Reklama

Reklama

Grinch

  • USA The Grinch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na světě se překvapivě najde spousta lidí, kteří Vánoce nemají rádi. Mezi nimi všemi vyniká Grinch, věčně rozmrzelý zelený chlupatec, jemuž naprosto vyhovuje samotaření v jeskyni, kde se nechává obskakovat svým psem Maxem. Do civilizace vychází jen v těch nejnutnějších případech, například když jeho lednice a spíž začnou zívat prázdnotou. Háček je v tom, že ve vesničce Kdosice, kam za nákupy vyráží, žijí samí nechutně pozitivní obyvatelé, které jsou tím nadšenější a dychtivější, čím víc se blíží Štědrý den. Domy jsou obsypané světly, koledy zní na každém kroku, děti si připravují seznamy dárků, ve vzduchu voní cukroví a to všechno působí na Grinche jako červený hadr na býka. A když se pak ještě dozví, že letošní vánoční svátky by měly být ve vesničce třikrát opulentnější než v jiných letech, rozhodne se to celé zarazit a vánoční atmosféru lidem z Kdosic ukrást doslova pod nosem. A protože je Grinch hlava mazaná, vymyslí naprosto dokonalý plán, po kterém zůstanou Kdosickým jen oči pro pláč. Stačí nalézt sáně, vhodné stádo sobů, nasadit si falešný plnovous a předběhnout toho dědka, který nosí dárky komínem. Jenže i ten, kdo počítá doslova se vším, se může jednou přepočítat. V Kdosicích žije holčička Cindy, která se rozhodla nalíčit na Santu past, jen aby ho mohla poprosit o nějaký výjimečný dárek pro upracovanou maminku. První setkání Grinche a Cindy bude trochu bolet, ale oběma velmi nečekaně změní život. (CinemArt)

(více)

Recenze (220)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Ja neviem. Som už tak nejako alergický na rozprávky s vianočnou tématikou. Pravda je, že asi desať minút som v kine prespal a hodnú časť som sa nudil. Na druhej strane, bolo tam niekoľko krutých pasáží, ktorých humor mal tie najvyššie kvality. Hľadanie a nájdenie soba bola absolútna topka. Ja myslím, že ak prižmúrim oči, že ako celok sa to deťom páčilo i keď aj oni sa počas vyjadrovali miestami, že nuda, tak to ustálim na trojke. Ale vážne som uvažoval nad dvoma. Tak 50 % by tomu svedčalo najviac. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal tak zelenýho pacholka Grinche, jsem vždycky neskutečně zbožňoval. No a kdo miluje tu pohodu Vánoc a čerstvě napadaného sněhu, tomu se nový animovaný snímek studia Universal Pictures, bude určitě líbit. Kvalitní zábava, příběh v krásných a vtipných verších, který Vás určitě jěště před Vánočním časem rozhodně dostane. Roztomilá podívaná, nejen pro děti. P.S.: Nezapomenutelná scénka, kdy Grinch pod falešným plnovousem na nekalou stezku vydává se a komínem souká se, aby obral dětičky o dárky, stojí vážně za povšimnutí. ()

El.Negros 

všechny recenze uživatele

Zelený skřítek si zašel na noční neočekávanou návštěvu k Timu Burtonovi… se šperhákem a místo hlavních dveří normálně rozmlátil okno. Moc toho neukradl, bo byl mírně mentálně postižený…. jen předlohu Ukradených Vánoc od původního tvůrce, mistra Tima. Ale to je vedlejší, Skřetovi upravili scénář, aby byla podobnost jen čistě náhodná. A samozřejmě museli, přímo životně nutně, přidat velmi opruzující všem-okatě-se-vnucující multikulturní rámec a všechny scény s náznakem nevázané zábavy opilovat rašplí do tupých úhlů průměru. Ale dost kritiky. Jako vánoční příběh v 4k telce při 6té skleničce vína a nacpaným pajšlem bramborovým salátem docela slušný animák. Jen mi k tomu chyběli nějací podvyživení sirotci, co by přes okno mého luxusního bytu slintali na cukroví, jež bych křečovitě prskal při výbuších prasečího smíchu na svůj předražený koberec s ikei. Mám ale rád Benedicta Cucumberbitcha a jeho dabing – čili cokoliv, kde hraje/dabuje nějak nemůžu hodnotit úplně špatně. Jak to ten cazjl dělá ?! ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe poriadný animák pri ktorom sa zabavia ako deti, tak aj dospelý. Dá sa tu nájsť mnoho odkazov a detailov, ktoré sú viac než super. Nechýba tomu pekná hudba a nádherná animácia. Po dlhej dobe som bol v kine na animáku a neľutujem toho! Skvelo ma to naladilo na vianočnú atmosféru. Jedná sa o najlepšiu filmovú verziu Grincha! Choď sa vycpať Jim Carrey!! ()

Denila 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybělo, hraný je prostě lepší :) a Grinch byl až moc hodný... Kino CinemaCity Ostrava 5/12/2018│2D dabing ()

alba 

všechny recenze uživatele

Pre mňa sklamanie. Dlho som na túto rozprávku čakala. Po zhliadnutí jej však nemôžem dať ani priemer, čiže tri hviezdičky. Rozprávka bola nudná. Niektoré časti som pretáčala. Celá rozprávka mi prišla skôr taká povrchná. Veľa vecí by si žiadali väčšiu hĺbku a iné naopak, menej. Napr. príbehy postáv nedostali dostatok priestoru a to sa netýka len vedľajších postáv, akou je Cindyna mama, ale aj samotného Grincha. Vzťah Cindy a Grincha je tiež povrchný, minimálny priestor dostane len na záver rozprávky. Grinch nemá vtipné hlášky ako vo filme z roku 2000. Film si viem pustiť aj každý rok a stále ma baví, je v ňom tá vianočná atmosféra, ktorá tu pre mňa absentuje. V rozprávke sa vytráca aj samotný charakter Grincha ako niekoho kto nenávidí Vianoce. Skôr ide o to, že je osamelý. Pre mňa ide o povrchnú rozprávku zakladajúcu sa na klišé, ktoré sme už stokrát počuli a videli. Rozprávka je fajn na jedno zhliadnutie alebo pre malé detičky, ktorým stačí aj vreštanie kozy a určite sa zasmejú. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od Mimoňov, ktorí nemali nič, to má aspoň nejaký dej a sympaticky profilované postavy. Aj jednotlivé gagy, či už slovné alebo vizuálne sú celkom zábavné, len je to stále tá "druhá animovaná liga", ktorá sa s Disneym a Pixarom nedá ani porovnať. Najväčším úspechom tak je, že ohyzdnú, mnou nenávidenú, hranú verziu Rona Howarda to zadupáva do zeme. ()

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi i Grinch animovaný. Pěkná vánoční podívaná. Nevadilo mi, že je děj přeonačený, na víc to zůstalo stále velni vtipné. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

65% - komentář 20ti slovy: Lepší, barevnější a zábavnějši, s více technickými možnostmi, než u hrané verze, kterou moc nemusím. Příběhově ale pořád stejná klasika...nemastná-neslaná. ()

simi78 

všechny recenze uživatele

Nedůvěřivá adaptace která neměla vzniknout ale Illumination prostě museli. Teď nová "generace alpha" bude vyrůstat s takovýma filmama a upřímně jich lituju. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

První verze Grinche, kterou jsem viděla (na další se svědomitě chystám taky). A musím říct, že se mi velmi líbila a bylo to přesně to, co jsem potřebovala - zasmát se a zabrečet si. Díky - příští rok zase! ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Vánoční oddychová pohádka, která je úžasně animovaná a má správnou rovnováhu humoru a emocí. ()

deric 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné zpracování 61 let staré předlohy, kterou napsal Theodor Seuss Geisel (aka Dr. Seuss). Pro američany vánoční klasika, u nás méně známá záležitost. Pro milovníky původního zpracování (How the Grinch Stole Christmas!) či hraného ztvárnění v podání Jim Carrey, bude animovaná verze bude nejspíš zklamání, které nepřináší nic nového. Nicméně pro mladé publikum zábavné zpracování neotřelého příběhu má určitě své místo. ()

Benjik 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na to naprosto bez očekávání a odcházel jsem s úsměvem. Milá pohádka, ze které ta Vánoční atmosféra září na všechny strany. Decentní humor, decentní tlačení na city a skvělý Grinch jako morous, kterému člověk musí fandit. Zvlášť jeho propracovaným technologickým vychytávkám a obéznímu sobákovi. Velmi silné tři hvězdy. Víc takových oddechových pohádek. Kozel v období páření je dokonalý. ()

fleshbekr86 

všechny recenze uživatele

jeden z nejlepších animáků poslední doby. Výborná animace, Vánoční nostalgie a vtipný a akční story. Velká spokojenost! ()

Andrew94 

všechny recenze uživatele

I přes to, že už Jim Carrey není v posledních letech ve formě, nelze mu upřít jeho komediální talent, který nám hlavně v 90. letech a na přelomu milénia ukázal v mnoha filmech vč. hrané verze Grinche z roku 2000. Nevím jestli je tu vůbec vhodné srovnávat hraný film s animákem, ale právě skuteční herci dodávali Carreyho verzi jakousi reálnost, sympatičnost a uvěřitelnost, kterou jsem zde bohužel postrádal, především pak při Grinchově závěrečném prozření, které zde bylo odfláknuté a oproti Carreymu mě vůbec nedojalo. Párkrát jsem se při této nové adaptaci přece jen pousmál, ale i přes to, že jsem starého Grinche viděl mnohokrát a pouštím si ho již tradičně každé Vánoce při zdobení stromečku, ho určitě nikdy nenahradím touto verzí. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Super. Grinch baví a je stále tak krásně zahořklej a setkává se opět se situacemi, kde má problém to ustát. :) Bavilo mě to. ()

titmok 

všechny recenze uživatele

Na začiatok, ako vždy pri animákoch úžasný slovenský dabing. Mne sa osobne páčia takéto filmy ktoré sa zaoberajú Vianocami/Halloweenom (v takom "preefektovanom" štýle) takže to malo u mňa veľké plus. Animačne je to veľmi pekne spracované a originalita tvorcov pri Grinchovom "prepadnutí" s jeho nástrojmi je priam úžasná. Dávam tomu 4,5 hviezdičiek ale zaokrúhlil som to nahor lebo podľa mňa si to zaslúži byť v červených číslach ;). /85% ()

Související novinky

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Fantastická zvířata neplní očekávání

Fantastická zvířata neplní očekávání

19.11.2018

Pokračování kouzelnické ságy Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny tento víkend dominovalo v kinech. Namísto obřích výdělků ale sequel k fantasy spin-offu Harryho Pottera sotva dožene první díl… (více)

Reklama

Reklama