Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 3

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (243)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je sice pravdou,že Nicolas Cage se v posledních letech objevuje jen v těch filmech,které za nic nestojí a odnášejí si od recenzentů samé zápory.Ale film Brána temnoty určitě do takové kolonky nepatří.Hororový příběh je sice staromódní a nic nového tomuto žánru nedává,ale i tak se mi docela líbil.Opravdu strašidelné scény se ve filmu vyskytly.Cage to v hlavní roli ještě zvládl,ale vedlejší role nic moc.Kdyby autoři zamakali o trochu více u příběhové části a obsazení,byl by to lepší film.Takto jen průměr.Hodnocení:60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zaplať duchovi Nicku, jinak tvého syna peklo schvátí a co peklo schvátí, už nenavrátí víme? Neskutečně nudný film na ohrané téma s rádoby mysteriózní zápletkou proložený občas nějakým tím dětským strašením. Navíc ta pointa může někomu přijít originální, ale mě přišla spíš debilní. Jak už to kdosi podotknul, Nick odehraje celej film s jedním výrazem a svoji standartní mimikou kačera Donalda. Ještě než to začalo a viděl jsem logo voltage pictures mi bylo všechno jasný. Po úvodní scéně si pak jenom říkám: Jo teď jsem se měl leknout, aha...15% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Duchárinka o jednej nasranej pomstychtivej mátohe zo záhrobia, ktorá si zmyslela, že každý Halloween bude unášať deti, a keďže to schytal aj fagan odvážneho Nicolasa, ocinko sa musí dopátrať pravdy a urobiť všetko preto, aby ho zachránil. Prekvapivo podarená záležitosť, na ktorú sa veľmi príjemne pozerá. Ku kamere, hudbe a hercom nemám žiadne námietky. Pokiaľ dôjde k ľakačke, tak je väčšinou funkčná a príšerka vyzerá taktiež k svetu. Scenár mierne infantilný (žiadne veľké prekvapenia sa čakať nedajú a vsádza sa na istotu). Ináč spokojnosť, konečne to v hororovom žánri aspoň trochu ožíva. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Odepsaný Nicolas Cage se v poslední době objevuje ve velkých srajdách. Očekávání žádné a jelikož je Pay the Ghost horor, tak si získal mou pozornost jen kvůli tomu. Duchařina, která nenabídne nic extra, ale přesto jsem na závěr hodně spokojený. Vše působí lacině, nenajdu dech beroucí scénu, ale i přesto tempo je dobré a děj zajímavý. Nenudil jsem se a to je základ, přes lehký hororový průměr se Cage tentokrát přehoupne .. 6/10 = 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jo, Zaplat Duchovi /u nas prelozene ako Brana Temnoty/ je vyborny film. Fakt, je! Taky farebny, furt sa tam nieco hybe, travicku som tam videl, stromy nejake tam boli, tusim aj MHD sa pohybovala. Kulisy tam tiez boli no a herci dokonca komunikovali v plne rozvitych suvetiach, ktore nielenze na seba logicky nadvazovali, ale dokonca mali aj zmysel! Nuz, pane Klec, to uz je velky uspech. Gratulujem : 20 % ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama