Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 2

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (243)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage už je dneska pojem ale i stav mysli On, jak kdyby se zasekl v čase, a pořád se snaží jet to svoje mystično, které když není přehnaně extravagantní, tak je vlastně docela zábavné. Brána temnoty je třeba přesně v tom duchu. Ani bych vlastně neřekl, že jsem viděl béčko. Mně se to líbilo. Ze začátku to působí jako psychologické drama, vzápětí se to překlopí do hororu a nakonec do námětu přispěje nějaká ta keltská mytologie a máte pocit, jak kdybyste se ocitli ve volném pokračování Lovců pokladů. Takové filmy mám rád, evokuje mi to devadesátky včetně toho závěru a musím říct, že nemám důvod se k podobným filmům nevrátit. Takže Nicolasi, tady si u mě zabodoval. Dobrej oldschool mysteriozní thriller. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Není to žádná extratřída, ale extrablbost taky ne. Udělala jsem klasickou školáckou chybu a nechala se nejméně jednou vylekat a taky mi přeběhl mráz po zádech. Takže i za to dávám bodík nahoru. Nicolas Cage pěkně fotrovatí. Snažil se být až příliš civilní a pak přehrával a nebo nehrál vůbec. S přílišnou civilností opatrně. Jo,jo, děti jsou k určitým věcem mnohem citvlivější a vnímavější než dospěláci. Téma Halloweenu režiséry táhne. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Čarodějnice si každoročně vybírá tři dítka, která si bere do své chaloupky na druhou stranu, aby se tak pomstila. Nečekala, že Nicolas Cage bude tak vytrvalý, že jí tento sběr bude sabotovat. Ze začátku to vypadá na průměrný horor, který v sobě přeci jen má dobrou myšlenku, ale není využita na sto procent. Slabší čtyři. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodnotenie pohybujúce sa iba tesne nad hranicou 50% je pomerne prísne, nie je to až tak zlý film. Cageovi takéto úlohy sedia. Pravdou je, že ak by bol únoscom detí skutočný človek mohol byt z toho veľmi dobrý thriler, takto má film trochu pokazený záver. Vzhľadom k tomu, aké slabé filmy však v poslednom období vznikajú Pay the ghost je jedným z tých mála lepších. U mňa má 70% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Nicolas už chudák těch nabídek asi moc nemá, a tak vzal roli v tomto rodinném horrůrku, který nemá příliš velké ambice na velká plátna a moc neexperimentuje. Ovšem o to líp je natočený. Je vidět, že tvůrci přece jenom nějakou kačku na natáčení dostali a je to znát. Atmosféra halloweenského New Yorku je velice vydařená, temná zákoutí dostatečně temná, hudba na úrovni a herci se fakt snaží. Film je určený spíše širšímu publiku, takže se nedočkáme nějakých gore efektů, mindfucků ani twistů. Pro milovníky hororů je to takový bonbónek a pro ty, kteří tento žánr až zas tak nesledují je to důkaz, že horor nemusí být zrovna šokující, nechutný a nervydrásající, ale velice příjemná áčková podívaná. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama