Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 2

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (243)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage si dal schůzku s duchy. Měl trochu bobky jít na ní sám, kontaktoval tedy Strakonického dudáka, ten už má s létajícími přízraky své zkušenosti. Nakonec byl Cage rád, že u tupé nevstávají zbytky vlasů hrůzou. Až by si totiž tenhle film pustil někde v soukromí, zaplatil by mile rád specialistovi, aby jeho postavu z filmu vygumoval. Režisér Uli Edel. Na toho bych vzal kříž, zkřížil hnáty a pochcal ho. Totálně béčkový a slabý režisér, který přišel v roce 2015 s hororem, který by vyděsil maximálně sousedovic Alíka. Jestli jste se u tohoto filmu lekli, gratuluji, splnili jste bobříka odvahy. Triky tak předpotopní, že Karel Zeman by po zhlédnutí tohoto filmu požádal, jestli by mu dodatečně nemohli sehnat do pokračování Cesty do pravěku právě ten tým trikařů, který dělal na tomhle filmu. Určitě by žasl nad supem, respektive kondorem, který v jeho filmu nevypadal tak dobře. Většinu času film nedává pražádný smysl. Cage se tváří zaníceně, Sarah Wayne Callies se tváří nadrženě, jejich filmový synek je hnusně nesympatický, až mám pocit, že se Cageovi ulevilo, že beze stopy zmizel o Halloweenu. Ale ve stupidním scénáři stálo, že jej 90. minut musí hledat. A tak hledá, tu se zastaví na policii, tu zajde za bezdomovcem, tamhle pokecá s kolegyní z práce, do toho vidí nadpřirozené sračky a pak z toho filmu zvrací. Na filmovou záležitost je zde přemíra televizních režijních postupů, Edel se totiž převážně věnuje televizní režii. Cage tímto sračkovým hororem si o něco víc uzavřel cestu ke kvalitním režisérům. Už mu chybí jen film s režisérem Uwe Bolem, aby svůj pád definitivně stvrdil. Tohle byl, až na náznaky pochmurné atmosféry, krásně zoufalý blábol, kupodivu bez finální pointy. Kéž by kdysi obdivovaný herec tuhle schůzku s duchy zmeškal. 20% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Cage opět od několika zdejších stupidit odepsanej ještě před premiérou filmu a troufám si říct, že je zde i spousty tupců, co ani nedokoukali film a po půlce se vrhli na odkliknutí odpadu či jedné hvězdy, společně s geniálním a inteligentním komentem alá "To je ale pičovina"... Bože, jak vy jste skvělí! No nic, myslím si, že po delší době vidíme skvělýho Nicolase společně s (i když lehce ohraným) napínavým hororem, kterej velmi připomíná Insidious a díky dětem s pytlema na škeblích i Sirotčinec. Nicméně horor nadprůměrnej, skvěle naservírovanej, s příjemnou časovou stopáží a kvalitním Cagem. 75% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nudný, neoriginální a v podstatě zbytečný film, který příliš nefunguje ani v rámci svého žánru - napínavý, nebo nedejbože strašidelný není ani trochu, a už krátce po jeho zhlédnutí v podstatě nevím, o co tam šlo, a je mi to jedno, protože mě to nebavilo, postavy mi byly ukradené, a celé to bylo zabito přišerným českým televizním dabingem. Při sledování si mimochodem nešlo nepovzdychnout nad tím, jak Nicolas Cage zestárnul a v jak špatných filmech dnes hraje - tak jako u mnoha jeho vrstevníků jsme zřejmě i zde svědky pádu jedné herecké legendy na dno. Vyhrabe se z něj ještě někdy? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, to jsem fakt nečekal. Po všech těch otřesných Insidous nových Poltergeistech a dalších trapných duchařinách konečně film, který se mi líbil po všech stránkách. Cageho mám rád, skvělá kamera, výborná hudba, po technické stránce nelze nic vytknout. Keltská magie, potažmo černá, v New Yorku mne sice trochu zaskočila, ale proč ne. Jen jsem si chvílemi říkal, jak by si s filmem poradili Italové, myslel jsem hlavně na Argentovu trilogii o Matkách, ale nakonec jsem byl spokojen. Cesta přes most byla fakt nervák, ale jak mám špatné konce u horrorů rád, tak zde jsem jim držel palce. Podřezávání se, mrtvola s vypálenými vnitřnostmi a závěrečný luxusní záběr. Dokonce ani bytost z jiných světů nepůsobila směšně, a to je co říct.Ať žije plíživě se blížící Halloween! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jo, Zaplat Duchovi /u nas prelozene ako Brana Temnoty/ je vyborny film. Fakt, je! Taky farebny, furt sa tam nieco hybe, travicku som tam videl, stromy nejake tam boli, tusim aj MHD sa pohybovala. Kulisy tam tiez boli no a herci dokonca komunikovali v plne rozvitych suvetiach, ktore nielenze na seba logicky nadvazovali, ale dokonca mali aj zmysel! Nuz, pane Klec, to uz je velky uspech. Gratulujem : 20 % ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama