Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jéé tak to bylo něco. Žlutí a černí lidi se ve filmu mlátěj kvůli černým šutrákům, který vpadají jak kus uhlí z ostravskýho regionu, ale aby jsme nepovažovali děj za pitomost, snažej se nám tvůrci filmu nekecat, že to není uhlí, ale diamantííí . Kdo chce vidět docela dobře udělaný choreo soubojů, nebo jak sluší červená krajka na čokoládové slečně má jedinečnou možnost. Bohužel příběh o tom, kdo nakonec získá pár kousíčků uhlí už nic jiného nenabízí. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +dost dobrá akce, Jet Li a DMX -občas je tempo filmu pomalejší, hudba ok, ale sem tam mi nesedla/// Rozhodně dost dobrej film s hodně slušnou porcí akce. A akce je občas velice zjímavá, no a sem tam i přehnaná. Stejně ale úvodní scéna při které Jet Li nepotřebuje výtah a k závěru zase scéna na motokáře je zapamatováníhodná. No a nebo to jsou alespoň dvě scény které jsem si dotěď z filmu pamatoval (než jsem ho rozjel podruhé). Děj je trošku zamotanej (nebo natahovanej), níčím moc nevyniká, ale dá se na to dívat. Nejvíce mě však potěšila herecká sestava (Anthony Anderson rulezz). Prostě tímhle filmem jsem spokojenej./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Unesená dcéra a záchrana sveta pred kým iným ako neameričanmi, Jet Li, ktorý toho moc nenarozpráva, ale predvádza svoj slušný štandard bez výnimočných čísel. Úplne deravý scenár, ale milovníci bojových umení, krásnych áut a hip-hopu sa asi nudiť nebudú. Zaujímalo by ma, prečo mnoho scenáristov a režisérov má predstavu, že planétu vždy zachraňujú grázli, zlodeji a vrahovia, ktorí sa tým stávajú neuveriteľne čistými a kladnými hrdinami. Nie je mi ani jasné, prečo niekto, kto sa každý večer modlí sa živí kradnutím. Banda pouličných povaľačov môže používať arzenál zbraní, za aký by sa nemuseli hanbiť ani špeciálne jednotky. Všetko sa dá vyriešiť, stačí sadnúť do tanku a povoziť sa v ňom po meste. Americké tajné služby ani netušia, čo sa u nich deje a preto musí prísť odborník z Taiwanu. Ako správny zahraničný agent kedykoľvek keď zamáva preukazom s čínskymi znakmi dostane miestnych policajtov do pozoru. A aby som nezabudol: najnovšie a najničivejšie zbrane aké si vie človek predstaviť sa predávajú asi takto: Do hangáru na letisko na predmestí nejakého mesta priletia na vrtuľníkoch obchodníci so zbraňami z celého sveta. Je jasné, že z dôvodu svojho utajenia budú ich lety riadne ohlásené leteckej službe. Všetci majú zaručene okolo 30 rokov, sú neuveriteľní krásavci a rozhodnú sa kúpiť zbrane až vtedy, keď ich uvidia blikať. To ich väčšinou privádza do neuveriteľného vytrženia a v momente ponúkajú milióny a prekrikujú sa, čo im hrdlo stačí. Ešteže je svet plný grázlov a krásnych žien, ktoré nás vždy v pravý čas zachránia a ustrážia náš bezpečný spánok. Ufff. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to i přes velmi záporné hodnocení na CSFD. Mělo to dynamiku, akci, vydařené scény (honičky městem a zvlášť závěrečný boj mezi přírodními živly), až na slabší scénář s předvídatelnými sekvencemi, ale černá hudba byla dle mého gusta i přijatelná kulisa bez rušivých vstupů mezi dialog. Jet Li měl šik vlasy i ohoz a scénu v aréně si střihl docela na úrovni, jak je jeho běžným zvykem. Závěrečné resumé o napravení padlé duše se dá přinejmenším pochopit. Boj dobra se zlem mě osobně přitahuje stále dokola. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemám rád černošské filmy a nemusím ani čistě ťamanské. Nepovažuji se za rasistu, ani xenofoba. Jen nesnáším, jak černoši nemístně přehrávají a ťamani zas hrát vůbec neumí. Zde je to zabaleno v úhledném dárku jako dvoubarevná fidorka. Naneštěstí tu není žádný běloch, který by to zachránil. Možná proto je to pouhá akční blbost bez hlubší myšlenky. 20% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Obsazení Marka Dacascose bylo podníceno výsledky hlasování fanoušků na webu Jeta Liho, kde se jich ptali, koho by chtěli vidět v souboji s Jetem. (POMO)
  • Obklad kolem vstupu do klubu je inspirován obkladem domu Ennis House od Franka Lloyda Wrighta, domu známého z filmů Blade Runner (1982), Dům hrůzy (1999) a dalších. (viso.rex)
  • Řidič ve skutečnosti nemůže vystřelovat z tanku projektily, jak je tomu ve filmu. Vždy se jedná o činnost střelce. (Conspi)

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama