Reklama

Reklama

Zlo nikdy nespí

  • USA Before I Wake (více)
Trailer 2

Poté, co Jessie (Kate Bosworth) a Mark (Thomas Jane) ztratí svého syna, adoptují do své péče 8letého chlapečka Codyho. Cody je nesmírně citlivý a hodný, má však jedno velké tajemství - bojí se usínání. Jessie s Markem zpočátku předpokládají, že jeho averze ke spánku je trauma z jeho předchozích nestabilních domovů a nešťastných rodin, kterými prošel. Brzy ale zjistí něco úplně jiného: Codyho sny se stávají skutečnými, když spí. Jeho snění může být plné přenádherných barev či pro rodiče neuvěřitelných zázraků, jako je chvilkové zjevení jejich mrtvého synka. Codyho noční můry jsou naopak až příliš reálné a všichni tři se pomalu dostávají na pokraj šílenství. Chtějí-li se zachránit, musí se Jessie s Markem vydat na nebezpečné pátrání a nalézt pravdu o Codyho nočních můrách... (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (229)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejočekávanější horor letošního roku, ale nakonec jsem z něho trochu na rozpacích. Ne že by se mi film nelíbil, ale čekal jsem přeci jenom něco jiného. Vlastně je to o třech linkách. V té první se pár, který přišel o dítě, ujme chlapce, jehož sny se zhmotňují. Kromě toho, že svým novým rodičům ukazuje krásné snové obrázky, vyvolá i podobu mrtvého synka. Tahle část na mě fungovala a i když neměla s hororem zbla společného, byl jsem spokojen nejen s tím, jak byla natočená, ale i jak byla zahraná. Druhá linka ukazuje, že se nezhmotňují jen hezké věci. A to byl kámen úrazu. Flanagan sice umí pracovat s atmosférou, bubáci v jeho podání mají něco do sebe a že jsem se dvakrát lekl považuji za plus, ale nemůžu si pomoct, tyhle dvě linie, byť se prolínají, na mě působily strašně odděleně. Jakoby patřily každá do jiného filmu. A nakonec je to pointa, o které se dá uvažovat také samostatně. V zásadě mi nevadila a nakonec mi přišla i nápaditá, ale sem se prostě nehodila. Když to shrnu, tak se mi líbily všechny tři části, ale ne dohromady. Je to dobré, ale doufám, že příště to bude lepší. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zlo nikdy nespí, ale Wacoslav1 ano. Během sledování tohohle filmu se mi podařilo párkrát zaspat. Není tu nic k zapamatování jede si to v tradiční současně nastavený lajně nevinýho duchařskýho škádlení. Slovy klasika řečeno : stůjte vy lenivé noční můry, které mohou poděsit, leda ospalé děti!!! ale oproti Čarodějnici kterou mi každej vychválil a doporučil jsem od tohohle aspoň nic nečekal.10% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na Somniu sa nepozeralo vôbec zle, ale nie kvôli tomu, čo by som od hororového žánru očakával - nie kvôli desivosti a všadeprítomnej mrazivosti. Za hlavný klad snímku považujem jeho čarovnosť a fantazírnosť, ktorá priamo úmerne vychádza z naozaj slušného, no bohužiaľ nedokonale využitého námetu. Chlapec, ktorého sny sa stávajú skutočnosťou má skrátka skutočne na viac. Premyslenejšie snenie a vypointovanejšie zakončenie (nie také to doslovné, jak pre hlupákov behom pár minút vysvetlené a viac menej happyendové) by hodnotenie určite aspoň o hviezdu zvýšilo. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Škoda toho ultradebilního "rozuzlení", protože mně osobně se snímek po většinu stopáže poměrně líbil. Atmosféra byla slušná, ačkoli potenciál byl samozřejmě větší, z atraktivního námětu šlo vytřískat mnohem více. Bohužel, stačilo pár hodin a úplně jsem na tento horor zapomněl. PS. Těším se na další filmy Jacoba, velmi se mi líbil herecký výkon (stejně jako v Roomu). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak po dlhom čakaní sa konečne do kín dostal môj najočakávanejší horor tohto roku. Veril som, že film uvidím ešte v roku 2015, no z dôvodu chýbajúceho distribútora sa film dostal do kín až teraz. Iróniou je, že v Amerike film zatiaľ ešte ani nemali možnosť vidieť. Takže pre mňa je radosť, že behom jedného dňa som mal možnosť vidieť dva filmy od Mika Flanagana. A rovno to pustím všetko von, myslím si, že mám veľmi rád, keď môžem z kina odchádzať plný dobrých pocitov. "Before I Wake" je podľa mňa jeden z najlepších hororových filmov poslednej doby. Myslím si, všetci fanúšikovia pokojného, tichého a nenápadného naznačovania, ktoré vyústi až do skutočného strašenia budú nadšení. Sú tu síce aj nejaké tie skákačky, no ani jedna nebola falošná a nikdy som nemal pocit, že by film chcel skúšať nejaké lacné triky alebo finty len na to, aby nás vyľakal. A rovnako super je aj fakt, že väčšina strašidelných momentov sa do traileru vôbec nedostala. Dáva to filmu oveľa väčší priestor na to, aby nám ukázal svoje esá v rukáve. Postavy vieme veľmi dobre pochopiť, záverečné rozuzlenie je vynikajúce a odrazu si človek uvedomí, že všetko to dáva reálne zmysel a je to dobre napísané. Je tu pár skutočne creepy momentov, ktoré dodávajú filmu na jeho skvelej atmosfére. Nikam sa neponáhľa, necháva v nás všetko postupne dozrieť a výsledkom je podľa mňa absolútne fantastický hororový film. A dúfam len, že budem zaspávať len s tými najkrajšími snami. Hodnotenie: A ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Žádný z motýlů, který se objeví na začátku filmu, nemá tykadla. Poté, co spolužačka dokreslí tykadla na Codyově fotografii motýla, všechny motýly a můry ve filmu již tykadla mají. Malý detail, který ukazuje, že Codyovy sny nejsou jen dětinské, ale snadno ovlivněny ostatními. (Tet.Ew)
  • Ve scéně kdy Codyho (Jacob Tremblay) odvezou od pěstounů v závěru filmu, dají chlapci injekci na uspání. V dalším záběru však není na ruce hocha známka po vpichu jehly. (Danny F.)
  • Pôvodný názov filmu mal byť Somnia, čo by znamenalo v poradí tretí film Mika Flanagana, obsahujúci jednoslovný latinský názov, a to po filmoch Absentia (2011) a Oculus (2013). (figliar)

Související novinky

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

Režisér Franka se zabydluje v Pokoji

18.01.2015

Po bizarním a ceněném Frankovi se irský režisér Lenny Abrahamson pouští do další netradiční látky. Adaptuje ceněný knižní bestseller Emmy Donoghue s lakonickým názvem Room (česky vyšlo v roce 2011… (více)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno