Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (104)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smutný a poměrně působivý příběh se rozehrává v krásné přírodě plné nádherných zvířat, zejména vlků, které divák ve své podstatě od samého počátku snímku obdivuje a lituje, neboť lidské zasahování do jejich způsobu života, je nekompromisní, ignorantské a trestuhodné. Moudrost a zkušenost starých domorodců nelhala.. když někdo přírodě nerozumí, neměl by do ní invazivně zasahovat. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce pastva pro oči v kombinaci s nezlomnou přírodou a lidskou tvrdohlavostí. Není to film, který by nějak oslnil, i tak navzdory svému rezervovanému postoji k filmům s tématikou - člověk, příroda, zvíře - mě svým způsobem oslovil. Někdo v tom může vidět klišé nebo nějaký předem vykonstruovaný nature sluníčkarismus, ale záleží na každém, jak to kdo pojme. Vizuální stránka, precizní práce se zvířaty a nádherná Hornerova hudba dělají to, co dělá z obyčejného filmu ten lepší. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

"festival - nefestival Annaudov rukopis sa nedá prehliadnúť. Krása prírody a zábery na vlkov loviacich, bojujúcich či drančiacich stáda , boli hlavnými postavami nie Číňania prezlečení za Mongolov. :) Film so silným ekologickým . Mimochodom, keď pred dvadsiatimi či pätnástimi rokmi v Mongolsku zaviedli "rajonizáciu pastvín, v nádeji, že kočovníkov ustália na jedno miesto. Zahynulo v Mongolsku za jeden rok v dôsledku sucha a následnej zimy takmer pol milióna kráv. Hold stranícke rozhodnutia. Ako také "rozhodnutia" pôsobili , hovorí aj tento film. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Film s hezkým příběhem, úžasnou scénografií, místy originálně řešenou kamerou a překrásnou hudbou od Jamese Hornera, který mě v jednu chvíli upoutal natolik, že jsem měl chuť dát plný počet hvězd. Později se ale film stočil trošku jinam, než jsem podle úvodních minut odhadoval, začaly se projevovat mírné nedostatky, například občasné nepříliš zdařilé a kostrbaté pohyby vlků, a nakonec se mu nepovedlo býti tak dojemným, jak to Annaud zamýšlel. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Syto farebna /zaporna/ odpoved na otazku: Je naozaj clovek ten najinteligentnejsi a najdokonalejsi tvor na planete?.. Paradna drama nasytena sentimentom, ale i zasadnymi myslienkmi, peknymi obrazkami, silnejsimi scenami a nadhernymi zvieracimi stvoreniami s krasnymi ocami. Matka Zem si vybera pomaly svoju dan. A asi to vie aj Jiang Rong a Annaud a Wei Lu a iní. Horner vtlaci slzu do oci , Dreujou lesti duhovky na maximum a ja chcem byt vlkom!!! ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • Filmári mali najnáročnejšiu scénu v tretine filmu, kedy svorka vlkov naháňa stádo koní. Obe skupiny zvierat od seba oddeľoval plot, ktorý bol v postprodukčných prácach digitálne odstránený. (classic)
  • Prvé zábery vznikli v júli 2012. (classic)
  • Režisér Annaud musel kvôli obtiažnosti terénu sám denne prejsť 10 kilometrov. (classic)

Reklama

Reklama