Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh ze současnosti řeší vztah dvou bratrů, který se katastrofálně rozpadl před dvaceti lety a dodnes není narovnán. Karel je úspěšným podnikatelem v menším českém městě, Emil nosí vězeňské tetování, pracuje jako námezdní dělník a tluče se po ubytovnách. Má někde zřejmě děcko, ale posílá na ně jen alimenty. Karel má milující rodinu, ale jeho žena a dvě dospívající děti netuší nic o tom, co se před lety mezi bratry událo, děti dokonce nevědí ani o Emilově existenci. Karel potřebuje od Emila pomoc, a tak tráví Emil několik dní v Karlově domě. Co se bratrské pomoci týče, je situace, jak poznáváme z retrospektiv, komplikovaná a možná se ani nevyřeší, ale Emil se s Karlovou rodinou sblíží, zjistí, co celý život postrádal, a sám se přihlásí ke své dceři. Film se nesentimentálně a tvrdě zabývá otázkou viny a odpovědnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (82)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

A proč bych tomu nenakouřil plnou, že jo? Poslední léta je totiž fakt kumšt srazit se s kvalitním filmem v rámci české kinematografie - navíc u TV filmu jsem to nečekal ani omylem, byl jsem ale smeten zástupem skvělých hereckých výkonů, a to především do té doby pro mě neznámého Tomáš Dastlíka !! Fakt působivý snímek...........moje hodnocení = 9 z 10. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Druhý pohled by si zasloužil delší stopáž, ale i s těmi sedmdesáti minutama filmaři dokázali malý zázrak, po nějaké době opět české drama, co má říz. Líbila se mi atmosféra v rodině bez otce, do které přišel neznámý příbuzný, takové to souznění lidí, kteří jsou sice dost rozdílní, ale spojuje je jedna věc. Herci jsou samozřejmě od toho, aby tu atmosféru vytvořili, ale tady se to povedlo moc hezky (na to, že dva z nich byly odrůstající děti). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

A pak že nerostou. Vrazit do toho pár korun navíc, natáhnout stopáž a mohl z toho být klidně film pro kino, protože to téma, jakkoliv se zdá ohrané, by podle mě dokázalo diváky přilákat. Na druhou stranu asi by se muselo změnit obsazení, což by byla škoda, protože jakkoliv zahrálo trio Matásek-Hybnerová-Dastík přesvědčivě, tak jejich jména by asi netáhla. Já si každopádně tohle drama o vině a přiznání vrcholně užil a ani tady mě Nikolaev nezklamal. 80% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Zápletka je sice poměrně snadno vydedukovatelná, ale jelikož jde o docela zajímavý příběh zabývající se lží, vinou a trestem, tak to zase tolik nevadí. Ke kladům snímku se dá počítat i herecké obsazení. Pozornost si zaslouží zejména Tomáš Dastlík, který pojal roli Emila velmi uvěřitelným způsobem. Nelíbí se mi však podivně useknutý konec a běžné nešvary spojené s faktem, že film má přívlastek televizní. (60%) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jsem zkouknul Na druhý pohled (omlouvám se, ale já zkrátka musel :D) a nejsem si zcela jist, zda snímku škodí a nebo naopak svědčí jeho televizní bytí. Téma, které docela dovedu představit i na filmovém plátně………úplně to vidím………rok tak 1995……..jeden bratr Al Pacino, druhý De Niro……ne, Matásek s Dastíkem taky dobrý (Hybnerová jako vždy výborný)……..na nedělní „čétéčkářský“ večer možná i nadstandardní. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Koncert v klubu "Sajrajt" odehrála skupina Vypsaná Fixa. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno