Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po přečtení anotace jsem usoudil, že tenhle film bude vrcholná megasračka a ani Samuel L. to nezachrání. Ale chystám se v létě na nejzazší sever matičky Evropy, a tak jsem se chtěl v rámci těšení se na cestu pokochat aspoň nějakými těmi laponskými lokacemi. A jak to dopadlo? Film mě nakonec kupodivu docela slušně pobavil, protože jsem rychle pochopil, že se jedná o jemně žertovnou nadsázku ve stylu dnes tolik populárních osmdesátkových revivalů. Malý mongoloidní lovec je tak příšerný až je vlastně skvělý a Samuelova roztomilá kreace negerského Mistera Presidenta je skvostná, věřím že si natáčení báječně užil. Ale na druhou stranu už při podezřele neseverských záběrech úvodních titulků jsem znechuceně zjistil, že se film nenatáčel v Laponsku nýbrž v Bavorsku. So eine Sauerei! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co jsem mohl sakra očekávat od akčního filmu, kde je hlavním hrdinou třináctiletý kluk? Nesoudnou, naivní, přihlouplou píčovinu. A taky se tak stalo. A já jsem v podstatě stejně naivní a přihlouplý, jako právě tento samotný film, když jsem to vše věděl a přesto jsem do něj nakonec šel. Tu jedinou hvězdičku každopádně dávám za překrásné záběry úchvatné přírody a samozřejmě za Samuela L. Jacksona, který sice nikterak onu celkovou dementnost snímku jakkoliv nezachraňuje, ale alespoň je to jako vždy cool sympaťák a výrazná figurka. Zbytek je ale skutečně nehorázná zhovadilost, překonávajíc i ty nejšílenější představy, co lze ve filmu snad ještě vymyslet a ukázat se jako tvůrce - tupec. Mě tyhle filmy prostě fakt uráží. Spravedlivý, hrdinný a samozřejmě neohrožený prezident USA, ustrašený chlapec, co nejdřív nevystřelí ze svého luku ani na dva metry, aby pak v tom nejdůležitějším, „zlomovém“ okamžiku, s výrazem Johna Ramba, svým šípem pomalu sestřelil vrtulník, pomalu nejzákeřnější a nejnebezpečnější teroristi světa jako vypadnuvší z grotesky Charlieho Chaplina, zápletka svou trapností a směšností by byla určitě vhodná tak akorát jako předloha po nějakou třeskutě vtipnou parodii, stejně tak jako všechny ty infantilní zvraty v ní použité, a happyendový závěr, sloužící čistě jen jako spolehlivý, očistný klystýr. Toť veškerá náplň této podívané, která je fakt nestravitelným kouskem, žánrovou zrůdností, nesoudným paskvilem, prostě na tento film bych doporučil svou pozornost skutečně nezaměřovat. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

What the FUCK was that? Turistický sprievodca Laponskom pre Američanov? To vážne tento shit nasadili do kín? Totálne odfláknuté béčko, ktoré by si nezaslúžilo ani vydanie na DVD? Keby som mal zaradom kritizovať všetko, čo tu bolo zlé, tak je to minimálne na 500 riadkov, ťažko nájsť vôbec nejakú scénu alebo okamih, ktorý by aspoň za niečo stál. V prvom rade Samuel ako prezident, totálne mimo. Morgan, to je prezident. O tom, ako si pobehuje v tom svojom letnom sáčku v laponských horách, škoda hovoriť... Ak by to bol film o chlapcovi, ktorý sa vyberie do hôr uloviť svoju prvú zverinu, mohlo to za niečo stáť, no šupnúť mu do cesty prezidenta a teroristov a celé to takto idiotsky zmuchlať dokopy, to by sa nedalo odpustiť, ani keby to bol nápad toho chlapca, čo nebol. The worst film ever Samuela L. Jacksona z tej stovky, čo som s ním videl. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ohromně nevyužitý potenciál. Scénář je až příliš tupý a na to, co sliboval, není zase moc akční. Také se snažíme (zbytečně, u tohoto typu filmu) držet při zemi, chlapec nemá žádný zvláštní skill. Nicméně to je právě to, co by na filmu pobavilo, kdyby jim tam nakopal malej smrad s lukem a šípy. Veliká škoda. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek,kdy kamera nalítává na krajinu za zvuku efektní hudby(hned mi na mysl přišel Cliffhanger),jsem větřil slušnou zábavu.Sice to nakonec dopadlo nijak,ten film prostě je natočenej se snahou nepodobat se ostatním podobnejm filmům,až je z toho taková naivní říkanka pro pozdní dopoledne,ale zase propadák to neni.A i když já budu smířlivější,a dám větší hodnocení,potenciál to má větší.50%. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • Vonkajšie zábery sa natáčali v Alpách. (megajalec)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama