Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 3

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (829)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná fantasy, která v pokusech o horor selhává na laciném CGI a spíš funguje v zajimavém námětu, který zase ale zabíjí hloupý scénář. Eva Green je Burtonova nová múza a to jsem moc rád, jelikož je to ultimátní bábovka a kouká se na ní opravdu dobře. Husein Máslovýpole se stále hrát nenaučil a tak jde jeho hrdina emocema úplně bokem. Jak už jsem zmínil blbé CGI tak příšery jsou o ničem a jak si rád užívám přehrávání velkého Samuela, tak tady už to bylo spíš otravný. Finále zabitý a hloupý. Jako televizní pohádka od HBO pro televizi by to asi fungovalo, jako kino film od Burtona to absolutně nestačí s dechem a místy to není hodné režisérova jména. Za námět a pár úchvatných vizuálních scén si to zaslouží průměrnou známku, ale Burton by měl fofrem vymyslet jak se najít. Bez Deppa začíná chřadnou a z kdysi ojedinělého tvůrce který svojí vnitřní temnotu barvitě přenášel na plátno se z něj stává vyprahlý dělník fabriky Hollywoodského výrobního pásu.60%. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem čekal, že zabředneme do Velké ryby. Ale přehouplo se to do zvláštně zvráceného pohádko-hororu. Nic pro děti. Nic pro dospělé. Lákat by mohly kulisy, barvy a celkové prostředí. To je tak všechno. Příběh víc než jednoduchý nenechává moc prostoru pro představivost. Spíše naopak klasický předvídatelný lineární boj dobra a zla. Dobrou noc. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Každým rokem a každým novým filmem se z Burtona vytrácí všechno, čím se v osmdesátkách/devadesátkách proslavil. Jeho novinky jsou víc a víc tuctovější, neoriginální a jeho legendární nápaditost, smysl pro stylizaci i schopnost vyprávět prostě uvadá. Miss Peregrine's Home v první polovině diváka úspěšně háčkuje skrze zajímavej příběh a fungující zacyklenej svět, každou další minutou jde ale film do prdele a z hlediska logiky vám ve finále nezbude víc než prázdná láhev Whisky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ďalšie tohtoročné očakávanie dopadlo celkom uspokojivo. Možno som čakal od Tima Burtona trošku viac, ale stále si myslím, že tu máme vizuálne fascinujúce dielko s pá skutočne krásnymi momentkami, no rovnako sa neubránime aj jeho temnej stránke, a v tomto filme je jej skutočne dosť. Preto navrhujem rodičom, ktorí zvažujú vziať svoj šesť-osemročné deti na "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children", aby si to ešte poriadne premysleli. Lebo verím, že dievčatko, čo sedelo v kine za nami bude mať z niektorých scénok nočné mory. Ako to viem? Sama to povedala svojim rodičom a v druhej tretine filmu odišli na jej vlastnú žiadosť. Musím povedať ale, že napriek vizuálnemu spracovaniu a pár skutočne zaujímavým postavám sa tento film podľa mňa sústredí miestami na nesprávne miesta, a nie všetky scénky z neho beriem ako reálne. Nebudem dávať spoilery, ale určite poviem, že som hovoril na niektoré momentky - "Tak to je totálna blbosť." Decká ale boli zaujímavé, Eva Green ako pani Peregreenová je výborná a aj mnohé schopností deciek sú super. Okrem toho Samuel L.Jackson je veľmi vtipný ako hlavný zloduch. Celkovo som si film užil, no rozhodne to nie je Burtonov najlepší film. Ale vrátil by som sa k nemu pokojne znovu. Stálo to za ten čas. Hodnotenie: B- ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdysi hodně, hodně dávno jsem viděl film Nekonečný příběh, který mě naučil milovat filmy. Uběhlo mnoho let a já viděl spousty krásných filmů, ale i spousty sraček. V posledních letech jsem však začínal mít pocit, že jediná fantazie, které jsou filmařští kouzelníci je vidina nadité peněženky…. Až jednoho dne přišel Sirotčinec a já při něm zase cítil ten dávno zapomenutý pocit, radosti z každého záběru, dětského naivního nadšení z toho co přijde v příštím okamžiku. Pasáž kdy Jake poprvé prochází sirotčincem a poznává podivnosti podivných děti mohla být klidně nekonečná, protože tolik nápadů, originálních i vtipných momentů na sekundu jsem snad v žádným filmu neviděl. Za všechny zmíním jeden, zahradnický odkaz na Střihorukýho Edvarda, pád veverky, hraní fotbalu, neříkal jsem jeden ? Film nenudí ani chvíli, šikovně střídá dynamické a vyprávěcí pasáže. Některé scény, třeba když se děti potápí k lodi, budu mít v paměti ještě hodně dlouho, něco tak nádherně nasnímaného se nevidí každej den. Takže s euforií a totálním nadšením se dostáváme do finále, do finále který chci vidět ještě jednou, dvakrát, třikrát, no zkrátka budu ho chtít vídat po každý, když na mě přijdou chmurný myšlenky, že jsme ztratili tu krásnou dětskou schopnost snít, představovat si a věřit ve vítězství dobra. Jsem nadšený z toho, že v době filmařských nejistot, tu přece jen jednu jistotu máme, Tima Burtuna, díky za to Time ! A vlastně ještě jedna jistota, Evička je nejkrásnější a nejlepší herečka na světě. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Spekulovalo se, že do role slečny Peregrinové bude obsazena Helena Bonham Carter, která měla zkušenosti s podobnými temnými rolemi a také se svým partnerem Timem Burtonem již několikrát spolupracovala. Nicméně krátce před natáčením se pár rozešel a herečku nahradila Eva Green. (Kacitr)
  • Ve 116. minutě filmu, když Emma (Ella Purnell) vychází z uzavřené smyčky, je na stěně v pozadí vidět nápis "Point of no return" (volně přeloženo: "Místo, odkud není cesty zpět"), který poukazuje na situaci, že postavy učinily rozhodnutí, které již nelze zvrátit. (Asgard)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama