Reklama

Reklama

Epizody(20)

Obsahy(1)

Před dvaceti lety neznámý sériový vrah zabil devět žen v blízkosti Soulu. Policie tohoto vraha pojmenovala Gap Dong. Otec hlavního hrdiny je jediným podezřelým v očích policie. Přestože není přímý důkaz, policista Yang Chul-gon (Sung Dong-il) je přesvědčen o jeho vině. Moo-yeom (Yoon Sang-hyun), tehdy chlapec, se zapřisáhl, že najde skutečného vraha a očistí jméno svého otce. Proto nyní Moo-yeom, přezdívaný Šílený mnich, působí u policie. Vrací se taktéž nadřízený Yang Chul-gon a v jedné psychiatrické léčebně o sobě dá po dlouhé době vědět i vrah Gap Dong. V psychiatrické léčebně působí doktorka Maria Oh, která zastává zvláštní způsoby léčby a také má svá tajemství. Právě ona propustí tajuplného mladíka Ryoo Tae-oh (Lee Joon), který ačkoliv působí nevinně a mile, není takové neviňátko. Ryoo Tae-oh totiž sympatizuje s Gap Dongem a uctívá jeho vražedné dílo. Přichází čas Vánoc a s příchodem prvních sněhových vloček je nalezena další oběť. Tato oběť je zavražděna úplně stejný způsobem, jako první oběť Gap Donga. Moo-yeom je svým velitelem okamžitě podezříván a tak musí nyní pracovat o mnoho usilovněji, aby vypátral vraha. Čas, kdy Gap Dong znovu zasáhne, se krátí... (Hanassi)

(více)

Recenze (6)

ainny 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanynka MBLAQ, ani jsem při sledování nevypnula mozek. Ono to při překladu ani dost dobře nejde. A přece seriál hodnotím vysoko. Ano, nejenom vyšetřování je tam absurdní, ale není snad život sám o sobě právě takový? Seriál je o lidech a lidé dělají chyby. Tvůrci předkládají svoji vlastní teorii o tom, jak to tenkrát bylo prostřednictvím současnosti a musím říct, že uvěřitelně. Divák se sice to nejpodstatnější dozví relativně brzy, ale seriálu to z napínavosti vůbec nic nevezme. Jednotlivé postavy jsou propracované a bylo zajímavé je sledovat. Ale nejenom je. I jejich vzájemné vztahy, které nebyly pevně dané a neustále se vyvíjely. Každá z hlavních postav měla svoji "zakrvácenou bundu" a každá se odkopala až na dřeň. Myslím, že po každém natáčení museli být všichni pěkně vyšťavení. Hudební podkreslení bylo super a ústřední písničku jsem si zamilovala. Gap Dong není typický korejský seriál. Je syrový, krutý a zázraky se v něm nedějí. Rozhodně ale patří k těm, o kterých přemýšlím ještě pár dní po jejich skončení. 4,5* ()

Alisha666 

všechny recenze uživatele

Někteří korejští pisálci by se měli naučit, jak ukončit drama, dokud se na to dá dívat. A možná by taky prospělo nevyjebávat s dobrými charaktery... ale tož, do desátého dílu je to opravdu majstrštik, potom se to začne malinko hatit, hrotit, překrucovat a vůbec... body za inspiraci reálným případem, body za psychopata Ryu Tae Oha, body za to, že si i před spaním pískám tu otravnou melodii a body za to, že mám nového oblíbeného (snad i nejoblíbenějšího) sériového vraha. To by snad vydalo i na pět hvězdiček, jenže... jenže od poloviny dále už to je sem tam dost ujeté směrem ku tisícům jiných korejských dramíček, charaktery se hroutí, jejich promyšlené plány jim padají, všichni moc brečí a nedej bože vzpomenout poslední díl, že... a tak tam házím tři hvězdy a vzpomínám snad jen v dobrém (hlavně na toho proklatého Lee Joona..). ()

Reklama

kubka4 

všechny recenze uživatele

Když během sledování prožíváte úplně stejné dilema, jako postavy ze seriálu, tak to jen dokazuje, jak skvěle a uvěřitelně je to vše zahráno. Gap Dong si mě získal převážně díky svým postavám. Ať si říká kdo co chce, ale jestli tohle nebylo reálně a přesvědčivě zahráno, tak asi všichni žijeme v jedné velké argentinské telenovele... Ať už zmíním Ryu Tae-oha, Ha Moo-yeoma, doktorku Mariu, nebo svou oblíbenkyni, neskutečně sympatickou Ma Ji-ul, všichni mě nadchli a bude se mi po nich stýskat. Smekám hercům, za jejich impozantní výkon. Co se týče vyšetřování a jeho realističnosti, tak tam nic kritizovat nebudu, jelikož zaprvé nevím, jak správně by mělo probíhat a zadruhé: Probíhá snad vše podle předem daného scénáře? Řídíme se vždy zadanými a správnými postupy? Podle mě je zbytečné se o něčem takovém dohadovat a kazit si tím zážitek ze sledování. Jak píše Ainny ve svém komentáři: "Seriál je o lidech a lidé dělají chyby." Po hudební stránce si sice autoři vystačili jen se skromným počtem skladeb, ale zato vybrali takové, které se tam přesně hodili. Bude to znít zvláštně, ale přestože je tohle drama o sériových vrazích, tak si zachovává "lidskost", která mnoha jiným seriálům chybí, až do poslední scény. Ta se pravděpodobně stane mým novým životním motem, protože mi už nenávratně přirostla k srdci. - 100 % ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Jsem ohromně zklamaná. A to hlavně proto, že tohle "dílo" neuvěřitelně klame tělem. Na první pohled se totiž tváří jako kvalitní temná detektivka, je tam správně cool detektiv, patřičně odporný a slizký padouch.. A hlavně velmi zajímavý a atraktivní námět a základ příběhu. Už od začátku jsem ale měla plíživý pocit, že je něco špatně. Nejdřív jsem podezírala titulky, protože vliv špatných titulků může být opravdu velký. Ale ne, titulky of kingofbeer bývají kvalitní . Chyba je jinde. Skoro to vypadá, jako kdyby někdy navrhl námět a dítě podle toho napsalo scénář. Tolik nelogických zkratů, úplně pitomých postupů, který ne že nerespektují ani základní vyšetřovací postupy, ale naopak jdou přímo proti nim.. chování postav, třeba paní doktorky, která si zve svého psychopatického pacienta k sobě do bytu.. a další a další a další.. No, šest dílů jsem se snažila, ale prostě to nešlo. Tenhle seriál je největší shit co jsem viděla za posledních několik let z korejský produkce. Vysoký hodnocení některými hodnotícími si nedovedu vysvětlit. Buď jsou to fanynky MBLAQ, anebo prostě jenom vypnuli u TV mozek. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Děsivý tygr, šílený mnich, ještě chybí náčelník medvědí chlup a bude z nich úžasná sebranka. Gap Dong je zpočátku cekem fajn seriál, oplývající mírným amatérismem, ale dokázal zabavit natolik, že jsem ty hlouposti nemusel vnímat. V té chvíli jsem byl pocitově absolutně nestranný a zaujetí negativní či pozitivní neexistovalo. Poté přichází zhruba posledních 5 dílů, a v mé mysli se utváří jedna zásadní otázka. Jak se z toho stala taková sračka? Ve zmíněných posledních dílech mě mohl potěšit pouze pohled na Choo Soo-Hyeon v plavkách. Občas to nemá hlavu ani patu, ale 1* je vážně málo. Trochu je úsměvné, že v 10. díle dělají velké odhalení jednoho chlapíka, jehož identitu si můžeme, díky nedbalým úhlům při ukázkách hlavy, domyslet už kolem 2. dílu. ()

Zajímavosti (2)

  • Seriál je inspirovaný skutečnými historickými událostmi, které mezi lety 1986 až 1991 sužovaly obyvatele jihokorejského města Hwaseong a jeho sousedství Taean, nacházejícího se v nejlidnatější jihokorejské provincii Kjonggi. V této době podlehlo řádění násilného sériového vraha hned deset žen, jejichž těla byla znásilněna, znetvořena a poté volně pohozena. Naprosto identickým námětem se nechal inspirovat rovněž i filmový snímek Memories Of Murder (2003). (Conspi)

Reklama

Reklama