Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Nightcrawler (více)
Trailer 2

Sociopat Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) je reportér na volné noze, který natáčí videa trestných činů v jejich syrovosti pro zpravodajskou stanici v Los Angeles. Lou stírá hranice mezi účastníkem a pozorovatelem, aby se stal hvězdou svého vlastního příběhu. Jak daleko je ochoten zajít ...? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 015)

Psema 

všechny recenze uživatele

Málem jsem se poblil a zároveň měl permanentně sevřené půlky a oči přikované k plátnu. Pomník bulvárního hyenismu ve vší jeho zrůdnosti a zároveň sžíravě nastavené zrcadlo doby, kdy vražda není nic, dokud není vidět tělo, krev a akce v pevně komponovaném záběru. Gilroy navíc zvládá o napínavé naháněčky a umně filtruje informace jen z pohledu psychopatického Jelenhulehena. Tenhle film Oscary nepotřebuje. Beztak si ho budeme pamatovat víc než všechny ty vyumělkované a škatulkám odpovídající dramata o chrabrých sniperech, druhoválečných gayích a bandě černochů bojujících s rasismem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nightcrawler je přesně takový, jaký jsem čekal, že bude, což je v podstatě jediná výtka, kterou k němu mohu mít. Chyběl mi v něm nějaký moment výraznějšího překvapení či šoku. Vlastně jsem si tak trochu myslel, že Gyllenhaalův cílevědomý sociopat (vše dobré, co bylo napsáno o jeho hereckém výkonu, je pravda) zajde při té své honbě za kariérním postupem ještě o trochu dál. Je to kritika hnusné doby a absentujících mravů, kdy cenu mají čísla sledovanosti a morálka jde stranou. "Nikdy po vás nebudu chtít nic, co bych sám neudělal." Působivé, temné, podmanivé. Lumetova Network ale myslím řízla o něco hloubš. 9/10 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film kterej se snaží bejt kontroverzní za každou cenu. Někdy až příliš a všeho moc škodí. Nicméně i tak je to zajímavá sonda do novinářskýho prostředí. Teda jestli to lze nazývat novinařinou. Každopádně na výkonu Gyllenthaala to stojí a padá. To uznávám i přesto, že tento herec nepatří až tak mezi moje oblíbence.60% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dana Gilroye mám už od Pádu za povrchního, ale efektního scenáristu. Nyní přidal to samé režijně a vznikl film, který je přesně takový, jaký ho člověk čeká, ale vzhledem k tomu, že ho čeká uspokojivý, to je výtka jen částečná. Nahoru to táhne samozřejmě Jake. Škoda, že tu není nic, co by mohlo diváka nějak vykolejit nebo překvapit, ale na druhou stranu - není to vždycky nutné. Jediné opravdu špatné (nebo spíš nevhodné) je až moc příjemná a klasická Howardova hudba. 3 a 1/2 PS: Sluší se poznamenat, že ten film je ve svém jádru stejně voyerská exkurze a snaha o efektní šokantnost jako praktiky, které kritizuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho, že Slídil mě zklame stejně jako film Bojovník (vydaný stejný rok), ve kterém také Jake Gyllenhaal hrál hlavní roli. Nakonec jsem byl absolutně vyveden z omylu, protože jsem se dočkal hodně slušného thrilleru. Nicméně se musím přiznat, že jsem si nedokázal představit jeho jakýkoliv další průběh a nakonec jsem byl překvapen i poměrně zajímavým vývojem samotné postavy. Jake tu hraje takovýho psychologa, že ani psychiatr by na něj nestačil. Na očích mu vidíte šílenství, které mě strašilo celým filmem a musím na něj přemýšlet i do teď. Slídil je rozhodně jeden z těch filmů, který čerpá ze zajímavého nápadu a geniálního hereckého výkonu. No a nic víc pro kvalitní filmový zážitek vlastně ani nepotřebujete. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (35)

  • Červené auto, ktoré používa Lou (Jake Gyllenhaal) neskôr vo filme, je Dodge Challenger SRT. Sluneční brýle, které nosí, vyrábí firma Clubmaster. (Da_reba)
  • Riz Ahmed (Rick) strávil niekoľko nocí so skutočnými "sliedičmi", aby sa vedel lepšie pripraviť na svoju rolu. (Da_reba)
  • Fyziognomie Lou Blooma (Jake Gyllenhaal) nebyla ve scénáři popsána. Až Jake Gyllenhaal se rozhodl, že by měl být hubený a působit hladově, zapáleně pro věc. (Pria)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Reklama

Reklama