Reklama

Reklama

The Invitation

Trailer 1

Muž pronásledován svou vlastní minulostí dostane pozvání k večeři od své bývalé manželky a jejího nového manžela do domu, kterému kdysi říkal domov. Brzy však shledává, že jeho hostitelé a další stolovníci mají nečisté postranní úmysly. Večer začíná vyplňovat stoupající paranoia a hrůza. Nikdo si však nemůže být jist, co je opravdu skutečné a co nikoli... (FAITH.BABE)

(více)

Recenze (257)

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

Někdy mě štve, že vybrat film na Netflixu mi trvá věcnost. Ale pak najdu něco jako tenhle napívanej atmosférickej klenot a vše je zase v pořádku. Hledání se někdy vyplácí. 79% ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Z téhle depresivní párty, pořádané třemi podivíny, bych odešel mnohem dříve než ona slečna a určitě bych neodmítal doprovod ke svému automobilu, zvláště za situace, kdyby se jeden z těchto pořadatelů, kterého bych viděl poprvé v životě, za mnou tak vehementně hrnul. Někdy je přeci jen dobré dát na svůj vnitřní pocit a nenechat zvítězit tkz. dobré mravy (viz. zde připíjení sklenkou vína), ať to je trapné jak chce. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Zajít si na véču k bejvalce se svojí černou přítelkyní (která má v kapse tutově kudlu, nebo minimálně herák) do domu, kde jste prožili život a taky dost traumatický zážitek a vlastně ve vás vzbuzuje beznaděj a šílenství, nemusí být až tak sQělý nápad, jak by se zprvu mohlo zdát. Ještě, když to v první zatáčce napálíte do kokota...ups, to byl ale rozkošný překlep, chtěl jsem napsat: "do kojota" a pak ho musíte umlátit klíčem, aby chudák netrpěl, z čehož si ta černá holka skoro najde práci pro bělochy. Nechci tu BOILEROVAT, a proto jen řeknu, že od první minuty jsem byl napjatej jak kšandy na pupku pivního přeborníka z Hoštic, přičemž všichni ti, co tu defekují ústy o tom, jak to nebylo mrazivý, by si měli strčit do rekta balíček zmrzlýho hrášku, aby jim ta husina naběhla aspoň dodatečně. Závěr byl sice trochu přitaženej za pačesy, ale napravilo ho takřka popiči finále, ze kterýho mi málem vytekla mícha. A tudíž naprotest modrejm číslům dávám pět, ačkoliv jsem zprvu dal 4. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu fakt nerozumím. Konverzačky mi nevadí, ale tady se akorát plká o ničem jako na party z reálného života. Pak se začne mluvit o nějakém vážném tématu, jako bývá třeba ekologie nebo duševní rozvoj (zde terapie po ztrátě blízkého člověka) a kamarádi se začnou ošívat. Někdo se snaží nabourat jejich maloměstský konzumní život, do kterého nepatří nic ošklivoučkého, jako je třeba smrt (či globální oteplování). Napětí nestupňuje, protože nebýt hlavního hrdiny, který každou chvilku vykřikne, že tu něco nehraje, tak si ani nevšimnu, že mám něco očekávat. Nakonec nechápu motivaci hostitelů. Pokud chtěli někomu pomoct, proč do toho zatahovat partnery? Neběhá po světě dost pošuků? PS: Vilka boháčů bez přístupu k telefonu je taky samoúčelná pohádka. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, veľmi kvalitne zahraný a s finále, ktoré by si zaslúžilo Oscara ! S vedomím, že sa niečo musí posrať som hltal každú minútu filmu až napokon... Záverečná scéna ma učarovala, navodila zimomriavky, a v tejto pošahanej dobe mi pripomenula, aké jednoduché je nechať sa uniesť, oblbnúť a inšpirovať "správnymi" návodmi, ako zvládnuť život, traumu, depku... Veľmi komorný, avšak do čierneho mieriaci film ! 4**** a 73,013% ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

No jo no. Musí to bejt hrozný utrpení pro všechny ty chuděrky z Beverly hills, kteří si milionovejma šekama utíraj raní sračku po kafi a cigáru. Těmhle umřel syn, tamtomu se rozbil sloník po praprapradědečkovi co tam tehdá vykopal ropnej vrt a dalšímu zas řekli, že fetuje tolik až nabral hudební hluch a nebude mít na fet. Tak si objednáme strýčka boba co si hraje na Mohameda aby nám poskytl instruktáž, jak se zbavit všeho toho necudnýho majetku a utrpení a spojil nás s nebíčkem, jediným opravdovým bohatstvím kterého můžem v životě dosáhnout. Ale hlavně nesmíme zapomenout na to sezvat všechny socky a dlouholeté známosti z nižší kasty abysme se to nebáli udělat, nebo aspoň se měli na čem rozehřát. Aspoň je budem mít hezky všechny pohromadě až tam budem a budem všichni strašně happy no matter že jsme je vytrhli ze spokojený pozemský formy. A v neposlední řádě nesmíme zapomenout na lampionek, bez toho by nás Godly papa nenašel až to bude.Teda vážení, nic proti, až na gusto. Utahaná ptákovina, kterou bych si mohl pouštět po 5 minutách na spaní celej rok. A hvězdu dolů za Daaria, furt machruje jak to s nožema umí a skutek utek. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, že je to strašná nuda plná blbých keců, opravdu bych nechtěl v takové sestavě být někde na party v tak divném domě, na divném místě a s ještě divnějšími lidmi s ještě divnějšími kecy, pak konec to vygradoval. Nakonec průměr. Zabavilo, neurazilo. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Pravidla jsou jasná, nikdy nedávám 5 hvězd po prvním shlédnutí. Fuck it, rules are made to be broken! Tohle je nejpodmanivější film jaký jsem za poslednívh x let viděl. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Tak vražedně pomalý film, že jsem si několikrát říkal, že to nedám a vypnu ho. Nakonec jsem vydržel, ale že by mi to za to stálo, to úplně ne. Přinesl sice dva tři pěkné zvraty – a nutno říct, že přes všechny teorie, co mě napadaly, nečekané – a potěšil Johnem Carrollem Lynchem, o němž jsem nevěděl, že v něm má být, ale kromě posledních dvaceti minut je to nekonečná řada dialogů, z nichž stěžejních je dost málo, a zbytečně táhlých scén. Sarkastická pointa je sice zábavná, ale naprosto nekorespondující s dosavadním tónem. Nicméně, pokud se někdy budete cítit na něco sdílejícího vaši frustraci z lidí, co se vás snaží angažovat do Amwaye, a jehovistů, asi dobrý. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

The Invitation vám celou dobu pouze lže přímo do očí a snaží se vás přimět věřit i věcem, které jsou doopravdy úplně jinak, než na první pohled vypadají. Přimět věřit se vám pokusí famózním, takřka artistickým způsobem, který ve vás už od úplného začátku vyvolává silně nervydrásající pocity. Ze stránky psychologické je to neuvěřitelně kvalitní kousek, který byste rozhodně neměli přehlédnout. 5/5 ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Dalsi z filmu, kde se na spolecnym vecirku sejde grupa divnych lidi ktery byste nejradsi vzali bejzbolkou. Idealne poskladana z belochu, asiatu, cernochu (zde kupodivu chybi), hipsteru a buzerantu aby byla nase idiotska parta dostatecne moderni a kůl. Trictvrte filmu se objimaji, melou sracky, uvadeji se do trapnych situaci, vrhaji na sebe udiveny pohledy a vam je od prvnich vterin jasny ze jsou máklý a piklou kuje. A jako vzdy se mezi nima najde jeden, kterej ma jakoze vsech 5 pohromade, je podezrivavej a cely to v priblblym finale rozlouskne. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Banda ubohejch a nesympatickejch pozérů a nejnudnější párty ever! Díky tomu, že jsem se nějakym zázrakem propracoval až nakonec, kterej to celý trochu zachránil, můžu udělit 2*, ale hodně slabý 2*... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Děsí mě představa, že takoví pomatenci a vymývači mozků skutečně existují a mohou být nebezpeční! Psycho-triller, který buduje napětí pozvolna, aby ve druhé části vygradovalo a skončilo to bojem o holý život. Trochu se to dalo celé předvídat, ale člověk je nakonec rád, že to neskončilo ještě hůř, než očekával. Nebyl jsem dalek k tomu dát plnou palbu. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Hercům možná vůbec neřekli co točí, takže celej film koukaj, valí bulvy, nechápou a více či méně výstředně se šklebí a vykřikují různé věci. Nebo říkají divné příběhy. Nebo cokoli jiného, co je napadne. To je dost chytrej přístup, protože diváka totálně zmate, i flaschbacky jsou vždycky třeba záběr na něčí rozmazané temeno, takže vůbec nevíte, která páčka. Možná je to záměr nebo totální anarchie při natáčení, ale docela to funguje...až na srandovní pokus o osudový záběr na tisíce světel a paniku vzbuzující vrtulník...to už se obávám bylo nad možnosti tohohle filmu...ale jinak slušný... ()

Katcat odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je absolutní špička mezi ultradebilníma filmama, jaké jsem kdy viděla. Bylo to nepřirozený, tísnivý, trapný, schyzofrenní, nesympatický a s absolutně debilním koncem. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Predvidateľný kúsok s mrazivou hudbou a dobrou atmosférou, ktorá však hneď na začiatku prezradí všetko čo je aj nieje treba, preto už aj keď sa neskôr snaží zakryť stopy rôznym odpútaním pozornosti, je už na to neskoro. Ale je to nezávisla produkcia, tak povedzme, že určitu snahu o originalitu treba oceniť. ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Pravdu má tady v komentářích více lidí... Pravda, že to na jednu stranu bylo dobrý a znepokojivý psycho, ale na druhou stranu příšerně zdlouhavý... Hlavně jsem celou dobu doufala, že ti (už od začátku jasně prokouknutelní) zkurvení členové nějaké random sekty chcípnou. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jo, 70% filmu si člověk říká wtf!?! Tak kde je vlastně pravda a kdo je tam za debila? Jeden zmatený, či spíše nevyrovnaný borec anebo všichni ostatní? Kdyby to nebylo tak atmosférické, tak by se jeden po půlce filmu už začínal nudit. Diky bohu, bylo to dobře zvládnuté. Podobný psychologický masakr jako Calibre. Také mohu doporučit ()

Reklama

Reklama