Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Námět je výborný: satanismus v jedné obyčejné americké rodině. A pak, když to téma celé zcela rozvinou v druhé půlce filmu, chtělo se mi chrochtat blahem, protože Emma je naprosto skvělá. Jenže pak je tu ta první půlka, která je pro mě totálně nezajímavá, neakční, povídavá a hlavně nepřehledná. Regression je ve svém jádru velmi dobrý film, je přesně totiž takový jako můj oblíbený typ hororů/thrillerů/mysteriózních filmů. Jenže celá ta policajtská tlupa ho děsně sráží na kolena. Možná kdyby se do vyšetřování pustil kluk odvedle nebo tak něco. Takhle je to příliš komplikované a (po policajtské stránce) silně neuvěřitelně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Minnesota, 1990. Taťulda, silný křesťan, měl zneužívat svou dceru. Hodlá spolupracovat s policií, jenže si nic nepamatuje. Tvůrce výtečného Hlasu moře si zřejmě řekl, že pojmy jako napětí, spád nebo atmosféra nechá v klidu spát. Když se v minulosti posadil za kameru, a nezáleželo úplně na žánru, stálo to za to. Nevyznám se v tom, jak chtěl, aby tenhle kus na diváka působil, ale mě tak nějak minul. Béčková zápletka, solidní herci a malý film, který mezi velké kluky nepatří. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Hned jak se maník přiznal, že se svou dcerou protí její vůli hrával rodinnou hru zvanou Incest, ale vůbec si to nepamatuje, tak jsem si říkal jestli pak je naše krásná Emma tou nevinnou obětí a nebo jestli si to celé třeba taky nevycucala z prstu. Jenže tuto mojí úvahu pohřbívala jedna událost za druhou, divní v její rodině mi přišli nakonec všichni kromě ní a když se do toho dostala satanská vložka a Ethan sám začal blouznit někde mezi fantasmagorií, halucinacema a realitou, tak jsem si říkal, že je možný úplně všechno. Směle jsem tedy čekal, jestli se objeví satanský kult a rodina perverzáků, nebo dobře promyšlená lež. A jak to nakonec dopadlo? Třeba taky ještě úplně jinak :-D každopádně film má bezva herecký výkony, ani chvilku mě nenudil, je pěkně natočený a má hodně ponurou, smutnou atmosféru. Takže jsem více než spokojen a mohu jen doporučit. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zcela chápu rozdílná hodnocení tohoto snímku. Regression totiž přináší docela nečekanou závěrečnou pointu, která dokáže během okamžiku roztrhat na cucky onu mysteriózní atmosféru s hororovými prvky, která je výborně budována od začátku filmu. Snímek pro mě funguje skvěle po všech stránkách. Sešli se nám tu áčkoví herci bez statusu "Hollywoodské hvězdy", které jsem všechny znala už z jiných filmů, kde mě zaujali. Ethan Hawke, který nedávno musel čelit zlověstnému Baguulovi, se tu opět setkává s mocnými sílami v podobě ďábelského kultu. Po čase se opět setkali Hermiona Granger a profesor Lupin. Lothaire Bluteau je zajímavý a nedoceněný herec nesporných kvalit a jeho výkon v Bentovi byl mimořádný. Trochu mi přijde jako John Cazale dnešní doby. Dale Dickey dokáže jako jedna z nemnoha hereček dokonale ztvárnit ztrhané, ztrápené a jakkoli narušené obyčejné ženy. Davida Dencika jsem prvně poznala v Bratrstvu, Aaron Abrams je pro mě "ten" patolog z Hannibala a Aaron Ashmore je zase dvojče Icemana:) Emma Watson svoji první velkou dramatickou roli zvládla velmi dobře a nějak nerozumím kritice směřující k jejímu výkonu. Regression mi připomnělo Vesnici. Člověk je ohromený tou tajemnou atmosférou a námětem, aby pak na něj ke konci filmu vybafla překvapivá pointa, která to všechno vlastně tak trochu hází do koše. Nemůžu však hodnotit méně, protože obsazení i zpracování snímku stále o dost vítězí nad tím závěrečným WTF?, které spoustu diváku asi docela naštve. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

„Ha, mám tě, ty jsi satanista, vole!“ „Ne, fuckt ne, čestné belzebubské, jen jsem si napatlal xicht moukou, abych vypadal jako ďábelský idiot.“ „Hm, hm, tak tvoje babka je satanistka!“ „Ne, zase se pleteš, ona je jenom pekelně hnusná.“ „Aha, v tom případě bude natuty satanista tvůj fotr!“ „Ale hovno, on je pouze po čertech blbý.“ „Tak tvůj pes je ale určitě!“ „Kdepak, jméno Azrael jen zní proti Azorovi děsně hogofogo!“ „A dost, okamžitě mi řekněte, kdo je tu, kurva, satanista, nebo mi rupne v bedně a nechám vás všechny zhypnotizovat!!! … Pokud opravdu toužíte hodinu a tři čtvrtě sledovat, jak doslova a do písmene chodí Propanbutan Jestřábe s hypnotickým Remusem Lupínem v zádech po nějakých vidlích a nezáživně až otravně se furt dokola vyptává, kdo je vlastně ten zasraný satanista, který rituálně vyprcal Hermionu, až mu z toho začne kapat na karbit, je tohle hloupá, nudná a užvaněná sračka přesně pro vás. Mně se tedy brutálně lámaly mezi víčky sirky, které jsem si tam zhruba po třiceti minutách toho martýria narval, abych se při tom všem ďábelském napětí, bestiálním spádu, pekelně mystické atmosféře a po čertech strhujících dialozích vůbec bez komatu dožil naprosto, ale naprosto nepředvídatelného konce, jenž byl dokonale důstojným završením těch pandemonických muk a místo s devilem se vytasil s debilem. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Film byl poprvé uveden na francouzském hudebním a filmovém festivalu Des Notes Et Des Toiles v roce 2015. (Weasley)
  • Natáčení probíhalo v Madridu a Torontu. První filmovací den byl 16. 4. 2014, dle plánu pak mělo natáčení skončít 12. 6. 2014 v Torontu. (Weasley)
  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama