Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Solidní mysteriózní jednohubka, která si hraje s divákem stejně, jako si hraje mysl s výtečným Hawkem.Jemu ale bohužel dojde mnohem později než vám, o co přesně jde a kdo má všechen ten bordel na svědomí.Sice škoda, že pointu rozluštíte asi po půl hodině filmu, ale já mám rád tyhle odvážný pokusy o něco nového i když v nich vlastně nakonec najdete klišé tak jako tak. Pokud od toho nebudete čekat nadupanej satanistickej horor, můžu to vřele doporučit už jen kvůli faktu, že z Hermelíny vyrostla epesní nabíječka.69%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Předpoklady jsou zde dobré, solidní herecký cásting (Ethan Hawke a Ema Watson) technická stránka je také velmi solidní,ale tímto chvála končí. Občas se daří kouzlit atmosféra ( kočka!), ale já jsem se značnou část nudil( tohle je však subjektivní názor), spíše má Regression blíže ke kriminálnímu thrilleru, o horor se otírá snad jen zápletkou případu týkající se satanistického kultu, ale ani závěrečný zvrat na mě příliš zajímavý dojem neudělal. Škoda příliš mi to nesedlo, ale své příznivce si to snad najde.Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 0/10, Vizuál 7/10, Akce 1/10, Napětí 3/10,Humor 0/10. Zábavnost 5/10.55% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom inteligentne vedené pátranie po pravde ohľadom hystérie okolo satanistických siekt, v hlavných úlohách s pre mňa sympatickým hereckým triom (Hawke-Watson-Thewlis). Tu vidno, ako je niekedy ťažké zachovať si čistú myseľ a jasný úsudok. Len škoda toho pomalého tempa, na to tu nebola uspôsobená atmosféra, preto film často skĺzaval k nude. O horore tiež nemôže byť ani reči, ale ako priemerne napínavý thriller so záhadou v pozadí si myslím, že snímok nikoho neurazí. 60/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre natočené aj zahrané, ale v celku málo vzrušujúce. Jedna veľmi profesionálne realizovaná scéna strieda druhú ale nejako sa tu nepodarilo vybudovať strhujúci príbeh. A aj tá (veľmi zaujímavá) myšlienka mohla byť predaná trochu údernejšie a možno menej jednoznačne ("čo ak naozaj?"). Škoda. Sklamanie a slabučkých 7/10 ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal ísť do filmu o vyšetrovaní prípadu znásilnenia so satanistickým podtextom s týmto hereckým obsadením a mohol by som si vybrať režiséra, Aménabar by bol určite v prvej trojke. Ťažiskom deja je práca detektíva, ktorý rozplieta satanistický kult a je na škodu, že prezentované skutočnosti sú celkom jednoznačné. Temnou atmosférou sme zostali niekde na pol ceste a potom príde záver, ktorý to pekne všetko prekope. Pointa mi osobne nesadla, ale v nej nie je problém. Regression je dobre natočený thriller, ktorý mohol byť ešte o tri úrovne lepší, ak by sa pritvrdilo na všetkých frontoch. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)
  • Natáčať sa začalo presne na 24. narodeniny Emmy Watson na University of Toronto Mississauga, ktorá v ten deň na sociálnej sieti napísala: "Dnes je prvý deň natáčania Regression - veľmi cool darček k narodeninám xx." (Arsenal83)
  • Vo filme sa objaví plagát poľskej metalovej skupiny „Behemoth“ z roku 2014, ale príbeh sa odohráva v roku 1990. (Arsenal83)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama