Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zástupce starosvětského rodinného dobrodružného filmu; takových se dnes již příliš netočí. A také nová adaptace Belly a Sebastiána, které výrazný odklon od předlohy a přesunutí do okupačních let zase až tak moc neškodí. Tedy po většinu stopáže, protože stále je to hlavně a především o nich dvou. Bohužel finální "zimní" čtvrtina se vydá jinou cestou než by bylo záhodno a do té doby nenásilně zapracované válečné podhoubí se rázem začne lámat přes koleno způsobem, který k nastolenému stylu o jednom velkém horském přátelství "všem navzdory" příliš nesedne. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Film má sice jen 95 minut, ale působí tak, že má čtrnáct hodin, a to díky tomu, že člověk v podstatě čumí na kluka a psa jak pobíhaj po horách. ty hory jsou krásný, to se musí nechat, dokonce bych řekla, že je příroda jednou z hlavních postav, pak tam máme podivně (ne)zamilovaný milence, vožralýho dědu, druhou světovou a její představitele přísný němce, z nichž jeden během filmu představí takovej plot twist, že asi podstoupil lobotomii, samozřejmě se mu líbí půvabná nedobytná pekařka Shoshana. Ve filmu je taky spousta zvířátek, co chvíli záběr na sviště, kance, kozičku, ptáčka, zkrátka: dítě + obří pes co se umeje a je bílej jako sníh + drámo + láska + hory + šansónovej soundtrack, prostě film, kde je všechno. Mrzelo by mě ho nevidět, to nemohu říct. ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

Na Belle a Sebastiánovi, jsem byl jako dítě s tátou a vůbec mě to nebavilo, protože i když se jedná o takový milý a hezký rodinný film, který je, ale spíš pro dospělé, protože děckám to nic nedá a budou se u filmu nudit a velký bílý pes to opravdu nezachrání, ale teď zpětně co jsem si to po neuvěřitelných 10 letech pustil znovu musím uznat, že jsem měl pravdu a že to jako dítě nemám šanci ocenit. Úžasné prostředí Alp a dýchlo to na mě, takovou dobrodružnou atmosféru za čerstvým vzduchem a lesem. 7/10 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Roztomilý klučina, velký bílý pes a příroda. Všechno ostatní tam bylo navíc, dokonce i jakýs takýs pokus o příběh. děti to bavit nebude, na to je to moc dlouhé a děje se tam něco, co jde mimo ně, dospělí zas uvidí to, co už mnohokráte viděli jinde. Pusťte dětem snad raději tu Lassie. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice milá a hezká alpská dobrodružná podívaná, která dokazuje, že pouto mezi psem a dítětem je leckdy silnější, než rozum dospělých či v tomto případě "mír" německých vojáků za druhé světové války. Krásně natočené, citlivě pojaté...jednohubka na večer po dlouhém dni jak vyšitá...70% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)
  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)

Reklama

Reklama