Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 8

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (492)

baribal 

všechny recenze uživatele

Krásná animace dvou rozdílných stylů, nejprve ta klasická digitální a pak ta "papírová" s malým princem. První polovina, kde letec Jeffa Bridgese vystupuje celkem hodně je o něco lepší, možná to je díky pestřejším a teplejším barvám, druhá polovina je totiž tmavší, akčnější a už ne tak "pohodová". Škoda, že se ta pozitivní a dojemná atmosféra nepovedla převést i do druhé části, protože konec se mi moc líbil. Klobouk dolů, evropský animák který za něco stojí. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Film má trošku smůlu - bez znalosti knižní předlohy nemůže 100% fungovat (divák nepochopí souvislosti) a se znalostí knižní předlohy se nevyhne srovnávání. Já mám k filmu poměrně dost výhrad, ale úplně nejvíc filmu uškodil zbytečně přeplácaný konec, myslím, že takto tlačit na pilu pro nějakou rádoby gradaci opravdu nebylo třeba. Nicméně i tak velmi slušný pokus. Knížka je klenot a domnívám se, že opravdu nejde ani nijak extra perfektně zfilmovat, i kdyby se kdokoli na hlavu stavěl. Dobrým paradoxem je však fakt, že i když film neměl ani náhodou ono kouzlo a atmosféru knížky, byl jsem přesto dojat víc než dost (takže si dovedete představit, jak moc velkou srdeční záležitostí pro mě Malý princ je:)). ()

Reklama

salisbury 

všechny recenze uživatele

Exupéryho Malý princ byl vnořen do příběhu animovaného filmu, který ač se občas snaží, tak vůbec nepůsobí nijak dětsky, což se dá díky filozofickému předlohovému opusu očekávat. Síla filmového díla je v některých momentech stejně mohutná jak v pisatelském plátku a zpracování se mi nadmíru zamlouvalo. Velmi rád bych uvítal ke zhlédnutí verzi bez dabingu, který zbytečně zakrývá původní hvězdné obsazení. Kniha vždy bude knihou a film filmem, ale pokud takhle zajímavě bude ještě někdy zpracovaná papírová ojetina, nemám velkých výhrad. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Saint-Exupéryho knižka skúma svet najzvláštnejšou dospelácko-detskou krásou. Tentokrát tvorcovia postavili do deja malé dievčatko, ktoré žije podľa matkinych predstáv a až stretnutie s podivným susedom, ktorý stretol na svojich cestách malého princa, jej otvorí oči. Nádherná animácia, silná myšlienka a zrozumiteľnosť pre deti je silným atribútom filmu. A dúfam, že si z toho zoberú ponaučenie aj dospelý, lebo aj nim je snímok určený. Možno viac ako mnohokrát inokedy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Exupéry tam je a kdo říká, že ne, ten ho nechce hledat. Malý princ tu na mě čekal celou dobu, jen v jiné formě. Předloha se dá přečíst za odpoledne třikrát tam a zpátky a pokaždé mi předá něco jiného, jinou náladu, jiný životní směr a náboj. Film tohle všechno bere jako svou součást, vedlejším postavám připisuje výraznější zásluhy a myšlenky, které máme tak rádi, zkouší rozbalit do snáze pochopitelného a dětem přístupného zážitku. Plakal jsem, smál jsem se, ale nežasl. Proto nakonec jen za čtyři hvězdy v nebeské dáli s tím, že nedovysvětlené, s jakkoli statečným a dobrým úmyslem, je někdy víc než poučení naservírované na stříbrném podnose. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. května 2015 na filmovém festivalu v Cannes. (Varan)
  • Tvorcovia filmu pracovali v Paríži a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama