Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné. Nečakal som, že to bude mať normálny záver. Francúzi prekvapili a to nie len výpravou ( I love Alpy ) ale aj dejom. Príjemné, miestami nezáživné ale s peknou gradáciou a normálnym záverom, čo cením. A samozrejme netreba zabúdať na prudko jebateľnú Margaux Châtelier a moju obľúbenú divíziu. 4 z 5 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Starosvětský a tak trochu nevyrovnaný film. Nicolas Vanier skvěle zvládá lyrické záběry majestátních horských hřebenů, vlnící se trávy, nebo skotačícího psa. Dramatická linie ovšem není jeho parketa. Skvělí a přirození herci a hutná atmosféra okupace zakryla většinu nedostatků, přesto pasáže s Němci a především celá závěrečná čtvrtina působí, jako kdyby byla do příběhu naroubovaná na poslední chvíli, režisér si k ní nenašel cestu a točil ji proti své vůli. Koneckonců se k onomu slavnému přátelství Belly a Sebastiána vůbec nehodí a snímek by se bez ní zcela obešel. ()

Reklama

cskomando 

všechny recenze uživatele

Tak tohle tedy můžu. Kombinace ALP (sníh už tak často nevídám ani v realitě), dojáku, celkem sympatických postav a hlavně Pyrenejský horský pes - bez něho by ten film neměl své charisma, čím upoutat. Bohužel mám slabost pro dlouhosrsté Bernardýny, Briardy a také Pyrenejské horské ach to je krása. Už se těším na pokračování s tímhle krásným pejskem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal brať film ako celok, jedná sa rozhodne o priemerné dielo. Z detského pohľadu si určite zaslúži ešte jednu hviezdičku. Príbeh je to síce pekný, čistý a pre detského diváka atraktívny nielen kvoli nádhernej prírode, ale niektoré motívy protagonistov sú veľmi nejasné a nedopovedané. Taký je aj samotný záver, ktorý mi pripadal akoby bolo natočené aj pokračovanie... Navzdory všetkému negatívnemu má film slušné tempo, dobrý výber hercov ( malý Sebastian bola trefa ), peknú prírodu, ktorú umocnila kamera a hlavne myšlienku lásky chlapca a psa. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela milý film, jehož starší seriálovou verzi jsem kdysi viděl jako dítě a dost se mi líbila. Tohle jsem tedy zkusmo pustil našim mlaďochům, jestli je v době kompů, smartfounů a vůbec celé té přemodernizované techniky zaujme příběh kluka z doby, kdy se lidem o dnešních vymoženostech ani nezdálo a řešily se úplně jiné existenční starosti. Kupodivu měl u nich film úspěch, asi hlavně proto, že pesánek Bella byl opravdu roztomilý (ale doma bych ho nechtěl ani za milion). A mě to vlastně pobavilo taky docela příjemně, i přes ten zvláštní konec... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)
  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)
  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)

Reklama

Reklama