Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zkorumpovaný úředník se zmocní rychle rostoucí společnosti. Její zakladatelé obvinění z trestné činnosti pak musí vést boj za očištění svého jména. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Genialny polsky film a jeden z mala dokazov, ze aj za malo penazi sa da urobit vela hudby. Urady v Polsku su pomale, neefektivne, viac zozeru nez vytvoria. Zacinajuci podnikatelia si vybudovali uspesnu firmu, lenze zauraduje polska mentalita .. .dokonca aj protitenoristicky tim sa tu spomina. 95 % ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Velmi silné drama o politických korupčních praktikách, které tentokráte ničí nevinné podnikatelské špičky a životy jejich blízkých. Země zaslíbená naruby či Kawasakiho růže bez humanistického náboje. A také důkaz, že i o dnešních problémech postsocialistických zemí se dají natáčet filmy světové úrovně. Snímek se někdy neubrání trochu přímočaré společenské kritice či karikatuře, ale i tak nabízí napínavou až burcující analýzu společnosti, stále vymknuté z kloubů. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Když vám likviduje firmu tak jako tady v tomto filmu státní zastupitelství, rozuměj prokuratura- žalobci, tak je to průser. A co teprve, kdyby si na ni brousil zuby sám premiér. Ve FAU by mohli vyprávět, jak je ten milý pán Andrej Babiš zaklekával…Film má šíleně laciný, televizní look a mátl diváka jednou zásadní informací: pokud trojice štvaných podnikatelů skutečně zbohatla na odkupu továrny od obce a jejím následném, výhodném prodeji témuž subjektu- tedy obci, která hospodaří s veřejnými prostředky, pak se nepochybně dopustili podvodu. Jen chci zdůraznit, že se to nestalo nevinným, poctivým podnikatelům. Podle mě to je dost podstatný. P.S.: Jestli jsem to dobře pochopil, tak šlendrián se polsky řekne czeski blad- česká chyba. To pro nás není zrovna nejlepší vizitka… P.S.2: Proč, když se narodí dítě tři tisíce sto gramů, se v titulcích na Netflixu objeví 2,7 kilo? Co ještě jste tam měli potřebu měnit? ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hrozné je, dostane-li se člověk do uzavřeného systému (zákonná moc určitého státu či zřízení) po přestupku; hroznější je, když se do něj člověk dostane pouze proto, že se to někomu hodí. O tom známe velké příběhy z literatury (nejen hrabě Monte-Christo), a ještě větší ze skutečnosti (nedostižným symbolem budiž Sacco a Vanzetti - pochybně definovaným Goergem Moustakim: "Maintenant Nicolas et Bart / Vous dormez au fond de nos cœurs / Vous étiez tous seuls dans la mort / Mais par elle vous vaincrez" - ve smrti jste byli sami / ale ona je vaším triumfem). Uzavřená soustava je začarovaným kruhem, který se nenachází "mimo" společnost, jako třeba koncentrační tábory obecně, ale přímo v ní, přímo v jejím srdci. Pozn. 1: Pokud recenzentovi IQ Tiqe **** daná situace připomíná Souostroví Gulag, potom pátrá na správném místě. Pozn. 2: Je třeba ještě říct, proč nás tyto příběhy děsí jako noční můry. Samozřejmě proto, že se mohou přihodit i nám, a snažíme tím jimi "odreagovat" (stalo se to někomu jinému). Pozn. 3: Poslechněte si krásnou písničku Prison Trilogy (Joan Baez), tam je to taky - nebo její zpěv v Morriconově písni The ballad of Sacco and Vanzetti (youtube.com/watch?v=HNKPUuxaLRE). A jsem zase u filmu. Zase se točíme v kruhu, uzavřemé soustavě. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Wow, brutalita.. Clovek to tak dako vie, ake svine ziju na tejto planete - a ze v ost-blocku je ich viac, to tak dako vieme tiez. Ale ked to potom clovek vidi takto naturalisticky podane, ze coho su ludia schopni a ze preco, tak to je fakt komplet na dogrcanie. 4*, kedze 5* neviem dat za takyto kibel hnisu. Ono, jak si clovek ustelie, tak si raz lahne - a tito hajzli budu velice tazko opustat nasu slnecnu sustavu; uz maju v suterene fajne zakurene. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama