Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znuděný velice dobře zajištěný starý muž Denis Farraud býval kdysi bouřlivákem, dobrodruhem do morku kostí a lupičem, dnes však již nemá možnost se ke starému životu vrátit, i když by možná chtěl. Nabídku na "kšeft" dostává posléze od mladého gangstera Beckleyho na uskutečnění jeho již dávného snu a chtějí z toho oba vynechat šéfa zdejší bandy, který si již dlouhá léta dělá zálusk na obchody pana Farrauda.. Uloupit z banky větší sumu peněz a navíc americkým vojáků, to není legrace a proto je třeba dobrý promyšlený plán. Denis s Beckleym dávají dohromady malou skupinu, která celou akci provede, vše si pečlivě předpřipraví a provedou, avšak v pozadí je stále tvrdý šéf bandy Henri, který si zdaleka nechce nechat ujít příležitost okrást okradající... (LiVentura)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (75)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som si film nepamätal a bol som zvedavý, či má tú povestnú kvalitu šesťdesiatkových francúzskych kriminálok  s Gabinom, Delonom alebo Venturom alebo to priemerné hodnotenie, ktoré som mu dal pred takmer 15 rokmi bolo odôvodnené. A musím konštatovať, že bolo.  Nie je to ani zďaleka špičková kriminálka, ale produkt  scenáristu s bujnou fantáziou a hercov, ktorí sa tiež nevyznamenali. Aspoň viem na čom som. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto dramatu jsem se přenesl do dob staré dobré francouzské školy a nechal se unášet skromným herectvím Jeana Gabina. Možná, že z dnešního pohledu film už nemá takový drive, ale bylo to velmi příjemné a vůbec mi to nevadilo. Vlastní příběh je hezky propracovaný, logicky se odvíjí a snad jen ten závěr mohl být trochu dotaženější, ale jinak perfektní. Škoda, že se tohle už dneska netočí. ()

Reklama

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá starší Francouzská kriminálka.J.Gabina už nudí styl jeho života a jen co se objeví starý kamarád tak už plánuje vyloupení banky.Po úspěšném vyloupení se to komplikuje a nakonec jsou z toho mrtvoly a peníze pryč.I když je spousta krimi s tímto námětem,jiný způsob vyloupení dělá z filmu zajímavou podívanou. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bezesporu výborná francouzská kriminálka, které dodal punc nesmrtelný Jean Gabin. Filmů o bankovních loupežích byla natočena celá řada, tento patří k filmové klasice, připočteme-li k tomu zlatá šedesátá léta francouzského filmu, máme výsledek, který těm britským o loupežích dělá důstojného partnera a vysoko ční nad podobnými filmy americkými. Film neměl slabinu, pochopitelně pět hvězdiček. ()

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele

Krásná stará francúzska gangsterka, v ktorej starý gangster Denis Farraud (Jean Gabin) tvrdou rukou a tvrdým pohľadom šéfuje svojmu podniku. Stačí naznačiť medzi riadkami, kto je, čo je a jedine koho a čo bude ochotný akceptovať. Jediným pohľadom naznačí, koho treba z podniku vyhodiť a na druhej strane bez mihnutia oka sleduje rozbíjanie svojho podniku gangstrami. Má dávno premyslený plán, ako sa ešte posledný krát dostať k obrovským peniazom... Už len zohnať toho pravého parťáka na tento kšeft... ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama