Reklama

Reklama

Epizody(4)

Kdo by neznal Jamese Bonda, agenta 007 britské tajné služby s povolením zabíjet. Ale co muže, který Bonda stvořil? Byl jím spisovatel Ian Fleming, který vždy tvrdil, že všechno, co píše, má svůj precedens v pravdě. Čtyřdílná britská minisérie sleduje nejdramatičtější etapu Flemingova života, kdy v letech 1939–1945 sloužil jako pobočník admirála Johna Godfreye, šéfa tajné služby britského královského námořnictva. Sotva třicetiletý Fleming, který předtím zkoušel štěstí jako novinář, ale i bankovní úředník, se v nové práci našel. Mohl v ní totiž uplatnit svou výjimečnou představivost, sklony k nezodpovědným dobrodružstvím i zdravé pohrdání autoritami. Povaze protagonisty odpovídá i zpracování minisérie, která není klasickým suchopárným životopisem, ale nabízí poutavou podívanou, plnou dramatických situací a krásných žen. Jak také jinak u muže, proslulého tím, že nikdy nenechal fakta pokazit dobrou historku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (61)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že mi BBC poví něco zajímavého o tvůrci Bondovek. Nakonec jsem se málem unudil u tisíce milostných scén, kde vrcholem byl  snad třetí díl. Tam se myšlenka celého čtyřdílného seriálu projevila snad nejvíc. Tvůrci se ji totiž rozhodli pojmout jak z akčního hlediska, tak z toho romantického. Akční hledisko by úplně zlé nebylo, ale ta romantika, to je v tomhle případě čirý zlo. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Jak sám Cooper v posledním díle uznává, "možná jsem si něco vymyslel", tak to přesně sedí k tomuto smyšlenému seriálu, ovšem zapadá to do sebe krásně. První díl je takovou poctou, lahůdkou pro fanoušky agenta s povolením zabíjet, další díly již toto opouští a sledujeme Flemingovy osudy ve dvou liniích, ta milostná je nezajímavá a ohraná, ale ta špionážní působí sympaticky,má spád a v každém díle graduje k menšímu finále. Chemie mezi vhodně vybranými herci funguje, retro atmosféra rovněž. Za mě spokojenost. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Miniséria na jedno pozretie. Dominic Cooper je sympaťák, postava Fleminga má charizmu, podivné úchylky a ako tvorca legendárneho Bonda je on sám vykreslený tak trochu ako agent 007 z výpredaja. 4 časti boli na mňa veľa, dej sa buď točí v kruhu, smeruje k podivným zápletkam alebo vás proste nebaví. Hlavne laškovanie s Larou Pulver je občas až grotesktné. Množstvo scén je ale pekne natočených a na TV projekt ma výprava svojský šmrnc. Akčné pasáže, špionážne angažma aj odkazy na bondovky tiež celkom bavili a ako beletrizovaná biografia plná zábavnej fikcie a historických nepresnosti ide o príjemnú záležitost. 6/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Nedovolíš si mě milovat. A já tě nemohu milovat. Protože ve chvíli, kdy tě žena začne milovat, tak už ji nechceš. Takže jediný způsob jak tě mít, je tě nemít. A jedině takhle tě můžu pochopit. Takhle to musí být." To byl pro jednu z jeho žen ten nejhorší moment poznání. Ano, já se přiznávám, že jeho soukromý život jsem vnímala víc, než prvky, které souvisely s jeho pozdější literární tvorbou a Jamesem Bondem, které se ovšem nedaly hlavně v poslední části přehlédnout. Vím, že takto zfilmované životopisné filmy musím brát s velkou dávkou tolerance, což jsem ráda učinila a byla jsem moc spokojená. Jako žena jsem se skutečně soustředila spíš na jeho milostné vztahy, které nebyly rozhodně jednoduché a souvisely z velké části s tím, co prožil v dětství. Středobodem byl jeho vztah k Ann, ale za sebe bych ráda vyzdvihla i moc sympatickou a milou osůbku v postavě Mu. Celkem neznámé a sympatické herecké obsazení tomu daly i ten správný šmrnc. Vím proč se protokolu Z tak říká a u posledních záběrů jsem se rozhodla, že nějakou tu bondovku asi opráším a bude to zřejmě ta ze závěru filmu "Casino Royal". Nevím, nevím, jaké byly ty líbánky.....já být jeho novomanželkou........?:-) ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem nečekal, že mě finální díl tak zklame - nestalo se to u mnoha seriálů, které jsem si oblíbil. Po prvních třech dílech, které byly našlapané až po střechu sakrasmem a drsňáctvím nám tu přichází poslední, který je našlapaný jenom na oko. Ve skutečnosti tady máme velice nemastnou a neslanou romanci, podivnou akci za nepřátelskými liniemi a vlastně žádnou závěrečnou katarzi. Místo ostrovtipu, kterým minisérie překypuje, dostáváme konec, který jakoby napsal někdo úplně jiný než všechny předchozí díly a jen použil stejné herce. A za ten poslední díl musím dát hvězdu dolů a podotknout "jen" 70%. ()

Galerie (399)

Reklama

Reklama