Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom inteligentne vedené pátranie po pravde ohľadom hystérie okolo satanistických siekt, v hlavných úlohách s pre mňa sympatickým hereckým triom (Hawke-Watson-Thewlis). Tu vidno, ako je niekedy ťažké zachovať si čistú myseľ a jasný úsudok. Len škoda toho pomalého tempa, na to tu nebola uspôsobená atmosféra, preto film často skĺzaval k nude. O horore tiež nemôže byť ani reči, ale ako priemerne napínavý thriller so záhadou v pozadí si myslím, že snímok nikoho neurazí. 60/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení bývá ve snímcích o kterých nevíte, že existují. Regression je toho typický příklad, viděl jsem odkaz ke stažení, následně hereckou sestavu Ethan Hawke a Emma Watson a jako poslední thriller a horor. Jako lákadlo dostačující a prvotní pocit výborný, jelikož od prvních minut má Regression skvělou atmosféru, kterou si naštěstí drží až do závěru. Já osobně bych vymazal žánr horor a místo toho bych dosadil krimi, jelikož je to dosti matoucí. Nemám problém s hereckými výkony ba naopak v béčkovém provedení vidět skvělé herce se nepoštěstí každý den. Pokud se vyjádřím k ději budu hodně spoilerovat a to by byl sakra průser, takže to úplně vynechám. Přiznám se, že jsem do samého závěru netušil pravdu nebo oč vlastně jde a díky tomu si mou pozornost snímek držel celou dobu. Možná bych závěr provedl trošku jinak, ale i přesto převládá spokojenost. Mohl bych zkritizovat pár věcí, ale proč? Po dlouhé době půjdu proti proudu .. 7/10 = 78% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zcela chápu rozdílná hodnocení tohoto snímku. Regression totiž přináší docela nečekanou závěrečnou pointu, která dokáže během okamžiku roztrhat na cucky onu mysteriózní atmosféru s hororovými prvky, která je výborně budována od začátku filmu. Snímek pro mě funguje skvěle po všech stránkách. Sešli se nám tu áčkoví herci bez statusu "Hollywoodské hvězdy", které jsem všechny znala už z jiných filmů, kde mě zaujali. Ethan Hawke, který nedávno musel čelit zlověstnému Baguulovi, se tu opět setkává s mocnými sílami v podobě ďábelského kultu. Po čase se opět setkali Hermiona Granger a profesor Lupin. Lothaire Bluteau je zajímavý a nedoceněný herec nesporných kvalit a jeho výkon v Bentovi byl mimořádný. Trochu mi přijde jako John Cazale dnešní doby. Dale Dickey dokáže jako jedna z nemnoha hereček dokonale ztvárnit ztrhané, ztrápené a jakkoli narušené obyčejné ženy. Davida Dencika jsem prvně poznala v Bratrstvu, Aaron Abrams je pro mě "ten" patolog z Hannibala a Aaron Ashmore je zase dvojče Icemana:) Emma Watson svoji první velkou dramatickou roli zvládla velmi dobře a nějak nerozumím kritice směřující k jejímu výkonu. Regression mi připomnělo Vesnici. Člověk je ohromený tou tajemnou atmosférou a námětem, aby pak na něj ke konci filmu vybafla překvapivá pointa, která to všechno vlastně tak trochu hází do koše. Nemůžu však hodnotit méně, protože obsazení i zpracování snímku stále o dost vítězí nad tím závěrečným WTF?, které spoustu diváku asi docela naštve. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa prichádza na policajnú stanicu John Gray, starší muž plne oddaný viere k bohu, ktorý je podľa tvrdenia miestneho kňaza zodpovedný za zneužívanie svojej sedemnásť ročnej dcéry Angely. Napriek šokujúcemu obvineniu, muž nijak neprotestuje, ba priam naopak, bez akéhokoľvek dôkazu, ktorý by ho z daného činu usvedčoval, priznáva svoju vinu. Prípadu sa ujíma skúsený detektív Bruce Kenner, ktorý si vyžiada spoluprácu psychiatra. Ten sa rozhodnete Johna Graya vystaviť hypnóze, aby sa tak dostal do najtemnejšej stránky jeho mysle a odkryl tak skutočnosti, ktoré by mohli napomôcť k objasneniu tohto ohavného činu. To čo však začne vychádzať na povrch, rozhodne nebude nasvedčovať tomu, že sa jedná o inak obvyklý prípad zneužívania. Luxusné herecké obsadenie, luxusné spracovanie, avšak napriek originálnemu námetu, takmer úplne bez emócií. Nemôžem si pomôcť, ale keď kombinácia takých žánrov ako sú horor-thriller-mysteriózny, nedokážu "zmraziť" diváka, niečo nebude v poriadku. Na "Regression" som sa tešil mesiace, no nakoniec sú moje pocity z výsledku veľmi rozpačité. Záverečné rozuzlenie bolo pre mňa úplným sklamaním, pričom len potvrdilo fakt, že tento film naozaj nestojí za veľa. A mimochodom,  spočiatku vôbec nebol zaradený do horor žánru. Takže to opäť môžete smelo zmazať, lebo "Regression" má asi toľko spoločne s hororom, ako ja s kuchárskymi receptami jedného z tunajších užívateľov - 50% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je to chytrej film, blbej film nebo jakej je to vlastně film? Úplně si Amenábara představuju, jak se při psaní scénáře místama za břicho musel popadat, když si představoval diváky. Škoda, že průběh není moc zábavný a nějaká pořádná katarze taky neproběhne, tudíž to přehodnocovací finále nemá takovou sílu. Ale jednou za čas je potřeba podobný trik zkusit a trochu respektu si za tu odvahu tenhle Španěl určitě zaslouží. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)
  • Film byl poprvé uveden na francouzském hudebním a filmovém festivalu Des Notes Et Des Toiles v roce 2015. (Weasley)
  • Zatímco film do značné míry čerpá z nesčetných případů satanské paniky z 80. a 90. let, samotný děj ve filmu není ve skutečnosti založen na konkrétním skutečném příběhu. (NumeranS)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama