Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiče malé Šiori byli zavražděni před jejími zraky a ani ona nemusela dopadnout jinak, kdyby neuzavřela smlouvu s démonem. Ten dostane její duši, pokud jí pomůže dosáhnout vytyčených cílů – pomsty za smrt rodičů. Kvůli tomu se pak převléká za chlapce a ve jménu Její výsosti řeší různé případy a špicluje. V současné chvíli v zemi, kde pobývá, se odehrávají záhadné vraždy, kdy se oběť promění v mumii. Kdo za to může? A má to něco společného se smrtí jejích rodičů? (Zíza)

(více)

Recenze (67)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano, tak tohle mi vyrazilo doslova dech ... A to několikrát během sledování, protože tento film je tak dokonalá skladba všech důležitých částí, že pocit z něj je jako papat desetipatrový dort těch nejvybranějších chutí s třešničkou na vrcholu v podobě slzičky dojetí, jež se mi do oka vkradla ... :-) Vizual ... to bylo první, co mne napadlo o čem to je. Vizuální orgie - MONUMENTÁLNÍ, úchvatné,. dech beroucí, slastné ... Akce ... Vrchol!!! V rámci žánru epické souboje, kdy kamera dokonale poletuje mezi bopjujícími stuntmastery a všelijak se přibližuje, oddaluje, zabírá detaily, ... no proti hlavní postavě, pekelnému démonovi sloužícímu dívce pro uskutečnění pomsty za zavraždění rodiny, proti tomu týpkovi nemá nikdo vůbec šanci a nepřátele si vyložene vychutnává. Už tohle by mi stačilo k naprosté spokojenosti a prožití úžasného večera u doslova uměleckého díla. Ale k tomu se přidává příběh, který od poloviny dává excelentní smysl a všechno do sebe neuvěřitelně zapadá a celé to vygraduje v jeden úžasný, dojemný emocionální orgasmus ... Tak tohle je z mého pohledu BLACK BUTLER, jeden z nejlepších Asijských filmů tohoto roku co jsem zatím viděl ... GEM !!!!! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nečekejte temnou fantasy. Tím Kuroshitsuji rozhodně není. Jindy je pro mě snadné napsat hodnocení hned z první, ale v tomto případě, už po několikáté mažu a pokaždé jsem chtěl napsat něco jiného. V mnoha ohledech je tento film v rámci uvedených žánrů špatný. Vše vám je polopaticky vysvětleno a navíc pro jistotu i ukázáno, dokonce i souboje jsou zpomaleny a vůbec všechny obrazy jsou dokonalé; vše je opravdu efektní, snad aby nebylo oko, ani mozek diváka ničím rušeno. Nulový prostor pro dohady, představivost...mystiku. Příběh je vcelku jasně daný a snad jen úplné jelito by nebylo schopné odhadnout, kudy se bude ubírat a odkud vítr vane. Pravda, v jednom okamžiku udělá scénárista s divákem o jedno "kolečko" navíc, ale to spíš pobaví, než překvapí. Co ovšem překvapení přinese, je velmi dobrý konec. A tím myslím posledních cca 5-10 minut, které udělají z předchozích dvou hodin předehru k příjemné pointě celého příběhu. Za vyzdvihnutí stojí i způsob, jakým se tvůrci rozhodli démona pojmout. Dalo by se říct, že vztah démon vs Šiory a jejich dialogy byly na celém filmu to nejlepší a zbytek(zápletka, bitky, záporné postavy) sloužily jen jako prostředek k vývoji obou postav. V mnoha ohledech zajímavý film, který je plný klišé a naivity, ale obojí je tak nějak poctivé a chtěné, takže i když jsem si při samotném sledování Kuroshitsuji častokrát povzdychl...ve finále mi to nevadí. 3* nedávám proto, že je to film průměrný, ale proto, že ... hmm, dám 4*...nenapadá mě, proč bych dával jen tři. ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Hiro Mizušima podal neuvěřitelný herecký výkon, od začátku jsem mu roli ďábelského sluhy žrala každým dalším slovem. Celý temný příběh mě nutil přemýšlet a od samotného počátku jsem si kladla otázku kdo je vlastně ten malý kluk, který se objevil se Sebastianem u prahu dveří, vždyť je to dívka? Proč ji oslovuje v mužském rodu? Až pak jsem se, díky bohu, dočkala vysvětlení, i když se moje domněnka jen potvrdila. :) Nikdy bych nečekala tak parádní rozuzlení filmu, kdy jsem uronila i slzičku. Vždyť démoni jsou ve skutečnosti vlastně padlí andělé. :) Je to psáno i v bibli, jen jsem čekala, kdy tam ta věta konečně zazní. Pravý po čertech dobrý sluha slouží až do posledního vydechnutí. Nebo jak by řekl Sebastian: "Jaký bych to byl sluha, kdybych něco takového nedokázal? :) ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Vskutku velké překvapení! Anime seriál jsem, přiznávám, neviděl, nicméně i pro neznalé diváky je tu aspoň stručně vykreslen tento svět a jeho pravidla. Hnacím motorem tohoto snímku je bezpochyby perfektně vyšperkovaný scénář do posledního detailu. Hodně mě potěšil i vyšší počet nečekaných zvratů, které dodaly filmu nejenom swag, ale i dynamiku. Herecké výkony rovněž na dost dobré úrovni, nicméně Hiro Mizushima si tu roli užívá ze všech úplně nejvíc, a byť se může zdát, že má celý snímek jeden kukuč, tak jeho výkon je fakt brilantní. Tento snímek mě doopravdy v lecčems překvapil, a rozhodně nevylučuji v budoucnosti projekci anime seriálu. Jojo, Japonci prostě umí. Taková osobitá filmová estetika se jen tak nevidí, a jakékoliv originální a osobité přístupy v kinematografii vřele vítám. ***8,5/10*** ()

Hees 

všechny recenze uživatele

ŽIadne sklamanie sa nekonalo, ale ani žiadne prekvapenie, čo by ma vytrhlo zo stoličky a povedal by som : ÁNO toto má kvalitu takú ako anime. Nekonalo sa ani jedno ani druhé a tento samostatný film, ktorý ani tak nesleduje to najzaujímavejšie čo by mohol z Kuroshitsuji, ale nejaký konkrétny prípad. S príbehom som veľmi spokojný a dokonca film má aj atmosféru samotného anime takže som zdvihol aj hodnotenie (vidno v zátvorke). Príbeh má aj nejaké prekvapenia a tým myslím neočakávané spletité situácie ako z detektívky, ale nemá ich veľa len tak aby to trocha pokropilo film živou vodou. Film ide dosť v stopách anime a herci sa chovajú ako keby toto bolo Japonské anime a nie filmové spracovanie, ale toto presne mi vôbec nevadilo a pokus nakoniec vyšiel. Herecké výkony sú naozaj kvalitné a herci dávajú do filmu dušu a kvalitne pracujú nie len s mimikou tváre, ale celkovo jednotlivé pocity sa snažia viac precítiť a tak odovzdať tento pocit divákom. Za mňa spokojnosť. (Hodnotenie 3,5) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Snímek vychází z mangy, tzv. grafické novely, "Kuroshitsuji" japonského manga spisovatele Yana Tobosa. Ta se čtenářům díky japonskému manga magazínu  Monthly GFantasy prvně představila v roce 2006. (Conspi)
  • Natáčení snímku probíhalo od 1. 4. do poloviny měsíce května roku 2013 převážně v oblastech japonského ostrova Kjúšú. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno