Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V lete roku 1946 v malom mestečku zvanom Texarkana, došlo k množstve brutálnych vrážd mladých, zamilovaných párov, ktoré mal na svedomí neznámi muž v maske. Vraha sa nikdy nepodarilo dolapiť. Od roku 1976 si miestny každoročne na Halloween pripomínajú vyčíňanie zabijaka, sledovaním kultového hororu, ktorý im navždy pripomína tieto hrôzostrašné činy. Podaktorí veria, že vrah neustále, beztrestne kráča po uliciach Texarkany, pričom čaká na svoju príležitosť, aby opäť "udrel", a opätovne nahnal strach obyvateľstvu. Na Halooween 2013 sa história zopakuje. Vrah na smrť dobodá mladého muža, no dievčinu púšťa. Chce od nej jedinú vec. Zanechať odkaz, že je späť! Zaujímavé, ako každí divák vidí všetko po svojom. No mne veru tento slasher nijak mimoriadny neprišiel. Vraždy až na tú "trumpetu" (čo som teda vôbec nepochopil, aký to malo zmysel) absolútne bez nápadu. "Kudla" v ruke "cáák, cáák, cáák", pištoľ v ruke, "bum, bum, bum", jak na divokom západe. Pár gore scén síce pekných, ale že by som padol na riť od zaliatia krvou, to teda ťažko. Priznávam, že ma úvod veľmi zaujal, dostatočne navnadil a záver rozuzlením prekvapil, no "Town That Dreaded Sundown", nie je v spoločnosti sebe podobným, žiadny preborník. Pointu nebudem radšej komentovať, lebo to by som musel o hviezdu dolu, a to už by mi tunajší "fajnšmekri" hádam aj neodpustili (opäť) - 55%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem měl kdysi s tv na vhs, moc už si to taky nepamatuji. Tohle mě to trochu osvěžilo, ale jinak pěkný slasher. Skvělý gore scény třeba ta při kouření, velice hustá atmosféra a nečekané rozuzlení, na které by asi nikdo jen tak nepřišel. Pro mě příjemný překvapení, ke kterému se někdy určitě rád vrátím. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jedna * za pár povedených gore efektů a druhá * za sympatickou, pohlednou holčinu v hlavní roli. Víc ale ani ťuk. Já mám horory skutečně hodně rád, poslední roky to jde ale s tímto žánrem, speciálně tedy se slashrem, pěkně z kopce a až na minimum výjimek mě jednoduše nebaví. Tvůrci se prostě bojí přitvrdit, být syrovější, nekompromisnější, přímočařejší, a naopak se snaží zaujmout rádobyoriginalitou a nevšedními postupy, ale ve většině případech tím dosáhnou jen nechtěných kotrmelců a především nudy. A děs po setmění je toho ukázkovým případem, kdy nezáživnost a celková podivnost zaujímá nejvíce prostoru a pro klasické hororové ingredience pak jaksi nezbývá místo. Ústřední zápletka mi každopádně přišla nesmyslně přeplácaně ukecaná a zmatená, bez tempa a bez napětí, bez působivé atmosféry a především s pointou, která byla tak strašně mimo, že jsem chvíli uvažoval i o odpadu! Filmu pak ve výsledném dojmu nepřispěli ani postavy, které byli jednoduše prázdné, některé umřeli, některé přežili, vše se ale dělo bez nějakého smysluplnějšího systému, což se dá ovšem tvrdit v podstatě i o celém filmu. Na mě to zkrátka zapůsobilo jako opravdu nevyzrálý spletenec, zmatenec, který šel dost mimo mě. Nebo-li jinými slovy, je to nuda s ultrapitomým koncem. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Horror Fan that Dreaded a Mediocre Slasher. Neviem, či má zmysel točiť takýto mix sequelu-remaku k priemerného, málo známemu slasheru zo 70. rokov, ale budiš. Avšak ani po takmer 40. rokoch sa nepodarilo priniesť nič iné než tuctovú a opäť priemernú vyvražďovačku, ktorá absolútne ničím nevyniká. Uznávam, že to síce zaujímavo pracuje s konceptom remaku/sequelu a priamo odkazuje na pôvodný film a pôvodné postavy, ale zároveň je opakovaním niektorých situácii jeho novou verziu. Má to aj zaujímavý retro feeling 70. rokov, avšak v kombinácii s využívaním laptopov a mobilov. No to je asi tak všetko čo by som mohol pochváliť. Herečka v hlavnej úlohe je nevýrazná, chovanie postáv dosť naivné, nemá to žiadnu atmosféru, ani tempo a samotné vraždy sú úplne bez nápadu. Je to taký slasher, ktorý o niekoľko desiatok rokov zaspal dobu a len variuje už otravné klišé tohto subžánru (pomalá postava vraha, ktorá chôdzov doženie utekajúcu dievčinu v lese a pod.). A všetky tieto klišé situácie tu sú otravné, pretože tvorcovia nenapísali (aj keď snahu bolo badať) ďalší Vreskot, ktorý by sa s nimi efektne pohrával a využíval ich vo svoj prospech. Záverečné, nezmyselné odhalenie vrahoo...a a ich motívov ma uistilo v hodnotení. CELKOVO: 2* (4/10) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Rymejk filmu „Město, které se děsilo pytle na brambory s otvory pro oči“ je řídký asi tak, jako když zapijete studenou spišskou klobásu kefírem. Zdravě hutnou konzistenci a kaštanovou hněď originálu ztratil dle mého názoru hlavně proto, že postrádá právě ten děsivý sedmdesátkový luk béčkového slešeru. Natočeno je to hezky, hlavní pipka sympatická, i když se sama sem tam neumí pořádně rozhodnout, jestli se má chovat jako piča nebo psychopat, nicméně časy pytlových fantomů chcíply s Džejsnem Forhísem a Míšou Majerem. Pokud se je někdo snaží exhumovat, měl k tomu přinejmenším mít nějaký nadrcený scénář, a ne jen z poloviny přepapouškované, unylé vraždění z předlohy, proložené místy hluchými jako operátor bucharu. Opíchat jen tak někoho pozounem je sice milé, ale podruhé už kapku neinventivní, a měli raději použít něco originálnějšího. Třeba varhany. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama