Reklama

Reklama

OUTsideři

(festivalový název)
  • USA The Road Within
Trailer

Obsahy(1)

Po matčině smrti je Vincent, teenager s Touretteovým syndromem, poslán do ústavu v Nevadě. Tam se setkává s Alexem, který trpí obsedantně-kompulsivní poruchou, a s Marií, která se léčí z anorexie. Po jednom incidentu jsou Vincent a Marie povoláni k ředitelce doktorce Roseové a ukradnou jí klíče od auta. Alex je svědkem jejich útěku a snaží se zalarmovat ředitelku, a tak jsou uprchlíci přinuceni vzít ho nedobrovolně s sebou. Všichni tři pak směřují k oceánu, do kterého chce Vincent rozprášit matčin popel. V patách jim je doktorka Roseová a Vincentův otec. Téměř na konci cesty Marie zkolabuje a je hospitalizována. Přesvědčuje Vincenta, aby spolu utekli. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYBYS MOHL JÍT KAMKOLIV NA SVĚTĚ... KAM BYS ŠEL?“ … „MOŘE“… /// Roztěkanej Vincent, čistotnej Alex a „tlouštík“ Marie. Seriálový obsazenstvo ve filmovým remaku. „Mentoši“ si to užívaj, ale soráč, TOHLE ZPRACOVÁNÍ JE HOLÁ ZBYTEČNOST! Teda pokuď jste už viděli origoš. Jestli ne, tak buďte v klidu a směle dotoho! (stejně si myslím, že to Němci natočili líp! A to už vůbec nemluvím o Hasta la Vista! Cože? Neviděl? Však voni ti to Amíci určitě natočej!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dovezu matku k moři. P.S. V jakýmkoliv stavu. 2.) Miluju americký remejky!. 3.) Thx za titule ,,Chic0ny“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbilo, že je to vtipné tím správným způsobem. Akorát mi kazí dojem, že je to americký remake, zdá se, úplně stejného německého filmu. Ale zase nebýt tohoto, o originálu bych nevěděla. Nicméně Robert a Dev jsou úžasní, těžko říct, jak se mi bez nich originál bude líbit, přesto to zkusím. Zoë mi sympatická není, ale budiž. :) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tři mladí "psychiatričtí pacienti" (Touretteův syndrom, obsedantně kompulzivní porucha, anorexie) utíkají z léčebny, směr k moři. Originální (protože německou předlohu jsem neviděl) romanticko-komediální road movie se v temných diagnózách sympatických outsiderů příliš nevrtá a do kontaktu / konfliktu s obyčejnými lidmi je skoro nenutí, spíše s (dramatickým) vtipem oceňuje maličké krůčky z osidel nemocí, znamenající pro ně velká vítězství. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tak to mi sedlo, jak pěst do oční jamky nebo jako prdýlka mimina na nočník! Vynikající mix humoru a smutku zároveň se mi moc líbil. Originální není nápad tohoto road-movie, ale každopádně originální je posádka auta (vlastně aut), o nichž to všechno je. Anorektička Marie, úzkostlivě čistotný Alex a hlavní postava, Vincent, který nedokáže ovládat své tiky a křeče. Přihody, které zažívají během své cesty k moři nejsou nijak atraktivní, přesto diváka přitáhnou a lehkými doteky humoru, vyplývajících z jejich diagnóz spolehlivě pobaví. Asi to není na čistých pět hvězd, ale vtipným filmům o vážných věcech fandím a tak je to u mě za 5! ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Film, po kterym mam chut sebrat auto a vyrazit na cestu neznamo kam... proste rovnou za nosem, zustat tam, kde se mi zlibi, bez planu a bez cile... a nebo proste jen dojet k mori... a tam se vykoupat a jet nazpatek. A po ceste se jen kochat... a uvedomovat si krasu zivota v jeho jednoduchosti, kterou uz pres vsechny slozitosti, ktery si sami vytvarime, uz nevidime. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2014 na filmovém festivalu v Los Angeles. (BMW12)
  • Režisérku Grenu Wells k natočení remaku inspiroval pouhý trailer k filmu Vincent jede k moři (2010). Také přiznala, že ji přinutila i její minulost, kdy trpěla poruchou příjmu potravy. (Cheeker)
  • Natáčelo se v Kalifornii ve městech Los Angeles, Santa Cruz, Santa Clarita, na pláží v Big Sur a Národním Parku Yosemite. Vyhlídka v Yosemite se jmenuje Glacier Point. (Cheeker)

Reklama

Reklama