Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (Cinemart)

(více)

Videa (44)

Trailer 4

Recenze (478)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Angelina by se asi měla vrátit k herectví, přeci jen tam jí to jde lépe než za kamerou,protože jak je průměrná herečka, tak režisérka je ještě horší. Unbroken je průměrnej film snažící se v divákovi probudit byť jen špetku sentimentu, to už mám raději Railway mana, který mi přišel ve všech ohledech lepší. Těch flashbacků je tam až moc, film je neskutečně natahovanej, tak 20 minut by si zasloužilo odstřihnout, hlavní hrdina působí jako neskutečný patriot protože i kdyby mu mámu na nože brali tak on se prostě nenechá zlomit. Vím jistě, že jednou stačilo a již se k tomu nemusím nikdy vracet, protože není proč. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl že mě Unbroken bude bavit mnohem více než přeceňovaná Imitation Game. Se soudy typu, o tom jak se z Angeliny stává ženská verze Clinta Eastwooda, bych zatím počkal. Nicméně přesto si myslím že svou prvotinu zvládla solidně. Za nejlepší část filmu považuji boj na moři. Fakt že se jedná o dalšího neporazitelného Američana, kterého nezlomí nic a nikdo se mě dařilo úspěšně ignorovat. Množství patosu se tentokráte dostavilo jen v nezbytně menším množství, takže tleskám. 70% ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, který by ale v rukou zkušenějšího režiséra dopadl mnohem lépe. Ze začátku mi vadilo nechronologické vyprávění, část na moři byla značně (i přes všechny ty žraloky) nezáživná, teprve v japonském zajetí to začalo být zajímavé. Chyběly mi emocionálně vypjaté scény (dostalo mě snad jen zobrazení vyhublého těla Zamperiniho kamaráda v džungli a samotný konec s fotkami) a naprosto mi neseděl herecký představitel krutého japonského dozorce - vypadal spíše jako vystrašená ženská než jako sadistické zvíře. Trošku mě to tedy zklamalo, ale už se těším na knižní předlohu, kterou mi naložil Ježíšek. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět na film, který by však v rukou zkušenějšího režiséra vypadal o něco lépe. Tím však nechci říct, že Angelina Jolie natočila vyloženě špatný film, jen je poněkud chaoticky poskládán dohromady a na můj vkus až příliš natažený. Hluchá místa se začínají projevovat zejména při scénách na moři, kde film vůbec nemá spád a vše ubíhá v ubíjející monotónnosti. Nicméně zhruba v polovině filmu se Jolie probere z letargie a začne nám servírovat jeden vypjatý okamžik za druhým a právě v tu chvíli Vás Unbroken chytne a až do samotného finále nepustí. Škoda jen, že tento moment nepřišel dříve, nejlépe hned na začátku. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Angelino! Nikdy bych si nemyslela, že tohle řeknu, ale jsi dobrá! Skvělé scény, výborně natočené utrpení, opravdu jsem to prožívala s nimi... A opět jsem ráda, že jsem si nic k filmu nečetla... protože o to víc mě potěšilo, že je to natočeno podle skutečné události... Skvěle zpracované válečné drama. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (29)

  • Poté, co Zamperini (Jack O'Connell) dokončil závod na 5 000 m v Berlíně na OH v roce 1936, si s ním Adolf Hitler domluvil osobní setkání. Hitler mu potřásl rukou a řekl: „Ach, vy jste ten chlapec s rychlým finišem.“ (UhLee)
  • Keďže Jack O'Connell držal kvôli svojej postave prísnu kalorickú diétu, pri natáčaní scény, v ktorej dvíha trám nad hlavu dvakrát omdlel. (Arsenal83)
  • Vo všetkých scénach odohrávajúcich sa na palube lietadla B-24 si môžeme všimnúť úplný nedostatok padákov vyžadovaných predpismi. (Arsenal83)

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama