Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

Reall 

všechny recenze uživatele

Četl jsem hodně komentářů a hodnocení a viděl jsem ne moc povzbudivou kritiku. Ale což sci-fi, romantika, drama všechno v jednom to mám rád. Tak jsem na to vlítnul a čekal pořádnej násyp trochu podobnej Interstellaru. Nic takovýho jsem nedostal. "Pasažéři" film mnoha chutí, jak už jsem napsal, takže dostanete takovou horskou dráhu... jednou drama potom romantika no, a pak se z toho stane akčňák se zabitym koncem. Někomu se to nemusí líbit, ale já to po náročnym dnu žral. Dřepnul do křesla a chilloval u "pasažérů". Jestli se chcete kouknout na sci-fi slaďák s happyendem "Just do it". ()

Evee04 

všechny recenze uživatele

Naozaj ale naozaj som nečakal že bude tento film tak dokonalý!Od začiatku až do konca to bola pecka.Hej je tam niekolko vecí ktoré by sa dali spravit inak,respektíve chyby ale celkovo to spracovanie s tým koncom to všetko zakrylo rovnako ako aj herecké výkony .Bravooo 90% ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Vkusná romantika darčekovo zabalená v štandardnom sci-fi háve. Predstavte si, že zobudíte všetky ženy. Potom si previniete pár orgazmických predstáv o jedinom chcenom-nechcenom alfa-samcovi v stáde, v tom sa však prebudíte zo sna s tými istými ženami nad hlavou ako vás bodajú vidličkami a nožmi sťa najsurovejšie mäso v celej galaxii. Predstavíte si, že prebudiť mužov by mohla byť konieckoncov, aspoň väčšinu času, lepšia zábava. Však s nimi ste doma chodili na pivo, na ryby, na ženy. Potom si predstavíte, že ste ako ja, a že neprebudíte nikoho. A to ticho. ()

nMarek 

všechny recenze uživatele

Jako scifi cast byla hezka, ale konec mohl byt trochu vice obsahly. Morpheus si to odbyl pomerne rychle. Koukam, ze v obsazeni dokonce byla nejaka Aurora :) Skoro jako scifi Titanik. ()

luco323 

všechny recenze uživatele

Aj keď zo mňa vyrástol ateista, a náboženským bludom už od detstva neverím, ešte stále si spomínam na svoju prvú spoveď nášmu miestnemu farárovi. A nie, neidem vyťahovať vtipy o buzerantských farároch a chlapcoch s ulízanou ofinou. Chcem povedať len toľko, že ukončenie tohto filmu, teda možno posledných 10 minút vo mne vyvolalo ten pospovedný pocit. Tú úľavu na duši. Možno som sa zas len o niečo viac pomiatol ale asi si ho budem púšťať tak raz ročne ako terapiu. A aby mala táto skromná recenzia aj nejakú informačnú hodnotu pre teba čo ju čítaš, film sa mi páčil, o hercoch snáď netreba povedať nič lebo ich určite poznáš a na záver asi len toľko, že ak máš rád sci-fi určite ti Passengers odporúčam. ()

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Nic proti romantickým filmům, ale tohle byla fakt stokrát zrecyklovaná blbost. Označení sci-fi prosím vyškrtnout. Jdu utřít nudli. ()

xardix 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte klaustrofobický zážitek s kalamity Jane v hlavní roli, musí vám stačit Gravitace. Tady jde spíše o romantický film ve sci-fi kulisách. Po samotářské první třetině vzbudí Jim Auroru (naprosto mu rozumím) a najede na romantickou notu klasického střihu. Nachází se tu spousta nelogičností, ale na technice a fyzice romanťáky nestojí.Obě hlavní postavy táhnou prakticky celý film. A úspěšně. Ostatní jsou jen do počtu. Laurence Fishburne je tu jen pro jeden účel a Andy Garcia tu má nejvýznamnější roli svého života. S jinými kritizovaným koncem souhlasím. Viděli jste ho už tisíckrát, ale pasuje do celkového vyznění. 7.5/10 ()

viaEYE 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mi scénář přišel vlastně ke konci docela plochý, ačkoliv ústřední myšlenka byla zajímavá a celkově z ní vznikla taková minimalističtějši techspace lovestory. Dívá se na to hezky, dokonalý make up, pěkná těla, empatické a neodolatelné charaktery, vždy pečlivě vystajlovaní třeba na vesmírný jogging, poetické momenty.., ale uvažuji, zda to už není až moc. Hmm, pro kino a zážitky z technologických hrátek a pěkných věcí je to asi to pravé. Ale je dám tomuto inlove "Marťanovi" tři hvězdy hlavně za tu scénu s bazénem v beztíži. Jinak vlastně asi nic ...zajímavého? No jo, tak asi tak no. ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Taký oddychový milý film, ktorý vám nemôže ublížiť. Scenár bol ako tak originálny aj keď neverím, že Jennifer by nenapadla jedna otázka už skorej a Chriss by čakal vyše roka kým sa k takému niečomu odhadlá. Inak taký príjemný v podstate viac romanitcký ako sci-fi film. Plus je tam jedna vážne dobrá scénka s Jennifer (nie oplzlosti nemam na mysli). A najlepšie to zahral pán barman Michael Sheen. 70% ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Taaaková škoda ztracené šance. Vizuál zprvu parádně naladí, lehčí tón děje taky není na překážku, ale ten konec je prostě shit. ()

maximusBZ 

všechny recenze uživatele

prijemny filmik na vecer nicim neprekvapil ale ani cudujsa svete nenudil , vesmirna lod a jej spracovanie ma celkom bavilo a aj vykon oboch akterov bol v pohodicke . najlepsia scena pre mna bola bazen a strata graviatacie ..podla mna v pohode uplne ()

pavelpetr 

všechny recenze uživatele

Hezky zpracované vizualizace, někdo má fakt super představivost, zajímavý děj. Na druhou stranu - asi to nebude film po kterém sáhnu znova, když nebudu vědět co si k večeru pustit. ()

draxus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film už od začátku neví, čím chce být. Prvních asi 25 minut na mě působil poměrně komorně a měl náběh na slušné psychologické drama, které ve mně evokovalo díla jako 2001: Vesmírná odysea (1968) či Marťan (2015). Navíc tam byla poměrně zajímavě nastíněna i sociální linka - nejste v Gold class, nemáte nárok prakticky na nic. Jenže pak zasáhla ruka Hollywoodu, která nejspíš řekla: "Ne, takhle by to nešlo, to by se nemuselo líbit masám, dejte tam i milostnou zápletku." A tak tam šoupli romantickou dějovou linku, která tam ale už od začátku moc nezapadá, a film se tak dostává do poněkud schizofrenní roviny, ve které se pak nese celou dobu. Vyústění je pak naprosto tuctové a předvídatelné. ()

Občasník 

všechny recenze uživatele

Hm, tisíc a jedna závada a stačí opravit jednu a ty ostatní se, tak nějak, opraví automaticky. Ale trikově moc pěkné, např. ztráta gravitace v bazénu. ()

ardeas 

všechny recenze uživatele

Aj ked ma to láka pridať na hodnoteni, myslím, ze vyššie by bolo trocha neadekvátne. Vizuálne podané velmi pekne, herecká dvojica bola fajn, ale dejovo trocha skuliace. Dalo by sa s tym vyhrat viac, hlavne k zaveru. Po malo vyuzity potenciál, ale ako taka sladka oddychovka sa obstojne obhajila. ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama