Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Nightcrawler (více)
Trailer 1

Sociopat Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) je reportér na volné noze, který natáčí videa trestných činů v jejich syrovosti pro zpravodajskou stanici v Los Angeles. Lou stírá hranice mezi účastníkem a pozorovatelem, aby se stal hvězdou svého vlastního příběhu. Jak daleko je ochoten zajít ...? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 015)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal zvládol svoju úlohu skutočne veľmi dobre. Z fešáka sa stal vďaka mastným vlasom, ulízaným na "pána tretej ríše", skutočný sociopat, ktorého výraz pripomína nejeden nepríčetný pohľad, čudesne zmýšľajúceho či premýšľajúceho občana, "neprávom uviaznutého" na psychiatrii. "Nightcrawler" je natočený skvele, akoby podľa predlohy životopisu Čertíka z Jojky (inak celkom správny chlapík), ktorý je taktiež ako jeden z mála "slídilov", na mieste činu, ako prvý. Keby mi tento snímok v určitých pasážach nepripadal trošku prepísknutý, išiel by som s hodnotením o stupeň vyššie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není překvapením, že Nightcrawler je dost jiný než trailery, které na něj lákaly. Pryč je dynamika a tah na bránu, navíc tenhle film postrádá poezii Drive a stejně tak zlomový moment, který by Vás šokoval, donutil říct, že tenhle film musíte vidět znovu. Přesto jde o velice dobře odvedenou práci, kterou Dan Gilroy silně stylizuje do televizního vzhledu, dokáže doslova prodávat obraz formou (pohled na mrtvolu je skrze pomocný display kamery hlavní postavy, ne přímo). Nesmíme totiž zapomínat, že my jsme ti divaci, kteří si pak "užívají" práci slídila (vynikající výkon Jakea Gyllenhaala, ty jeho oči, fuj). Scénář využívá mnoho zajímavých témat (obsah zpravodajství, televize-tvůrce-divák, vývoj hlavní postavy, honba za úspěchem za každou cenu, ...) jen jim chybí osudovost. Tenhle film prostě uplyne, je dobrý, ale kdo na něj bude měsíc vzpomínat? PS: slabší 4* ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý thriller. Má vydarený príbeh o inteligentnom sociopatovi, ktorý sa márne snaží nájsť prácu, no keď sa náhodou stane svedkom nehody a všimne si amatérskych filmárov, ktorým ide o čo najlepšie zábery, rozhodne sa skúsiť vydať týmto smerom. Čoskoro v tom nachádza zmysel života, zoznamuje sa s pravidlami a ambicióznou pracovníčkou televízie, pričom vďaka svojej povahe nemá žiadne zábrany a tak prináša tie najlepšie, teda v tejto oblasti najšokujúcejšie zábery a v honbe za senzáciami sa svoje hranice snaží stále viac posúvať. Spracovanie sa mi páči, síce ma trochu prekvapilo, že tvorcovia nezašli ešte trochu ďalej, očakával som, že hlavný hrdina bude ešte extrémnejší, čím by už prešli prakticky do iného žánru, no v konečnom dôsledku to nie je zápor, možno aj naopak, takto sa to udržalo v hraniciach uveriteľnosti a navyše aj tak to má čo ponúknuť, keďže táto tématika využila svoj potenciál snáď naplno. Hlavná postava je tu perfektne podaná, keďže tu nejde len o to, že je sociopat, ale našťastie je aj inteligentný a na rozdiel od väčšiny podobných postáv nemá problém ani s komunikáciou s okolím, pričom mnohé jeho repliky sa mi veľmi páčili a tak to s ľahkosťou ťahá po celý čas. Rovnako aj celá táto kontroverzná téma o točení senzácií, pokiaľ možno čo najkrvavejších za každú cenu je skvelo zvládnutá a tak ma to dejovo bavilo po celý čas, pričom to výborne graduje a druhá polovica venujúca sa jednému prípadu sa mimoriadne vydarila. A našťastie nesklame ani úplný záver. A dokonca tu poteší aj akcia, nečakal som nič, ale minimálne celá záverečná naháňačka je až prekvapivo dobre zvládnutá. Herecké obsadenie je na tom veľmi dobre, Jake Gyllenhaal si v poslednej dobe vyberá jednu zaujímavú úlohu za druhou a tu podáva asi svoj najlepší výkon, zahral to perfektne, k tomu Rene Russo ako pracovníčka v televízii, nesklame ani postava pomocníka hlavného hrdinu, v menšej úlohe poteší aj Bill Paxton, tu nemám problém. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, tu si tvorcovia bez problémov poradili aj s malým rozpočtom, vizuálne je to dostatočne kvalitné, nechýba ani napätie, tu nemám čo vytknúť. Na tento film som bol zvedavý a našťastie nesklamal, výborne zvládnutá netradičná téma podporená skvelou hlavnou postavou. 78% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Příliš mne nebavilo sledovat kariérní postup zloděje kanálových poklopů až k pozici profesionálního strkače kamery do cizích neštěstí. Já zkrátka takové vlezlé hyeny nesnáším a upřímně jim přeju jen to nejhorší. Tady je však Lou za hrdinu a tak jsem si mohl dvě hodiny zaníceně zanadávat na reprezentativní vzorek fanoušků černé kroniky, kteří chtějí vidět stále více krve, násilí a nenávisti. Oni úchylného Loua potřebují, ale já bych ho raději čelně seznámil s nárazníkem svého auta. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Výborná charakterová záležitosť. Jake Gylenhaal ako slizký a bezcitný hajzel na ceste hore. Pre neho netradičná rola, no o to zaujímavejší film. Pokiaľ sa človek stotožní s Jake-om v tejto hereckej polohe (ktorú podľa mňa zvladol vynikajúco), celý film bude vnímať z úplne iného uhla pohľadu. A to je môj prípad :) Do you know what fear stands for? False Evidence Appearing Real. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (35)

  • Reklamní poutač na brýle, který Lou (Jake Gyllenhaal) míjí, připomíná oči doktora T. J. Eckleburga z románu F. Scotta Fitzgeralda "Velký Gatsby". Oba příběhy se zabývají myšlenkou amerického snu a jeho vadami. (KGBelik)
  • Louis Bloom (Jake Gyllenhaal) se detektivům představí jako Lou, aby působil uvolněně a přístupně, ale po svém asistentovi (Riz Ahmed) chce, aby mu říkal Louis, aby působil autoritativně. (KGBelik)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Reklama

Reklama