Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela milý film, jehož starší seriálovou verzi jsem kdysi viděl jako dítě a dost se mi líbila. Tohle jsem tedy zkusmo pustil našim mlaďochům, jestli je v době kompů, smartfounů a vůbec celé té přemodernizované techniky zaujme příběh kluka z doby, kdy se lidem o dnešních vymoženostech ani nezdálo a řešily se úplně jiné existenční starosti. Kupodivu měl u nich film úspěch, asi hlavně proto, že pesánek Bella byl opravdu roztomilý (ale doma bych ho nechtěl ani za milion). A mě to vlastně pobavilo taky docela příjemně, i přes ten zvláštní konec... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Roztomilý klučina, velký bílý pes a příroda. Všechno ostatní tam bylo navíc, dokonce i jakýs takýs pokus o příběh. děti to bavit nebude, na to je to moc dlouhé a děje se tam něco, co jde mimo ně, dospělí zas uvidí to, co už mnohokráte viděli jinde. Pusťte dětem snad raději tu Lassie. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Příběh malého sirotka Sebastiána a jeho fenky Belly baví a dojímá už od roku 1965, kdy vznikl legendární seriál. Jsem pamětníkem onoho bezmála 50 let starého seriálu. Viděl jsem jej jako dítě školou povinné a tak si už nevzpomínám na jeho umělecké ambice. Troufám si však tvrdit, že tento film by jistě překonal. Natočeno je to totiž na úrovni " Doktora z hor". Chybí ta přirozená lehkost. Ještě, že to zachraňuje nádherná alpská příroda a krásná Bella. Více jak 3 * si tato nedokonalost nezaslouží. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné. Nečakal som, že to bude mať normálny záver. Francúzi prekvapili a to nie len výpravou ( I love Alpy ) ale aj dejom. Príjemné, miestami nezáživné ale s peknou gradáciou a normálnym záverom, čo cením. A samozrejme netreba zabúdať na prudko jebateľnú Margaux Châtelier a moju obľúbenú divíziu. 4 z 5 ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechtěla srovnávat se seriálem z roku 1965 Cécila Aubryho, protože by toto nové zpracování v žádné kategorii neobstálo: děj, herecké obsazení, hudba. Film pro mne postrádá ono kouzlo, kterým seriál oplývá a není to jen tím, že jsem jiná a že i svět je jiný. Zde oceňuji krásnou kameru a kouzelné záběry horské přírody, ale myslím, že změny v ději filmu neprospěly. Z Césara, zastánce tradičních hodnot a čestnosti, se stal notorik, postavu pašeráka ("moderního" člověka) nahradil nacistický důstojník, který se jakoby zázrakem obrátí a nasadí život pro Angelinu a dokonce se přimlouvá za záchranu židovské rodiny (!). Nakonec jsem neodolala a pustila si starší seriál... Já to tušila... snižuju na 3*. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)
  • Představitelem Belly je plemeno pyrenejský horský pes. Úlohu ztvárnili tři jedinci, z nichž největší hvězdou filmu je pes jménem Garfield. Všichni byli vybráni na několik týdnů trvajícím castingu z více než 200 adeptů z celé Francie. (greeneye)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)

Reklama

Reklama