Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 3

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (243)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, to jsem fakt nečekal. Po všech těch otřesných Insidous nových Poltergeistech a dalších trapných duchařinách konečně film, který se mi líbil po všech stránkách. Cageho mám rád, skvělá kamera, výborná hudba, po technické stránce nelze nic vytknout. Keltská magie, potažmo černá, v New Yorku mne sice trochu zaskočila, ale proč ne. Jen jsem si chvílemi říkal, jak by si s filmem poradili Italové, myslel jsem hlavně na Argentovu trilogii o Matkách, ale nakonec jsem byl spokojen. Cesta přes most byla fakt nervák, ale jak mám špatné konce u horrorů rád, tak zde jsem jim držel palce. Podřezávání se, mrtvola s vypálenými vnitřnostmi a závěrečný luxusní záběr. Dokonce ani bytost z jiných světů nepůsobila směšně, a to je co říct.Ať žije plíživě se blížící Halloween! ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

CAGE WANTS HIS PAYMENT !!! Tak asi takhle by se to mohlo jmenovat alternativně. V přímým srovnání s peckama jako Insidious nebo Sinister je tohle jako večerníček. Lekačka? Žádná. Gore? Nula. Příběh? Stokrát omletej. Atmosféra? Ale jo, ta by místy docela ušla. Rozuzlení? Vohořelá pizda z šestnáctýho století. Tak takhle ne Mikuláši Klícko ! Kdyby ti ten zasranej pták aspoň vyklovl oko....35% P.s: Tohle je horor asi jako Křemílek a Vochomůrka. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď Michael v deň pamiatky všetkých zosnulých obdrží v práci obálku, z ktorej sa dozvedá o svojom mimoriadnom povýšení, zdá sa že má o dôvod navyše, ako osláviť tento deň so svojím milovaným synom. Ani neskorý príchod domov ho tak neodrádza od toho, aby si obliekol kostým kovboja a nezobral Charlieho na Halloweensky karneval, odohrávajúci sa iba pár blokov od domu. To čo sa na prvý pohľad vyvíja ako dokonalá rodinná idylka, nečakane naberie spád na najdesivejšiu nočnú moru, ktorú môže rodič ako taký prežiť. V jednom momente Mike spúšťa Charlieho krátkodobo z dohľadu, čo sa rázom stáva osudným momentom pre celú jeho rodinu. Ubehol rok, polícia je v prípade zmiznutia malého chlapca bezradná, Michael už nežije so svojou manželkou, pričom jediné čo ich po dlhom čase začína spájať, je množstvo nevysvetliteľných úkazov, vďaka ktorým majú pocit, že sa ich Charlie neustále snaží kontaktovať. Nakoľko sa ani jeden z nich so stratou syna nevie zmieriť, podniká Michael pátranie na vlastnú päsť. Na stenách neďalekej schátranej budovy nachádza záhadný nápis: "Zaplať duchovi", teda totožné slová ktoré Charlie Michaelovi uviedol, tesne pred zmiznutím. V databáze nezvestných detí sa zas dozvedá o pravidelných únosoch v deň Halloweenu v New Yorku. Majú tieto dve zdanlivo odlišné veci niečo spoločné? Alebo Michael spolu so ženou úplne prepadli na psychike, ktorá dokonale zlomila ich vnímanie reality? N. Cage vo filme!! To je neuveriteľné. Po toľkých sračkách ktorými nás zásoboval, prišiel tento nečakaný zlom, no a čuduj sa svete, rovno v horore. "Pay the ghoust" je celkom poctivo budovanou ducharinou, ktorá poteší niekoľkými vydarenými lakačkami, či atmosférou. Všetci zúčastnení sa zhostili svojich úloh na výbornú, takže sa niet celkom na čo sťažovať. Ale ako to už býva zvykom, niečo som si našiel ;) Budem sa opakovať, ale ja osobne nemám rád šťastné konce. Proste tento atribút nemá v horore čo robiť. Takže keď vidím tesne pred spadnutím opony úsmevy, ide ma poraziť. Záver mi dosť pripomínal "Mámu" takže idem so svojím hodnotením dole. Každopádne, dobrá ducharina - 60%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Do určité chvíle jsem vážně přemýšlela nad tím, že dám čtyři hvězdy. Urban legend jsem dlouho ve svém hororovém menu neměla, a tak mě mile překvapil zčásti fantasy a z části hororový příběh, který nám Edel dokázala naservírovat docela pěknou tématickou formou v tomto halloweenském období. Je pravda, že Cage moc nemusím a malý kluk mohl být méně otravnější, ale strašidelné prvky a momenty fungují dokonale mrazivě a lekačky mě samou hrůzou přinutily odhodit ovladač metr daleko. Trochu škoda té snové části, která mi malinko narušila dojem, a proto to na ty čtyři není. Tři velké tomu ale dám ráda, protože ač jsem se této projekci dost bránila a přišla k tomu jako slepá k houslím, můžu říct, že chybu jsem neudělala. Povedená, sympatická, průměrná urban legend záležitost. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage dokazuje, že stále umí hrát a rád ho v hororovém žánru uvidím znovu. Brána temnoty je snímek, který se objevil jako nečekaný host na večírku a dokázal na sebe strhnout veškerou pozornost. Mojí teda určitě. Dobré herecké výkony, pěkně budovaný příběh, dobrá atmosféra a napínavé až do konce (osobně jsem zde nevěřil v happy end) . Film utekl velmi rychle a ani vteřinu nenudil. Co více si přát :-) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama