Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kombinace Monyová a Renč může znít jako definice kýče (a ona v podstatě je), ale vzhledem ke zmíněnému a faktu, že hlavní roli hraje Stašová, to celé dopadlo ještě dobře. Renč s ní svojí zkušenost už udělal, jí se od Románu pro ženy daří v tzv. 2. kariéře a všichni jsou happy. Čili pokud máte chuť na další ženské sólo ve stylu Simona Stašová strhává na sebe veškerou pozornost, vítejte. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se filmové podoby podle předloh Simony Monyové né úplně povedly a svezly se na laciné televizní tvorbě, přitom by se tohoto tématu měl chytnout někdo, kdo si zatím bude stopro stát a poví skutečně bez skrupulí a s jistou uměleckou podobu, co chtěla povědět sama již zesnulá autorka knížek. 50% ()

Reklama

Davanity 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát nižší hodnocení, ale musím uznat, že bohužel takovéhle příběhy existují. Zřejmě tento snímek vidím z trochu jiného úhlu protože znám holky, které se nechají ovládnout a uplně zničit, jenže nechtějí zůstat sami. Jediné v co jsem tak něják doufala byl štastný konec. I když tyto příběhy většinou štastně nekončí. Nejlepší z celého snímku byla jednoznačně Stašová. Jinak to byl až trapně předvídatelný příběh, možná až moc dlouhý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně strach ze samoty, naivita, zaslepenost, nedostatek sebeúcty a odmítání pomoci. Na druhé predátor se sklony k manipulaci, který neomylně vycítí pach výhod a zranitelnou kořist. Dravec, který je nemocný a musí lovit tímhle způsobem.. Hrozně mě rozčiluje ta neschopnost obětí útrapám racionálně čelit, ale vím, že se tyhle věci kolem nás běžně dějí. Žijeme v džungli, kde se slabost neodpouští.. Pod Renčovou uměleckou licencí jsem byl svědkem špatné komedie, co se vlivem plytkosti mění na špatný vtip a perličky v podobě zjevení admirála Kříže či výjevu mordu ve slunečních brýlích to nakonec spolehlivě srazí do televizního suterénu. Zatímco kovbojská pijavice Dulava vykazuje přesvědčivou odpornost, za svůj výkon ceny sbírající S.Stašová mi chvílemi přišla až moc teatrální. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Skoda zaveru s Pavlem Krizem, ten tam byl myslim zbytecny. Za vyrazneho prispeni skvele hrajici Stasove se vice nez dobre zdarilo vyobrazeni destrukce jedne, celkem sebevedome zrale zeny a jeji pad az na samotne dno. Dulavovi role Oty taky sedla. Z hercu mam mozna trochu vyhrady jen k Nade Konvalinkove. Slusne je i vykresleni hlavnich postav. Dobry namet na aktualni (vecne aktualni) tema, z televizni produkce urcite jeden z tech lepsich filmu poslednich let. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Simona Stašová si z festivalu nezávislého filmu v sanfranciském Tiburonu přivezla cenu Zlatý kotouč za hlavní ženskou roli. (Cucina_Rc)
  • Na bicí v kapele na parníku hraje Erik Netušil, bubeník kapely Superego Kid, hrající kapela je však Combo. (ČSFD)
  • Film byl představen na 13. ročníku filmového festivalu v americkém městě Tiburon. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama