Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (308)

kitano 

všechny recenze uživatele

Fantasticky stylove. Pribeh je zasadeny do postkatastrofickeho sveta buducnosti ktory spaja barokovu architekturu s modernymi technickymi moznostami, fantasy a dokonca aj western. Niekto by si pomyslel ze to musi byt riadny gulas. Opak je pravdov a vsetko funguje perfektne a vytvara tak jednu z naj efektivnejsich (a naj efektnejsich) filmovych mytologii. Fantasticky pribeh ktory nieje len o boji dobra a zla (aj ked vo filme dobro a zlo zdaleka nieje jednoznacne), ale zachadza omnoho dalej a rozvija neobvyklu lasku cloveka a upira. Ako som uz naznacil, film je uzasne stylovy. CI uz hlavny hrdina napol vampir-napol clovek zo svojou "hovoriacou rukou", ludsky lovci vampirov s roznorodymi bojovymi specializaciami (neda mi nespomenut cloveka ktory pomocou drogy dokaze zo seba vypustit akusi nadpozemsku bytost a je mi uprimne luto ze tejto skvelej postave nebol venovany vacsi priestor) , skvelo navrhnute demonicke bytosti, hromada hlasok, fantasticky anglicky dabing a vobec.....ma to gule!!!! A vsetko este umocnuje priam diabolsky skvela rucna animacia. V kazdom ohlade skutocny skvost. Tento film ma u mna aj tu pomyselnu siestu hviezdicku. A ak sa medzi vami najdu ludia ktory si oblubili akcnu hru Devil may cry, tak vedzte ze z tohto filmu sa s prepacenim poseriete....(10/10) ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce upíra a mladé dívky, kterou se pokouší za velkou finanční odměnu přivézt zpět k otci bratři Marcusové a konkurenční lovec upírů dhampir D. Scénář sice není úplně originální, ale vizuální stránka vše vynahrazuje. Je zde hlubší morální podtext a samozřejmě láska i přes všechno nakonec vítězí ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Anime má své kouzlo a tématika upírů, kouzel a podivných bytostí je ideálním místem pro obrazové orgie plné nápadů a temných obrazů. Vampire Hunter D:Bloodlust využívá všech těchto předností, ale bohužel je nedokáže udržet na celých 103 minut pro vytvoření dokonalé iluze. Jednoduchá dějová linie, která je podpořena výbornou akcí a krásnou animací. Možná je škoda, že se toho divák neznalý ostatních dílů/komiksů/apod nedozví tolik, kolik by chtěl, ale určitě si základní představu odnese. Pro příště snad jedině méně hluchých a pomalých míst, které po skvělém a stylovém rozjezdu brzdí film a neprávem ho odsuzují k "nedokonalosti". ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré anime, které má sice hodně jednoduchý příběh, je však tak dobře uděláno (animace je opravdu moc pěkná), že nuda v nejmenším nehrozí. Postavy nejsou úplně jednoznačné, což je dobře, hlavní hrdina D je správně rozpolcený, drsný a vůbec cool a závěr je překvapivě velmi dojímavý, což bych v příběhu o nájemném lovci upírů rozhodně nečekal. Trošku mi vadila přílišná eklektičnost (míchá se tady opravdu všechno se vším), ale to jsou detaily... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ano... příběh je velice jednoduchý. Ale toto je opět jeden z případů, kdy forma suverénně vítězí nad obsahem. Takhle nějak měl vypadat Van Helsing. Temná atmosféra, drsný hrdina v klobouku, nejrůznější upírské potvůrky, které sou vychcané, krvelačné a hlavně neuvěřitelně sexy (vesměs). Byť animace z větších vzdáleností občas zaostává (japonci mají standartně problémy s chůzí, během a občas i s animací koně -Ti mi vůbec nějak nesedli... měli bejt (polo)robotický, či co? ), tak animace detailů postav a jejich obličejů je skutečně na úrovni, především pak krásné oči Charllotiny dokážou do těch divákových vehnat skutečné slzy dojetí. V dalších aspektech se už však jedná o veskrze fenomenální dílo. Dav Zombie - upírů pochodujících viktoriánsky vyhlížející vesnicí, vychytávky budoucnosti zkombinované s gotickou atmosférou, rozmáchlé záběry na všechny možné stavby, přes vysuté mosty po Maskované Odpočívadlo...A ta hudba... Vampire Hunter D snese bez problémů srovnání s Bladem, Van Helsingem i Burtonovou Ospalou Dírou, přičemž za posledním zaostává jen o malý kousíček, zbylé dva překonává o několik úrovní. 5 hvězdiček je opět povinností, ale přece jen v porovnání s Miyazakiho Naushikou z Větrného údolí je to JEN čistejch 5 hvězdiček. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama