Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal brať film ako celok, jedná sa rozhodne o priemerné dielo. Z detského pohľadu si určite zaslúži ešte jednu hviezdičku. Príbeh je to síce pekný, čistý a pre detského diváka atraktívny nielen kvoli nádhernej prírode, ale niektoré motívy protagonistov sú veľmi nejasné a nedopovedané. Taký je aj samotný záver, ktorý mi pripadal akoby bolo natočené aj pokračovanie... Navzdory všetkému negatívnemu má film slušné tempo, dobrý výber hercov ( malý Sebastian bola trefa ), peknú prírodu, ktorú umocnila kamera a hlavne myšlienku lásky chlapca a psa. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Akoby rozprávkový príbeh malého cigánskeho chlapca, ktorého všetky ženy v jeho živote opustili a fenky ovčiackeho psa, ktorá od ľudí poznala len kruté zaobchádzanie a bezcitnosť. Film je zasadený do nádhernej alpskej prírody a sprevádzaný ľúbeznou hudbou. Viem, že niektoré zábery a úseky boli tak trochu schválne prehnané, aby vystupňovali napatie a pridali atmosfére na naliehavosti.Napriek tomu sa mi páči hlavná myšlienka, že ak sa stretnú dve citlivé bytosti a nehľadia na rozdiely, ale vnímajú jeden druhého ako rovnocenného, vtedy vznikne vzácne priateľské puto, ktoré je cennejšie než čokoľvek na svete. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Nič nové ani prevratné, príbeh má pár múch v podobe nelogickostí a záver je rozpačitý. Všetko toto ale nemá veľkú váhu, nakoľko v momente ako sa na plátne zjaví Sebastián s bielučkou Bellou, spolu si pomáhajú, zachraňujú život a hrajú sa v nádhernom horskom prostredí, mením sa na malého chlapca, ktorý zažíval podobné chvíle s tým najlepším psom na svete a každý film so psom v hlavnej úlohe - nech už bol akejkoľvek kvality - bol preňho zlatom. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zástupce starosvětského rodinného dobrodružného filmu; takových se dnes již příliš netočí. A také nová adaptace Belly a Sebastiána, které výrazný odklon od předlohy a přesunutí do okupačních let zase až tak moc neškodí. Tedy po většinu stopáže, protože stále je to hlavně a především o nich dvou. Bohužel finální "zimní" čtvrtina se vydá jinou cestou než by bylo záhodno a do té doby nenásilně zapracované válečné podhoubí se rázem začne lámat přes koleno způsobem, který k nastolenému stylu o jednom velkém horském přátelství "všem navzdory" příliš nesedne. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neškodný, naivný, rodinný pátos vo francúzskom balení. Čakal som o niečo dobrodružnejšie podanie a dostal som síce doslovne prekrásne zábery alpskej prírody a roztomilé zvery v hlavných, aj vedľajších úlohách, ale nič viac. V podstate sa vyše polovica filmu skladá zo záberov psa a chlapca pobehujúceho po horách. To by viac menej k spokojnosti aj stačilo, keby som bol však s tým psom na horách ja sám. Takto to omrzí po pätnástich minútach a ďalej má film problém upútať. Príbeh je zbytočný a mám taký pocit, že baviť nebude ani deti (na to sa tam zbytočne mieša vojna), ani dospelých (pre tých zase bude príliš naivný). V závere sa film navyše zlomí takým spôsobom (zimný útek pred vojakmi), ktorý k predošlej vyše hodine vôbec nesedí. Pravdepodobne sa tu niekto snažil o akýsi presah alebo morálne ponaučenie, ale štýlom ktorý si s predošlými takmer až detinskými minútami odporuje. Vo výsledku som sa nejako extra nebavil, popravde tempo nie je nič moc, ale zase ma to ani ničím neotravovalo. Na to je Belle et Sebastien natočený dostatočne zručne a s citom. Ale vlastne ani neviem prečo som to pozeral ... CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)
  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)

Reklama

Reklama