Reklama

Reklama

Kate Abbottová pracuje jako bezpečnostní expert na americké ambasádě v Londýně. Její kolegové se stanou obětí pumového atentátu v restauraci, kde se konala oslava narozenin jednoho z nich. Ona měla štěstí, protože ve chvíli výbuchu byla v obchodě naproti restauraci. To, že se nejednalo o náhodu, ale že jí jde o život, pochopí ve chvíli, kdy na ni zaútočí neznámý muž. Stopy teroristického spiknutí vedou k jednomu z jejích kolegů z ambasády. Když ho vyhledá, muž se ji pokusí zabít. Dojde k potyčce a Kate ho zastřelí. Teď má v patách americké úřady, které ji považují za teroristku a vražedkyni i najatého chladnokrevného zabijáka. Začíná honička po celém Londýně. Kate musí dokázat svou nevinu a zmařit plánovaný teroristický útok na náměstí Time Square v New Yorku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Akční instant s hloupým scénářem, avšak naštěstí s poměrně svižnou dynamikou, díky které jsem se dokázal urdžovat v jakž takž bavícím se módu. Také elektronický soundtrack je mou krevní skupinou. Pierce Brosnan se zde sice čvachtá v béčkovém filmovém světě, ale jako hlavní záporák je zde dobrý a šarmantní. Naopak Milla Jovovich se zde ocitla v roli, ve které musí občas použít hereckou mimiku, což ji opravdu nejde - je to velmi špatná herečka, její fanoušci snad prominou. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Poslední přežije je tak průměrný film, až je to do očí bijící. Něco podobného (vlastně stejného) jsem viděl snad už 100x, akorát s jiným obsazením. Ve výsledku by mi tohle ani tak nevadilo, ale v tomto filmu jsou postavy mdlé a necharismatické. Celé to zachraňuje jen Pierce Brosnan. I samotný příběh by za určitých okolností byl snesitelný, ale v tomto případě jsem se místy i nudil. Jak se říká, když děláš totéž, není to totéž a v tomto případě v tom horším případě. Pro Brosnana jednu hvězdu přidávám, ale jinak je film je v tomhle případě průměr spíš podprůměrem. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to síce, čo sa týka rozprávania značne retro, ale žiadnu nostalgiu za priamočiarimi thrilermi vo mne Survivor nevyvolal. Berie sa nesmierne vážne, aj všetky svoje klišé a nám tak neostáva sa buď previnele baviť, alebo chytať za hlavu. U mňa to bolo tak na preskáčku, pričom v každej ďalšej scéne som sa utvrdzoval v až smiešnej predvídateľnosti deja. No a v podstate v tom spočívala aj jediná zábava z filmu vyplývajúca. Prípadne so sa zabavil na tom, že nadriadená agentka aj po tom, ako záporák odpáli nejakú budovu v Londýne, tvrdí, že hlavná hrdinka vytvára konšpiračné teórie. Ako čistá oddychovka po náročnom dni večer v telke to obstojí, ale v podstate ani nechápem, prečo to išlo v USA do kín a nie hneď rovno na DVD. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, je to snímek ryze vlastenecký a takřka oslavný, což potvrzuje epilog o tom kolika teroristickým útokům bylo v NY po 11. září zabráněno. Příběh začíná přísnými kontrolami na letištích, což zavání realismem, ale velmi záhy se to zvrátí do velmi známé šablony, takže následně započne dějová linka ničím nepřekvapující a naprosto předvídatelná. Milla Jovovich v roli dosti nezvyklé, neboť taková ženskost by se u ní po sérii snímků ´Resident Evil´ už snad ani nečekala. Postava bezpečnostní expertky kterou tu ztvárňuje, ale viditelně kypí jistou naivitou, takže je dosti podivné, jaká drsňačka se z ní na konci najednou stane. Pierce Brosnan v roli drsného a nechybujícího nájemného vraha dosti překvapil. Doplácí však na příšerný scénář, který ho nechá zemřít pod ruky právě oné naivní bezpečnostní expertky. Závěrečný souboj mezi nimi tak budí spíše posměch, než nějaké napětí. Děj je velmi trhaný a místy nepochopitelný. Vypadá to, že si nad tím nikdo moc hlavu nelámal. Je tu zkrátka velmi mnoho nelogičností a tak vzniká otázka, za jakých podmínek tohle vůbec vznikalo. Ne, tohle se rozhodně nepovedlo. Jen v jednom mě to přeci jen přesvědčilo. Až zase někdy budu číst po teroristickém útoku článek jak o tom vláda věděla a nic proti tomu neprovedla, vzpomenu si na tento film. Tady je mimo jiné ukázáno, jak vláda v takových případech pracuje. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Puštěno jen kvůli přítelkyni, která má takový béčka ráda..Moc by to chtělo být jako Bourne, ale místo toho máte pocit, že sledujete divnou míchanici Uprchlíka, Šerifů, a Nepřítele státu. Milla furt někam běží, snaží se zachránit sebe, pak zachránit svět, pak zase sebe, problém je, že nemá naprosto žádný schopnosti. Jediný předvedla asi v 10. minutě, když správně odhadla na celnici zlýho chlapíka, který pak vytvoří nějakou strašně špatnou bombu nebo něco takohýho. Feelingem to připomíná devadesátky, ale kvalitou ty nejhloupější thrillery, co jste viděli. PS - Brosnan je fakt strašně tragickej, to je fakt něco neskutečnýho, jaký kýč tady předvádí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama