Reklama

Reklama

Grinch

  • USA The Grinch (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Na světě se překvapivě najde spousta lidí, kteří Vánoce nemají rádi. Mezi nimi všemi vyniká Grinch, věčně rozmrzelý zelený chlupatec, jemuž naprosto vyhovuje samotaření v jeskyni, kde se nechává obskakovat svým psem Maxem. Do civilizace vychází jen v těch nejnutnějších případech, například když jeho lednice a spíž začnou zívat prázdnotou. Háček je v tom, že ve vesničce Kdosice, kam za nákupy vyráží, žijí samí nechutně pozitivní obyvatelé, které jsou tím nadšenější a dychtivější, čím víc se blíží Štědrý den. Domy jsou obsypané světly, koledy zní na každém kroku, děti si připravují seznamy dárků, ve vzduchu voní cukroví a to všechno působí na Grinche jako červený hadr na býka. A když se pak ještě dozví, že letošní vánoční svátky by měly být ve vesničce třikrát opulentnější než v jiných letech, rozhodne se to celé zarazit a vánoční atmosféru lidem z Kdosic ukrást doslova pod nosem. A protože je Grinch hlava mazaná, vymyslí naprosto dokonalý plán, po kterém zůstanou Kdosickým jen oči pro pláč. Stačí nalézt sáně, vhodné stádo sobů, nasadit si falešný plnovous a předběhnout toho dědka, který nosí dárky komínem. Jenže i ten, kdo počítá doslova se vším, se může jednou přepočítat. V Kdosicích žije holčička Cindy, která se rozhodla nalíčit na Santu past, jen aby ho mohla poprosit o nějaký výjimečný dárek pro upracovanou maminku. První setkání Grinche a Cindy bude trochu bolet, ale oběma velmi nečekaně změní život. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (220)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Studio Illimunation to rozjelo slušně. Já, padouch se stal hitem a vytvořil spoustu dalších snímků tohoto animovaného studia. Filmy od Illimunationu sice nejsou Pixarovky ani Disneyovky, nicméně pořád vysoce kvalitní a i když má studio spoustu odpůrců, já mám ty filmy hodně rád a užívám si je i v dabingu. Nyní se Illimunation vrhnul na animovanou verzi Grinche. Grinch je populární dětská postava a hraná verze z roku 2000 s Jimem Carreyem se roky stala vánoční klasikou. Starý Grinch je výborný vánoční film ale musí se mu nechat, že trošku stárne. A chtělo by to velké díky, že nový Grinch vznikl jelikož se dle mně jedná o lépe věrnou adaptaci a především je vidět, že s tím filmem byla práce. Nový Grinch se chystal více než 5 let, došlo k odkladům a to odložení stálo. Po Úžasňákových 2 se totiž jedná o nejlepší animák roku. Titulkovaná verze sice zatím neviděna (ale pokusím se dohnat), dabing mi ale zážitek vůbec nezkazil. Při tom nádherném vizuálu a výborně hudbě Dannyho Elfmana (pravděpodobně jeho nejlepší hudba od... Terapie láskou?). Vojta Dyk mi ale na Grinche sedí (Benedicta Cumberbatche daboval už v seriálu Sherlock) a Matěj Hádek je jako vypravěč příběhu výborný. Některé scény sice působí jako,že jsou předělávkou scén z hraného filmu, animák jde ale do velké míry svojí cestou a lacinou kopírku teda nečekejte. Perfektní pohádka, která má potenciál stát se novou klasikou. Na projekci v originálním znění se těším! PS: Předanimák s Mimoňi Yellow Is the new Black (Ta reference je k popukání) je jeden z těch slabších. Viděno v kině: 2x ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Vánoce se kvapem blíží a vzhledem k tomu, že je pátek třináctého a vše, co dnes mělo proběhnout, nějak zdárně dopadlo rozhodl jsem se kouknout na tento film, který jsem si snad od léta schovával právě na Vánoce, no a udělal jsem dobře, že jsem odolal letnímu vábení a nechal si ji na dnešní (zasněžený) den. Asi i o trošku lepší než původní, a i proto dneska dostalo přednost před takovými skvosty jako HP 1 nebo Vánoční koleda, které běžely v TV. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednu hviezdu navrch pridávam kvôli deťom. Babám sa táto rozprávka veľmi páčila, hlavne tej mladšej. Dospelý síce občas nadvihne obočie, alebo si z nudy mierne povzdychne, ale vzhľadom na to, že to bolo tak krátke, sa to dalo vydržať celkom bez úhony. Páčila sa mi predovšetkým animácia postavičiek a zvuk. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V každom ohľade slabšie ako hraná verzia. Ten CGI zelený pipišvor sa na Carreyho absolútne nechytá. Postavy v mestečku mi úplne splývali. Prekvapivo je to oveľa slabšie aj po vizuálnej stránke v ktorej sa nemuseli držať reálnych lokácii, ale vyzerá to nezaujímavo. No a nakoniec sklamal aj CZ dabing. Svěrák ako rozprávač bol tiež o úroveň inde ako tento neznámy hlas. Takže celkovo slabá rozprávka orientovaná hlavne na tých najmenších. 4/10. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Grinche eviduji jako "zápornou" Vánoční postavu, ale nikdy jsem neviděl žádný film s tímto zeleným mužíkem. Dnešek to změnil a nadšený jsem nebyl... Je to film pro děti, ale i tak tu nebylo mnoho vtipů natož nějakého super děje. Záporem je i fůra zpěvů a vlastně i vypravěč... Suma sumárum průměr co sice neurazil, ale nic moc. 2z5 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (8)

  • Písnička, kterou hraje Grinch v jeskyni (na varhany) s Maxem (bicí), je „All by myself“ od Erica Carmena. (Fary)
  • Ve scéně, kde Grinch vrací ukradené dárky, je na saních mezi vaky vidět stejný plyšový jednorožec, jakého má Agnes ve filmu Já, padouch (2010). (Stibak)
  • V úvodní scéně filmu, kdy se Kdovíci táhnou provazem po rybníku, je provaz mezi pudlem a myškami stálý, kdežto pudlův ocas je v pohybu. (PAULOO)

Související novinky

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Fantastická zvířata neplní očekávání

Fantastická zvířata neplní očekávání

19.11.2018

Pokračování kouzelnické ságy Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny tento víkend dominovalo v kinech. Namísto obřích výdělků ale sequel k fantasy spin-offu Harryho Pottera sotva dožene první díl… (více)

Reklama

Reklama