvem "Dračí doupě"). "Dračí doupě" je desková hra, při níž je nejdůležitějsí fantazie hráčů. (Yoshitsune)

Související novinky

Kolikrát bude Vin Diesel lovit čarodějnice?

Kolikrát bude Vin Diesel lovit čarodějnice?

19.06.2015

Chystat pokračování nového filmu ještě před jeho premiérou už je dnes běžná věc. Některá studia dokonce plánují své ságy na mnoho let dopředu, většinou se to ale dělá u prověřených značek. Slyšeli… (více)

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Vin Diesel: Lovec čarodějnic

Vin Diesel: Lovec čarodějnic

06.08.2014

Nedávno skončilo natáčení Rychle a zběsile 7 a Vin Diesel se tak mohl přesunout ke svému dalšímu projektu. Tím bude nadpřirozený akční thriller The Last Witch Hunter, ve kterém si plešatý bijec… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Reklama

Reklama