Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Pohodovej slasher kterej neurazí. Nešlo si nevzpomenout na první díly Pátku 13. hlavně díky bramborový masce a pár scénám jako např. lukaření u vody. Konec klasicky nelogickej a tak trochu na pytel. Celkově to je spíš taková bubáčtější kriminálka ale místama film slušně čvachtá. Hlavním plusem filmu je asi kamera která je nečekaně profesionální a záběry jsou fakt super a neni to vůbec náký DVD céčko. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to záživnější. Co se nemůže popřít, je skvělé gore a nepamatuji se, jestli letos vyšlo něco krvavějšího než tohle, ovšem má to i mínusy. Za mě celkem pomalé a nezáživné tempo s nesympatickými herci, retro look nebyl špatný, ale dávám přednost modernímu zpracování, navíc slasher bez odhaleného poprsí je jako akční film bez akce, což zde taky pokládám za mírné negativum, dále soundtrack absolutně nezáživný a teď si nejsem jist, zda jsem nějaký vůbec postřehl a napětí společně s atmosférou na mě taky příliš nefungovalo, respektive zde skoro žádné nebylo. Ke konci mě výrazně potěšil alespoň velmi slušný závěrečný zvrat, který jsem neodhadl + slušné vynalézavé vraždy během filmu mi dohromady vytváří stravitelný průměr, který mohl být o něco více zábavnější a pískal bych si radostí. Malinko přes 60% ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už som myslel že to už nikdy nepoviem,konečne vrah z ktorého išiel strach,odhodlanosť zabíjať a cieľavedomosť preraziť z niečím novým.Tá jeho maska bola jednoduchá a práve tam vidím silu,lebo bola realistická.Bolo tu pár nezmyslov,ktoré ma otravovali,ale žiadny slasher sa im nevyhne. Vraždy boli vynaliezavé a vrah si ich užíval.Len tých náhôd tu bolo veľa aj po scenáristickej stránke mal pár nedostatkov. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem měl kdysi s tv na vhs, moc už si to taky nepamatuji. Tohle mě to trochu osvěžilo, ale jinak pěkný slasher. Skvělý gore scény třeba ta při kouření, velice hustá atmosféra a nečekané rozuzlení, na které by asi nikdo jen tak nepřišel. Pro mě příjemný překvapení, ke kterému se někdy určitě rád vrátím. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

No to mi poser nohu. Narazil sem na tenhle "remake" staršího slasheru úplně náhodou a ono je to prostě super. Proč je remake v uvozovkách? On ten film jaksi uznává existenci prvního filmu ze sedmdesátých let a operuje s tím, že je to založeno na reálných událostech. Což dává autorům prostor ke stylu v hororech docela nevídanému, kombinující retro slasher scény s pomrkáváním na diváka, který chvílemi neví, jestli to tvůrci myslí vážně, nebo ho tahají za nos. Je to opravdu hodně stylizovaný, ale já si brzo zvykl a pak si už jenom užíval zajímavej příběh vrcholící pro někoho debilní, ale rozhodně neodhadnutelnou pointou. Rozhodně to lepší, co v hororech rok 2014 nabídl. 8/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)

Reklama

Reklama