Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka sedmnáctiletého vysokoškoláka Jonese Dillona (Elijah Wood) je alkoholička, otce nikdy nepoznal a před realitou uniká Jones nejraději do vlastního světa fantazie. Hned první školní den je vyloučen z univerzity. Pronajme si byt ve starém domě, kde bydlí i temperamentní, ale potrhlá fotografka (Franka Potente) a ctižádostivá herečka (Mandy Moore). Jones se s nimi bezhlavě vrhá do bezstarostného života, který je jedním nekončícím večírkem plným pokušení. Ale sladkých sedmnáct netrvá věčně a tenhle nadržený postpuberťák bude muset jednou dospět. A skutečný život už možná čeká za rohem. (Magic Box)

(více)

Recenze (82)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dle přání své matky a dědečka by měl Jones (Elijah Wood) nastoupit na univerzitu. Ale hned první den zjišťuje, že to vůbec není prostředí pro něj, a za zděděné peníze si pronajme byt v jednom starším domě, a chce se věnovat tomu, co jej opravdu baví ... psaní. V domě ale kromě výstředního homosexuála žije ještě mladá herečka Lisa (Mandy Moore) a fotografka Jane (Franka Potente), kterým nový mladý obyvatel domu nedá pokoje. A Jonesovy hormony se začínají bouřit ... Už díky hereckému obsazení jsem čekal, že mi film nabídne příjemnou komedii - a opravdu se tak stalo. Je vidět, že když se chce, tak se dá natočit teenagerská komedie i bez oplzlostí a nechutných scén. I samotný příběh, pokud se nad ním moc nezamýšlíte, má svůj - relativně originální - nápad, a nebýt podivného konce, hodnocení bych ještě o chlup zvedl. V roli Jonese si nikoho jiného než Elijaha Wooda představit nedovedu - jeho kukuč je prostě jedinečný, a s oběma dívkami mu to docela seklo (resp. seklo to oběma dívkám - to pro jistotu, abych nebyl nařčen z jiné sexuální orientace :) ) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mladické tápání, fantazírování a hledání první opravdové lásky s poněkud netypicky senzitivním hrdinou, který je díky své zdánlivé nezralosti po většinu filmu vcelku sympatickou postavou. To se však už nedá říci o jeho obou ženských protějšcích, již jsou až přehnaně zkategorizováni, a kterým je jejich další vývoj silně předurčen a bohužel platí, že to, co nejvíc čekáme, odkojeni romantickými bláboly mnohem slabší úrovně, se naplní skoro do poslední kapky. Většina fantazijních představ hlavního hrdiny a vlastně i jeho počínání ve výjimečných i úplně obyčejných situacích je pojata správně ztřeštěně a tvoří příjemně odlehčenou protitvář romantizující části filmu. Snímek by se mi byl docela líbil, nebýt naprosto odzbrojujícího, nesmyslného a zbytečného konce. To byla zase jednou rána pod pás! ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Jak by zazpíval brouk Kvapník: "Bez vtipu, bez dechu, šinu si to po mechu..." Aneb 96 minut prázdného žvatlání o ničem, na které se překvapivě(!) dalo i koukat. Podáním prosté, obsahově prázdné, ale na druhou stranu mě tenhle blábol výrazně neiritoval. Zkátka, milá děvčata: spolkonout, zapít, zapomenout. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a koukatelný příběh, ani ne tak komediální, jako spíše romantický a ze života o radostech a strastech dospívání, na němž je zajímavé a příjemné to, že se jeho postavy chovají tak nějak normálně a dělají normální věci (kouří, chlastají za volantem). Romantika? Komedie? Drama? Možná nic z toho, možná všechno dohromady, možná různé varianty a kombinace všeho a něčeho. Výstižný komentář ScreamJay. 3,5* ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Celkem prijemny film s Elijahem, kteremu to panictvi vazne verite (zajda uz podle oci :) ), Frankou a jejim zasnenym vyrazem a Mandy, ktera je tak nejak prumerne roztomila. Krom techto jmen se ale ve snimku neobjevi nic, cim by Sedmnactka nejak vycnivala. Sonda do romanticke klucici duse se spoustou nelogicnosti (co ta motorka na konci??), prehnanych vyumelkovanosti ("posloucham jenom ska!!!"), ale take hezkych napadu (tri vymyslene slecny, ktere se v Elijahove byte vystridaji). Secteno, podtrzeno, zlogaritmovano, lehounkej nadprumer :) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na obálce filmu mají obě hlavní hrdinky opačnou barvu vlasů, než mají ve skutečnosti ve filmu. (Aknah)

Reklama

Reklama