Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silných 90%, za které může převážně i má silná nostalgie. Jenže i po jistém vystřízlivění to tam pořád je, možná i víc. Obměna doby tomu jen a jen prospívá, potěší návrat původní sestavy a ač je to chvíli nezvyk, i nová posila se celkem daří, minimálně od půlky epizody. Možná mám výtku k některým hereckým výkonům, kdy občas někdo trochu přehrává, nebo nedohrává, či má repliku, která nejde příliš přes ústa (to vše však minimálně). Vizuální stránka ale poskočila snad o tři třídy výš, úhly kamery jsou až netypicky skvělé a celé to podtrhuje hudba, která dokonce využívá hlavní motiv v průběhu celých dílů. Obvykle člověk změny nepřijímá kladně, ale zde se do terče (až pár zmíněných výjimek) trefil každý Šíp. ()

Vltaava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hm, tak první díl mě nenadchnul. Má to úplně jinou atmosféru než předchozí řady, nové osazenstvo mi tam nepasuje, ten slovenský přízvuk nového vyšetřovatele i on sám mi nesedí, i když je to asi schválně, jak jsem pochopila, ženská postava je nijaká, snad se ještě nějak vystříbří. Je poznat, že jsou kluci starší, všichni jsou nervozni jak prase, a ta závěrečná scéna s pojmenováním blbosti předchozí šéfa Korejse mi přišla zbytečně naddimenzovaná. Stačilo to říct jednou větou, přece to každý divák už dávno pochopil a věděl, ale ne, to musí jmenovitě a všechno explicitně vyjmenovat, zbytečný to bylo a polopatě. Škoda no, ale dám tomu ještě šanci. ()

Reklama

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S prvním dílem třetí série jsem absolutně spokojená. Nové postavy seriál hezky oživily. I když u Adély jsem nepochopila, proč přivezla toho muže. Vždyť pro případ nebyl vůbec důležitý. Netík působí sympaticky. I když se oba povyšovali nad staršími a zkušenějšími kolegy, určitě brzy zapadnou mezi původní sestavu. Jsem zvědavá, jak se Korejs chytne do party (člověk by ho až litoval, jak působil zbědovaně), a moc se těším na Plíška. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, k závěru to zasmrdělo pořádným černým humorem. Čočka doma pečenej vařenej, vařím čočku, jojo, oba scénáristi sice taky zestárli o šest let, ale jejich smysl pro humor se nezměnil. Pilka na závěr byla perfektní. "Vy teda musíte mít žaludek." _____ Na Slováka si snad zvyknu, Bočková je kost a kůže. Pan ředitel potěšil. Korejs taky. ____ Osobně se mi líbí naznačenej příklon k osobní rovině dramatu. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím jestli to bylo velkým očekáváním ale mě díl zklamal. Je to možná i tím, že tento případ byl tenkrát hodně probíraný, tak si pamatuji o čem to je ale spíš mě štvali noví kolegové. Jako to, že si nový mladý nadějný ale veskrze nesympatický československý kolega otevře hubu na Sršně, který tam už seděl když on ještě tahal kačera byl vrchol. O blondýně nemluvě, ta je chytrá jak rádio ale evidentně tam je jen aby se neřeklo, že to není vyvážený. Pražákův Krakonoš je asi znak toho, že je už stará struktura. No nevím. V kanclu mají jak by jim tam vybuchla bomba a celé to bylo jakési chaotické. Z nostalgie za tři, ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • „Informujte PMJ,“ zazní v díle. PMJ je pohotovostní motorizovaná jednotka s působností na celém území hl. m. Prahy. Vyjíždí k případům z linky 158, ve kterých je ohrožen život a zdraví občanů, popřípadě jejich majetek. Policisté PMJ také úspěšně pátrají po odcizených vozidlech a věcech, či hledaných a pohřešovaných osobách. (sator)
  • Přímo v domě ve Strašnicích, kde došlo v roce 2004 k dvojnásobné vraždě, se narodil a dětství prožil režisér Jiří Menzel. (rakovnik)

Reklama

Reklama